Canoe din placaj

Creat de drmarius, Ianuarie 24, 2013, 07:21:09 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

drmarius

Sambata sper sa am fibra pe exterior si interiorul rasinat.

Acum am 2 neclaritati: Ce recomandati sa dau peste rasina pentru protectie in zonele in care nu vopsesc ... m-am gandit la un lac dar imi este frica sa nu faca reactie ...

Si peste fibra de 300 vreau sa vin cu 220 coada de randunica. Inainte de 220 trebuie sa fac procesul  rasina/slefuit - rasina/slefuit pana cand rasina de peste 300 este perfect plana?  -- multumesc!

iris

Doctor,frumusel foc,abia astept sa-l vad la final.
  Spor!

Vali

Marius, lasa rasina fara lac, fiindca barca va sta la apa doar cand te plimbi, si n-are timp soarele sa afecteze rasina.

Despre fibra, nu-ti bate capul. Da-i un strat de 300 doar pe fund, si simultan o singura coada de randunica pe toata barca. Vei avea deci 2 straturi pe fund si un strat pe borduri, arhisuficient.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

drmarius

Multumesc ptr raspuns. Sper sa iasa ok mai ales ca am busit placajul la interior. Am scapat kit pe placaj si a ramas patat. Planul era sa vin cu rasina la interior dar acum o sa se vada urat. Cred ca o sa ajung la o combinatie de vopsea interior - exterior verde - crem si sa las doar copastia nevopsita.

Vali pentru viitor ... Daca am fibra de 300 si peste vreau sa vin cu una fina, care este procesul corect dintre aplicarea fibrelor? Ma refer doar la priza mecanica.

Vali

Eu intotdeauna am pus a 2-a fibra direct peste prima, cat aceasta e inca umeda.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

drmarius

Aseară cu ultima rasina am terminat filetele la chila. Cred ca la final sare de 35kg.
Pana când imi vine rasina fac pauza si fug o saptamana la noi la mare si pana la Balcic pe apa pentru cursuri. :)

bogdanminitehnicus

35 kg nu e rau, la mine fibra avea stock 40kg :)
Data viitoare iese mai usoara :)

drmarius

O sa fac teste cu un motor electric sau termic de 2cp montat pe lateral si daca merge bine o sa i cumpăr unu. Vedem ...

bogdanminitehnicus

Citat din: drmarius din Martie 31, 2017, 12:47:06 PM
O sa fac teste cu un motor electric sau termic de 2cp montat pe lateral si daca merge bine o sa i cumpăr unu. Vedem ...

daca esti din Bucuresti, putem face ceva probe cu motorul meu

drmarius

Bogdan multumesc mult. Canoea se construiește in Otopeni si 100% prima lansare o sa fie pe Snagov. Pana o termin sper sa fac si suportul pentru motor in lateral. Ne auzim si măcar sper sa ne vedem pe apa

bogdanminitehnicus

ne vedem stai linistit, snagovul vreau sa-l explorez si eu, barca mea e in bucuresti zona lizeanu, ar trebui sa vii sa vezi suportul motorului inainte sa te apuci de el, eu n-as recomanda motorul pe o parte ci in spatele barcii.
uite nr meu 0724873787

drmarius

Am terminat filete chilei si din pacate canoea o sa iasa un micro spargator de gheata. A luat ceva greutate dar este incredibil de solida. :(

Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru o banda adeziva cu care sa delimitez exact linia unde se termina/ incepe fibra sub copastia exterioara ( aprox 4 cm). Multumesc.

bogdanminitehnicus

eu mai folosesc izolir electric sau scotch de hartie, il gasesti la magazinele de vopseluri auto :)

drmarius

drmarius

Am reusit sa pun fibra de 220 si cu noroc am doar o bula de 1 cm de aer. In rest pare bine.

La cum arata ma gandesc sa bag o slefuire si apoi inca o mana de rasina inainte de vopsit ... e ok?