Cel mai bun ulei pentru motor de barca in doi timpi

Creat de kistler, Decembrie 17, 2012, 06:33:38 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

kistler

Salutare!
Am o intrebare pt cei cu experienta in domeniu: care este cel mai bun ulei pt un motor de barca in doi timpi ?
Am un motor de barca, pe benzina, Suzuki DT8 (8ps din 2002) 2 timpi si folosesc ulei marca Evinrude Johnson 2-stroke outboard oil, made in USA, model XD 30 (ulei mineral).
Am citit pe cutie si am vazut ca mai este variant XD50 (ulei semisintetic) si XD 100 (ulei sintetic).
Intrabare: uleiul semisintetic XD50 sau uleiul sintetic XD100 sunt mai bune decat cel mineral XD30 ? Puteti argumenta ?
Din punctul vostru de vedere, care ar fi cele mai bune marci (sa zicem un clasament din 3 marci) de ulei pt motorul meu de barca in doi timpi ? Puteti aduce niste argumente pro si contra ?
Multumesc !

mustatza

Salut,
de 4 ani eu exploatez un suzuki 75DT dar fabricatie 96 si folosesc valvoline tcw-3 care este un ulei mineral.
Daca pana acum ai folosit fara probleme ulei mineral nu vad dece ai schimba pe semi/sintetic. Cu siguranta uleiurile sintetice se folosesc la motoarele de generatie mai noua si tehnic sunt mai bune decat uleiurile minerale dar au o alta vascozitate.

Niciun constructor de motoare de barci nu are in portofoliu si o fabrica de ulei pt motoarele lor,in schimb "lucreaza" cu companii consacrate gen mobil,castrol,valvoline etc,si aceste companii le personalizeaza produsul. Daca cauti goagle ulei XD30 cu siguranta o sa-l gasesti fabricat de mai multe companii.

kistler

Despre Valvoline am citit ca ar lasa depuneri prin motor, ca nu e chiar asa de grozav.

_Alex_

Salut
Toate uleiurile pentru motoare in 2timpi trebuie sa lasa ceva depuneri conteaza ff mult temperatura de lucru a uleiului, asta numai fabricantu o poate sti.
Daca nu ar lasa nimic in carter...pe rulmentul ambielajului sau pe rulmentu bielei...pentru ce il mai punem in benzina? :)

Mihaif99

Citat din: kistler din Decembrie 17, 2012, 06:33:38 PM
Salutare!
Am o intrebare pt cei cu experienta in domeniu: care este cel mai bun ulei pt un motor de barca in doi timpi ?
Am un motor de barca, pe benzina, Suzuki DT8 (8ps din 2002) 2 timpi si folosesc ulei marca Evinrude Johnson 2-stroke outboard oil, made in USA, model XD 30 (ulei mineral).
Am citit pe cutie si am vazut ca mai este variant XD50 (ulei semisintetic) si XD 100 (ulei sintetic).
Intrabare: uleiul semisintetic XD50 sau uleiul sintetic XD100 sunt mai bune decat cel mineral XD30 ? Puteti argumenta ?
Din punctul vostru de vedere, care ar fi cele mai bune marci (sa zicem un clasament din 3 marci) de ulei pt motorul meu de barca in doi timpi ? Puteti aduce niste argumente pro si contra ?
Multumesc !

1- Unul dintre cele mai bune uleiuri este Amsoil. Producatorul recomanda proportia de 100/1, si da o asigurare cum ca nu strici motorul. Aproape ca nu scoate fum.
2 Uleiul Johnson, rosu la culoare e un ulei mineral de calitate, cu fumegare/depuneri de calamina reduse
3- nu pierde timpul cu uleiul semisintetic, are doar ceva aditivi in plus.
4- versiune sintetica este cea mai buna, pentru ca ppoate fi mult mai stabil termic, arde cu putin fum, si mai complet, etc. Problema este ca e scump, dar daca folosesti motorul de 5 ori pe an, si ii dai blana constant, e bine sa il pui pe asta

Daca motorul e folosit preponderent pt trolling, merge fara probleme un ulei mineral.
La regimuri reduse de turatie, la motoarele cu preamestec se depune calamina in cilindri. Motorul trebuie curatat din cand in cand de calamina. Asta se face mergand 10 minute in blana.

Fritz

4- versiune sintetica este cea mai buna, pentru ca ppoate fi mult mai stabil termic, arde cu putin fum, si mai complet, etc. Problema este ca e scump, dar daca folosesti motorul de 5 ori pe an, si ii dai blana constant, e bine sa il pui pe asta

Da!!! E un pic mai scump dar poti sa-i dai blana...! si sa ai in continuare motor !

ionitzady

Fritz

Nu am nicio parere pentru ca nu am folosit . Eu folosesc numai full sintetic. Dar nu am folosit niciodata asa ceva. Si nici nu mi-a fost recomandat de cineva. Deci poate fi foarte bun sau nu. 
http://www.metabond.ro/index.php/produs+ulei-metabond-2t-sintetic.html
poate asta ...full sintetic. Dar nu prea e pt. motoare de barca...
Si eu mineral nu mai folosesc de 10 ani.

mustatza

Fritz@,
am vazut ca valvoline tc-w3 nu se mai gaseste la bucuresti,ce recomanzi ca inlocuitor?

Fritz

Citat din: mustatza din Februarie 24, 2013, 11:27:57 AM
Fritz@,
am vazut ca valvoline tc-w3 nu se mai gaseste la bucuresti,ce recomanzi ca inlocuitor?

Nu se mai gaseste tc-w3 ?  Pai eu de 10 ani nu mai folosesc  mineral.  Folosesc Full sintetic dar in loc de 1/100 bag 2/100.
Deci ...ca sa fie clar . Nu recomand ! Folosesc de 10 ani ulei full sintetic 2T biodegradabil . Se gaseste in orice OMV .
Ar mai fi Amsoil sau orice ulei  100/100 sintetic agreat de producatorii de motoare.  Daca e si biodegradabil e si mai bine.

Rumpi

tc-w3 e o norma tehnica nu o denumire comerciala. scrie in spate pe sticla ceva de genul: "complies with: NMMA TC-W3, API TD / CEC TSC-4, ISO L-EGD" marca uleiului e indiferenta, poate sa fie castrol, valvoline, amsoil, elf, shell, OMV, si ce mai vrei tu. dupa cum zice Fritz ar fi bine sa fie si biodegradabil sa mai usuram poluarea.

Nakasone

Pe motor apare  indicatia de amestec  1:100 ( ex. Yamaha 2T/5HP). Pe eticheta uleiului , 1:50. Cat pui ?
carpe diem

alin66

Va salut, eu folosesc Repsol nautico outboards &jetski 2t , inainte am folosit si castrol , dar la recomandarea mecanicului de motoare barci am trecut la repsol, de asemenea mecanicul (care are mare experienta) ma invatat sa fac  proportia de amestec mai mare decit 1/100 deoarece motorul meu Yamaha este un model mai vechi si au fost proiectate pentru benzina cu plumb,mai adaug si 1 ml/ 1l  de aditiv liqui moly .de cind merg cu amestecurile astea motorul merge ceas.

kimi

mario38

Citat din: alin66 din Septembrie 02, 2013, 12:28:19 PM
Va salut, eu folosesc Repsol nautico outboards &jetski 2t , inainte am folosit si castrol , dar la recomandarea mecanicului de motoare barci am trecut la repsol, de asemenea mecanicul (care are mare experienta) ma invatat sa fac  proportia de amestec mai mare decit 1/100 deoarece motorul meu Yamaha este un model mai vechi si au fost proiectate pentru benzina cu plumb,mai adaug si 1 ml/ 1l  de aditiv liqui moly .de cind merg cu amestecurile astea motorul merge ceas.
ce aditiv LIQUI MOLY ? ce scrie exact pe bidon , cat costa ...si cu ce pret cumperi REPSOL-ul  .   multumesc