Confectionare bimini top

Creat de mustatza, Ianuarie 05, 2013, 03:49:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bluewave

"No Whistling on Board"

siad

M-am hotarat sa ii pun barcii mele o capotina sau un bimini top.Prima directie a fost inspre cele gata facute(fara bataie de cap).Si am gasit urmatoarele:
- in 3 arcuri din aluminiu 570ron
- in 3 arcuri de inox 1680ron

Eu vreau din inox ca am auzit ca este mai bun, dar parca 1680 pe un bimini nu as da.Hai sa merg pe varianta la comanda fara sa fie nevoie sa duc barca la atelier.Si cer oferta de pret la dl.Marian Dorobantu.SOC :o : 2800ron capotina cu 2 arcuri si prindere in capse in parbriz. Ma esti dusman?Am zis ca are ceva cu mine, ca i-am vorbit urat...uatevar.

Satul pana peste cap, am decis sa pun mana la treaba ca doar nu am doua maini stangi.Am urmarit toate discutiile de pe forum, si nu numai, legate de confectionarea bimini top-urilor si de materialele utilizate.Un lucru este clar:INOX.Zis si facut.Am pus mana pe net si am comandat doua tevi de 22 cu 1,5 in carne la 6m, si 4 coturi de 25 tot cu 1,5 in carne, de la ypc-inox. Cotul inox este 15ron comparativ cu 44ron la magazinele online de specialitate marina.Cost 348ron transport inclus.

Pentru ca o sa-l fac in doua arcuri si prindere in parbriz, poate-l folosesc si-n mars, am comandat capse, baze si conexiuni de la epix.Cost 160 ron transport inclus.

Acum partea grea...materialul.
Sunbrella, Goretex, Docril s.a.m.d , toate sunt recomandate ca fiind foarte bune dar cu un singur inconvenient si anume pretul.Asa ca astazi am comandat, si aici vreau o parere de la voi, asta :
https://tesaturi-materiale.ro/magazin/material-impermeabil-la-metru-material-textil-impermeabil/?doing_wp_cron=1511437412.6351439952850341796875
Cost 120 ron transport inclus.

In weekend ma apuc de treaba si va tin la curent privind calitatea materialului textil, dar vreau sa stiu daca a mai folosit cineva ceva asemanator.Cei de la firma respectiva sustin ca se foloseste la pergole, copertine etc, deci ar trebui sa se comporte bine si la barca. Voi ce parere aveti?

Una peste alta, daca fac pe croitorasul cel viteaz, il scot la 628ron  ::)

bbl81

"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

cristi80

Eu am comandat de pe eBay conectorii de inox, cam 200lei pt Bimini in 4 arce.
Am mers la un atelier de confecții metalice și am cerut o oferta, in stadiul acesta sunt, aștept oferta lor.
Nu știam de cei de la Buzău cu inoxul, sa vedem unde este mai avantajos

timberland0910

GoreTex gasiti pe Olx cu 30 ron metrul liniar si 1.4m latime

siad

Citat din: cristi80 din Noiembrie 23, 2017, 03:46:14 PM
Am mers la un atelier de confecții metalice și am cerut o oferta, in stadiul acesta sunt, aștept oferta lor.
Nu știam de cei de la Buzău cu inoxul, sa vedem unde este mai avantajos
Eu nu voi merge la ateliere ca stiu ca ma rup in doua aia cu manopera.Cateva suduri in inox le pot face si eu, sau in cel mai rau caz, sun un prieten :)
Iar YPC sunt din Targoviste, daca la ei te-ai referit.Si apropo, foarte amabili.Ti le taie si la dimensiune, fara costuri suplimentare.

Citat din: timberland0910 din Noiembrie 23, 2017, 03:49:41 PM
GoreTex gasiti pe Olx cu 30 ron metrul liniar si 1.4m latime
Am vorbit ieri cu baiatul de pe OLX(din Manasia parca este).Vinde numai de la 10ml in sus.Mai putin vinde doar daca are cupoane ramase dar in cazul asta nu-ti poti alege culoarea.

O sa fac si poze, evident ;)

timberland0910

Am uitat asta..eu am luat 16 ml astavara

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

cristi80

Poți sa dai un feedback la marterial?

timberland0910

Citat din: cristi80 din Noiembrie 24, 2017, 09:28:37 AM
Poți sa dai un feedback la marterial?

Cu mare placere Cristi .
Materialul de pe Olx l-am luat pentru un bimini si pentru imbracarea banchetelor .L-am luat negru pt ca doar asa avea 16 metri . Inainte de a trece la confectionat an zis sa fac un test : am taiat o bucata si am pus-o peste un vas , iar apoi an turnat cam 500 ml de apa si l-am lasat asa cateva zile .Apa nu a trecut deloc prin material vasul ramanand perfect uscat.Un alt avantaj e ca nu se pateaza : am manjit cu mustar,ketchup scrum de tigara (am vrut sa vad daca baiatul de pe olx doar se lauda cu asta)  surpriza ..am bagat materialul sub jet de apa si nu imi venea sa cred ce usor se curata , doar cu mana fara perii sau alte scule de curatat. Multi mi-au zis ca ma voi coace de caldura sub bimini din cauza ca e negru .Aici iar am avut surpriza , nu trece caldura de loc nici dupa 8 ore de stat sub bimini. Dupa o noapte de dormit pe apa am avut condens la interior(asta la 6-8 grade pe timp de noapte in August ...asa-i la munte 😆 )..daca mai ai si alte intrebari raspund cu placere

siad

Astazi m-am apucat de treaba.
Rectific suma comenzii de la epix de la 140ron la 275ron (am luat conexiuni din inox).In rest cateva gauri in barca si 3 tevi taiate nu au fost mare inginerie.

Surpriza am avut cu coturile de 90.Ori nu sunt de 90, ori s-au zgarcit la material si nu au lasat marginile mai mari.Cert este ca daca vreau sa fac unghi drept, teava nu trebuie introdusa maxim si intr-un anumit unghi.Cu o sudura pe care o planific maine, cred ca va tine ok.

Materialul a venit astazi si sunt foarte incantat de felul in care arata.Este de grosimea unui blug si a rezistat eroic sub dus.Despre cum se va comporta in timp, ramane sa ne mai auzim.

In ultima poza am incercat sa prind grosimea...nu stiu daca va puteti da seama

dany

abia astept sa ma apuc si eu de unul pt.pilotina.Va pun poza poate ave-ti ceva idei.Multumesc!
Inainte parbrizul,dupa aia  bimini...

sofinel65

Salut Dany , ai decupat cumva podeaua ? eu i am dat o gaura sa vad daca are spuma si nu am gasit nimic....
decat o galeata de apa .
O barcă este o gaură în apă, înconjurată de fibră de sticlă, în care arunci bani ...

cristi80

Citat din: timberland0910 din Noiembrie 25, 2017, 09:32:22 AM
Cu mare placere
Multumesc Timberland
Citat din: siad din Noiembrie 25, 2017, 02:57:26 PM
Surpriza am avut cu coturile de 90.Ori nu sunt de 90, ori s-au zgarcit la material si nu au lasat marginile mai mari.Cert este ca daca vreau sa fac unghi drept.
Am comandat și eu țeava și coturi de la YPC, sa vedem cum sunt și ale mele.
Materialul tot goretex de pe OLX?

siad

Nu nu, am pus linkul in primul post dar va ca nu mai merge.
Farzat.ro este site-ul de unde am luat materialul.Scrii impermeabil la "cautare" si e cel peliculizat la 20ron/ml.
Coturile banuiesc ca vor fi la fel dar se rezolva cu sudura.

dany

sofinel65-Podeaua la mine era decupata de fostul prop.Este curata.Ai dibuit locul pompei de santina?
poluam aici...