Eu nu vand nimic dar incerc sa va fac pofta

Creat de Catalin, Februarie 13, 2013, 11:53:42 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Catalin

pelicanul

Nu prea ma pasioneaza motoarele dar mi -a sarit in ochi unul care era chiar gratis (a donner). Care e smecheria?

alin66

Dragi Prieteni, nici eu nu vind nimic ,dar va trimit un link interesant, de aici mi -am cumparat barca, este pe regiuni in italia si se poate selecta si limita de pret,
http://www.subito.it/annunci-veneto/vendita/nautica/
o zi insorita !

Catalin

Pelicane ...ai un e-mail acolo in anunt ...scrie si poate nenea din Belgia i-ti explica. Doar nu costa nimic...Am un coleg la birou care are un prieten in Belgia ...ce crezi ca a facut cand a vazut ...a si emailat problema...cica daca mai e valabil il trimite sa o ia pentru el.....deci...

Catalin

Pe Kijiji.be au aparut noi oferte...sa vedeti skijeturile....cu tot cu peridoacele lor...Vreau si eu un prieten in BELGIA. Se ofera cineva??

Vali

Fara intentia de a influenta pe cineva, parerea mea e totusi ca ar fi bine sa avem cat mai putine ski-jet-uri la noi in tara. Orice luciu de apa care ofera un strop de liniste si relaxare barcagiilor sau pescarilor ajunge sa fie ravasit de tot felul de ciudati cu cosciugele lor plutitoare galagioase.

Daca avem respect pentru ceilalti barcagii, ar fi bine sa renuntam la ski-jet-uri. Spun asta doar ca barcagiu care apreciaza linistea si relaxarea pe ape. Mai ales ca in Delta sunt complet interzise, ca si pe lacurile naturale.

Inca o data, nu vreau sa fiu inteles gresit, e democratie si fiecare se poate da cu ceea ce-i place. Dar asta atata vreme cat nu deranjeaza ceilalti barcagii. Avand totusi in vedere gradul de cultura destul de scazut al unor concetateni ai nostri, sau IQ-ul unora destul de "timid", va mai trece multa vreme pana sa vedem barcagii care se dau responsabil cu ski-jet-ul.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Vali

Da Catalin, la mare e altceva, cu toate ca si acolo sunt tot felul de nerozi care se dau periculos. Dar sa te dai cu iola cu vele pe Brates si sa vina unul cu ski-jet-ul sa faca cerculete numai in ciuda in jurul tau, iti spun sigur ca la un moment dat ii dai o lopata la ureche :D.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

pelicanul

Citat din: Vali din Februarie 18, 2013, 06:42:17 PM
Fara intentia de a influenta pe cineva, parerea mea e totusi ca ar fi bine sa avem cat mai putine ski-jet-uri la noi in tara. Orice luciu de apa care ofera un strop de liniste si relaxare barcagiilor sau pescarilor ajunge sa fie ravasit de tot felul de ciudati cu cosciugele lor plutitoare galagioase.

Daca avem respect pentru ceilalti barcagii, ar fi bine sa renuntam la ski-jet-uri. Spun asta doar ca barcagiu care apreciaza linistea si relaxarea pe ape. Mai ales ca in Delta sunt complet interzise, ca si pe lacurile naturale.

Inca o data, nu vreau sa fiu inteles gresit, e democratie si fiecare se poate da cu ceea ce-i place. Dar asta atata vreme cat nu deranjeaza ceilalti barcagii. Avand totusi in vedere gradul de cultura destul de scazut al unor concetateni ai nostri, sau IQ-ul unora destul de "timid", va mai trece multa vreme pana sa vedem barcagii care se dau responsabil cu ski-jet-ul.
Corect !

Florio

Citat din: Vali din Februarie 18, 2013, 06:42:17 PM

Aprob pozitiv, nene Iancule.
Skijet-ul e o scula teribila iar teribilismul se poate face in niste locuri cu destinatia asta. In natura linistita, un skijet este ca un taur intr-un magazin de portelanuri.
Ii inteleg pe pasionatii de asa ceva, ca fiecare dintre noi are cate o nebunie de satisfacut :).
Doar ca barcagiii sunt iubitori de natura, iar natura se retrage acolo unde un ski-jet isi chinuie caii putere involburand apele si urlandu-si nervos vigoarea  .
Asta se poate face in locuri anexate  plajelor urbane, unde oricum natura s-a retras lasand loc omului si decibelilor sai :) .
Partizan - Papusea Masculina

Mackone

Dupa cum stim bine cu toti odata cu inaintarea in varsta ne bagam mintile in cap, garantez ca aproape toti cei care se dau acum cu skijet-ul in cativa ani isi vor schimba preferintele pentru obiectele alunecatoare pe apa.
Skijet-ul este preferatul adolescentilor si al tinerilor in curs de afirmare, spun asta din proprie experienta :D microbul apei l-am prins pe o dracie de-asta urlatoare, imi lasam toti banii de mare alora care inchiriau asa ceva pt ca-mi placea al dracu de mult sa ma dau.....
Acum nu mai am nimic de demonstrat si mi-au venit mintile in cap (zic eu), deocamdata ma dau cu gonflabila, la care ma chinui sa-i pun niste vasle ca sa bazai mai putin pe apele linistite.
Probabil in 2-3 ani o sa trec la o cabinata, si apoi la vele.
Cred ca regula asta este general valabila, am putea chiar sa desenam un grafic cu evolutia lui Homo Aquaticus :)
Si da, sunt de acord ca apele linistite trebuie protejate de cosciugele plutitoare :)

Catalin

CORECTTTT si va aprob...faptul ca la noi nu se respecta regulile de a te da pe apa cu skijetul...nu inseamna ca cei care il folosesc sunt de condamnat. In Croatia de exemplu ca sa te dai cu skijetul ...dupa ce plateai bineeee de tot ...te lua un nene cu o salupa te ducea la un ponton plutitor la o juma de kilometru in larg si i-ti spunea ....IN LARG FRATE...nu aveai ce cauta de la ponton spre mal. Deci se poate......nu la noi... recunosc. Asa cum politia Romana pune semne de circulatie peste tot...Capitaniile ce au de facut....???? Si apoi taxat la sange. Treaba cu skijetul se intampla la noi si la bulgari ...prin alte parti acvatice nu prea...ca amenzile sunt ametitor de mari.

Vali

Ski-jet-ul e echivalentul acvatic al motorului de viteza. Si eu am avut motoare de viteza - sport touring, dar nu pentru senzatie, ci pentru rezerva de putere necesara la depasiri etc. Nu-i condamn pe cei care se dau cu orice chestie "viteaza", atata timp cat nu deranjeaza pe ceilalti. Iar la noi se intampla des sa apara ski-jet-uri in cele mai frumoase si linistite zone lacustre.

Din cauza asta e bine de evitat sa aducem in tara ce arunca altii din vest. Cand ne plictisim de senzatia si mai ales consumul unui ski-jet, n-avem de unde sti in ce hal il va folosi cel care-l cumpara de la noi. Dpdv strict utilitar, ski-jet-ul nu e bun la nimic. Singura lui destinatie e adrenalina, ca si in cazul motoarelor super-sport, cu care se simt unii zmei pe soselele patriei.

pelicanul

Citat din: Vali din Februarie 18, 2013, 08:14:59 PM
Da Catalin, la mare e altceva, cu toate ca si acolo sunt tot felul de nerozi care se dau periculos. Dar sa te dai cu iola cu vele pe Brates si sa vina unul cu ski-jet-ul sa faca cerculete numai in ciuda in jurul tau, iti spun sigur ca la un moment dat ii dai o lopata la ureche :D.
Am patit -o eu cu 470 -ul pe Siutghiol, a venit un "istetz" cu ski - jetul si s -a oprit la un metru de noi de era sa ne rastoarne valul. Zice: "Scuze, v -am confundat cu niste prieteni !"
Cred ca daca erau intr -adevar prietenii lui cu iola era in stare sa -i scufunde de -a dreptul.  ;)

Catalin

Si intrafic pe sosele avem cam aceiasi bizoni...ce crezi ca pe apa nu pot sa demonstreze ca sunt fratiorii mai mari ai boilor???