Film 1972 - Lupul Marilor

Creat de x_petrolist, Martie 01, 2013, 09:23:04 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

x_petrolist

Fritz

Mi-a placut...Vechi.
Nu-l vazusem... In realitate viata e mult mai dura...
Probabil ca multi il vad pe capitan in rolul negativ... Eu (poate nu am dreptate) dar il vad  numai in rolul pozitiv...si chiar prea indulgent in unele situatii...Asa vad eu situatia...A gresit ....prin indulgenta in mod repetat.

pelicanul

Un film interesant, nu auzisem de el pina acum, multumim pentru postare. Din pacate scenaristii (Sergiu Nicolaescu si W Ulbrich) amesteca prea multe povesti din creatia lui Jack London. In primul rind lipseste personajul meu preferat, marinarul pensionat care ii explica lui Van Weyden semnificatia sunetelor care se aud in ceata la inceputul romanului.
Cel mai important insa este ca amestecul duce la diluarea personajului principal si acesta ajunge sa semene prea mult cu Jack London (poate de aia ii place lui Fritz  :) ). In roman, Jack London pare ca nu se identifica cu personajul ci il analizeaza rece si distant, cum ai analiza un tigru sau un crocodil. Pe de alta parte, porecla (reala) a lui Jack London era "Lupul".
E un roman foarte bun si as fi curios sa vad si partea a doua a filmului ("Razbunarea", dupa cum scrie pe youtube). La sfirsitul romanului Lup Larsen paralizeaza complet si spiritul sau extrem de puternic ramine captiv in corpul care nu se mai poate misca. Este o imagine extraordinara, una din cele mai puternice intilnite de mine in literatura sau in filme.
Revenind la oile (barcile) noastre, pe youtube scrie ca filmul a fost realizat in Romania. Stie cineva ce nave s -au folosit? Feribotul cu zbaturi de la inceput este cumva "Republica" sau mi se pare mie?

pelicanul

Abia dupa ce am terminat de scris postarea de mai sus mi -am dat seama ca Jack London seamana foarte mult cu Vali, gazda noastra de aici.
Jack London a fost si braconier (la stridii, de aici scenele cu politia de pe la mijlocul filmului, dar astea apar in alt roman) si, ceva mai tirziu, a cumparat o epava de goeleta pe care a reparat -o mai mult singur si a facut o tura prin insulele Pacificului. Intre timp a mai fost si marinar, cautator de aur in Alaska si scriitor.
Talent la povestit se vede si la braconieru' nostru, de pasiunea pentru barci, ce sa mai zic :))

gvincentiu

Jack London a baut de mic lapte cu cacao! ;D
Virginia (Jennie) Prentiss was an African American woman who saved Jack London's life in 1876 by giving him her breast milk and loving care. She also gave him his first name and bankrolled him when he was in need on his way to become a world famous author.
Jack London was first introduced to religion in Sunday school at the First African Methodist Episcopal Church (AME). In 1863 the A.M.E. purchased Oakland's very first school house named after Oakland's first mayor, Horace Carpentier, who was also known as a scoundrel.
Ganduri bune !

byteworks

Dar ca orice mare om a schimbat mai tarziu laptele cu Jack Daniel's, ca si un alt mare favorit al meu, Hemingway. Incredibil ce opera poate sa produca un singur om!
Ce ne facem cu Vali, ca din cate il stiu eu prefera inca lapticul?

Vali

Ce m-a nimerit Cosmin, pe bune daca acum nu beau exact laptic  ;D. Iar despre comparatia Pelicanului, multumesc, dar mai am de halit munti de mamaliga (cu laptic :P) pana sa ajung vreodata la nivelul unui titan precum Jack London.

Acum pe bune, doar cel care a vazut ce dezastre face alcoolul in exces intr-o familie, acela isi stie foarte bine masura. Din cauza asta nici eu nu beau, decat foarte rar, si doar daca am o brigada cu care-mi face placere sa beau.

Destul insa cu braconierii, inca n-am apucat din pacate sa vad filmul, incerc sa-l vad in seara asta, si poate scriu si eu un rand - doua despre ceea ce mi-a inspirat. Multumesc colegilor care si-au exprimat opiniile mai sus, pot sa spun totusi ca am vazut primele minute din film, iar nava respectiva sigur nu e Republica. Am urcat pe Republica ultima oara in iunie anul trecut, si sunt diferente semnificative intre ea si nava din film.

Apropo, am revazut de curand 2 filme care ma fascinau cand eram mic, anume Alarma in Delta si Aventurile lui Babusca, despre pionierii-eroi in lupta impotriva contrabandistilor din Delta. Ce pacat ca nu exista si azi niste pionieri care sa lupte impotriva pescarilor electrici :)
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

byteworks

Tare as aprecia ceva sugestii privind posibilitatea vizionarii acestor doua filme, mersi mult anticipat!

Vali

Eu le-am vazut la urmatoarele linkuri:

Alarma in Delta: http://filmehd.net/alarma-in-delta-1975-filme-online.html

Aventurile lui Babusca:

Aventurile lui Babusca

Bineinteles ca la calitate sunt slabute, dar acceptabile, cred ca sunt capturi dupa TV. Aveau imaginatie bogata Petre Luscalov si Gheorghe Nagy :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

byteworks

x_petrolist

Citat din: pelicanul din Martie 02, 2013, 09:47:51 AM
.... Revenind la oile (barcile) noastre, pe youtube scrie ca filmul a fost realizat in Romania. Stie cineva ce nave s -au folosit? Feribotul cu zbaturi de la inceput este cumva "Republica" sau mi se pare mie?
nava folosita a fost Speranta - fostul pescador Jirlau
http://adevarul.ro/locale/constanta/goeleta-speranta-destin-ca-n-filme-batranul-marinar-marin-deboveanu-construit-o-dezvaluie-secretele-corabiei-toate-panzele-sus-1_54d49313448e03c0fd5529b1/index.html

felicimond

Salut, mai este vreo sursa pentru film? Mie imi apare ca nu mai poate fi vazut pentru ca s-a suparat detinatorul drepturilor.

pelicanul

x_petrolist

Citat din: pelicanul din Martie 02, 2013, 09:47:51 AM
.... Stie cineva ce nave s -au folosit? ....
am crezut ca te intereseaza ambele. de feribot nu stiu dar sigur postez cind si daca dau de el : - )