Bărci de vis

Creat de lipan, Mai 10, 2011, 10:02:20 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

lipan

Nu am găsit decât aici să deschid acest topic.

În anul 2001 a fost difuzat pe Discovery "Dream Boats", un serial în 12 episoade de câte 30 minute, în care un englez, Anton Fitzpatrik, face o barcă în genul lotkii de la Jurilovca, dar din placaj, și în pauzele de lucru, câte două pe fiecare episod, prezintă câte un anumit tip barcă, deci 24 tipuri de bărci diferite.

Atunci, în 2001, ca și acum, fierbea rău de tot în mine microbul bărcilor, așa că am avut marea inspirație să înregistrez pe VHS acest serial pentru ca acum, după 10 ani, să-l pot pune la dispoziția barcagiilor din Ro. Am început cu episodul 2 din păcate, iar la prima reluare (nu am idee să fi fost difuzat mai mult de două ori) am reușit să înregistrez și primul episod. Deci serialul este integral înregistrat și titrat în română, numai că primul episod este înregistrat ultimul.

Mult timp m-am gândit la acest serial și mă gândeam când o să ajung să am și eu utilajele pe care le avea prezentatorul în documentar să pot să-mi fac și eu o barcă. Ulterior am văzut că de fapt lucrurile sunt mult mai ușoare decât mi le închipuiam eu.

Abia acum 5 minute am terminat o discuție telefonică cu Nicu care a avut marea bunăvoință (Să-i dea Dumnezeu sănătate!) să-l transfere de pe VHS în sistem digital să se conserve mai bine și să poată fi vizionat de toată suflarea de barcagii din România.

Datorită scurgerii timpului vreo 5 minute din episodul doi (începutul primei casete) are o calitate slabă. Dar eu zic că nu-i bai. Restul e OK mi-a spus Nicu căci eu încă nu l-am revăzut. OK la nivelul aparatului pe care l-am avut eu atunci, al timpului, etc..,

În concluzie, cine este interesat de acest serial să se înscrie pe acest topic unde desigur sunt așteptate opiniile și discuțiile despre bărcile din serial. Dacă vor fi foarte mulți Nicu s-a oferit să-l pună pe transfer.ro și să-l ia toată lumea de acolo.

Dacă vor fi doar câțiva îl pun eu pe DVD și îl trimit pe unde este nevoie.
S-a deschis lista la "Bărci de vis".
Cine se înscrie primul?
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

HOME MADE

stefanmunteanu

rexsailor

nu pot sa zic decat uaaau !
l-am crezut pierdut definitiv, n-am reusit sa-l vad integral cap coada, ci 2 da si 2 ba din cauze de job...oricum in cele 2 ture de difuzare am priceput ce ma asteapta si la vremea aia era cel mai bun ghid video pe care -l vazusem....personal cred ca ar face bine la natiune o sharuiala de asta, toata stima pentru efortul de a-l inregistra la vremea respectiva si de a-l converti la vremea asta...
nu-mi spune ca nu se poate, ci spune-mi cum se poate !
pentru ca raul sa triumfe, trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic!        ( eduard burke )

byteworks

Vali

In 2001 serialul "Dreamboats" de la Discovery era singura mea bucurie vizavi de barci :). Munceam in ture, imi construiam casa, si in restul timpului ori dormeam, ori ma uitam la Dreamboats :P. Multumim inca o data celor 2 Nicu pentru efortul de a pune la dispozitia barcagiilor acest serial atat de valoros, dar si atat de greu de gasit. Cel mai bine ar fi sa-l urcam pe transfer, pe felii, si sa-si dea lumea jos episoadele, fiindca nu cred sa existe barcagiu neinteresat de asa ceva :D.

LE: Apropo Nicu, cred ca acest topic s-ar incadra mai bine la categoria "Fotografii si filmari nautice", asa ca daca esti de acord, cu voia ta l-as muta acolo :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

lipan

Citat din: Vali din Mai 11, 2011, 06:17:52 AM
LE: Apropo Nicu, cred ca acest topic s-ar incadra mai bine la categoria "Fotografii si filmari nautice", asa ca daca esti de acord, cu voia ta l-as muta acolo :).

Poți să pui topicul unde crezi tu că stă și se vede mai bine.

Florio

Si eu, si eu ! :)
Daca il puneti pe transfer, il ia fiecare cand si cum poate. Garantat se va raspandi rapid !

adrian_flavius

uraaaaa....asta si cu "mesterul tamplar" au fost documentarele mele de capatai pe Discovery...traiasca si-nfloreasca, il vreau si eu...

lipan

Citat din: adrian_flavius din Mai 11, 2011, 08:34:54 AM
uraaaaa....asta si cu "mesterul tamplar" au fost documentarele mele de capatai pe Discovery...traiasca si-nfloreasca, il vreau si eu...

Da îmi amintesc de Meșterul tâmplar, a fost un serial foarte bun pe care l/am urmărit dar, din păcate, nu l/am înregistrat.

Vali

Salut băieţi, cu ocazia asta fac şi eu o probă de diacritice  :D, că văd că la Nicu au mers, deci s-a rezolvat până la urmă de către colegul de la hosting. Dacă nu vă apar diacriticele, vă rog să-mi spuneţi, să iau legătura cu omul.
Deci aşteptăm cu nerăbdare episoadele, şi ca şi contrapartidă, am să pun şi eu pe forum un serial interesant, dar de producţie proprie  ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

stavride

Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.

mario38

subscriu , Interesat , cu stima

lipan

Am vorbit aseară cu Nicu şi mi-a spus că încearcă azi, 12 mai 2011, să-l pună pe transfer.

Ciby

Citat din: lipan din Mai 12, 2011, 09:07:13 AM
Am vorbit aseară cu Nicu şi mi-a spus că încearcă azi, 12 mai 2011, să-l pună pe transfer.
OK si multumim!
Asteptam link-ul.