Legislatie pescuit

Creat de Florio, Martie 17, 2013, 10:59:26 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Spinoza

Eu zic sa nu jelim ca baba oarba la mormant strain de of-ul turismului in Delta, pentru ca, Tanda pe Manda, n-o sa piarda nimic odata cu interzicerea pastrarii capturilor de crap, somn, stiuca si salau de catre pescarii sportivi.
Da, o sa se modifice profilul vizitatorului Deltei, insa, daca n-ati observat, deja se intampla de ceva vreme.
Mai oameni buni si colegi de forum, in 34 de ani de cand suntem impreuna, nevasta-mea a fost de 2 (doua!) ori cu mine la pescuit si nu ca n-as fi luat-o eu, insa anul asta, desi aveam in plan o Grecia sau Italia, pe motiv de Covid, Astra Zeneca si ce-i mai baga ei in  cap colegele si televizorul, urmeaza sa ne petrecem vacanta in tara la munte - nimic surprinzator in privinta asta - si in... DELTA.
Alegerea ii apartine, tot ea a facut rezervarile, in fine, intelegeti voi.
Ce mie n-o sa-mi placa, obisnuit cu alte tipicuri deltaice, nici nu mai conteaza.
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

mdascalu

Buna dimineata,
Si sotia mea a aceptat sa mearga cu mine in delta azi, pentru weekend. Si culmea culmilor: SA MEARGA SI CU BARCA.  :o  Ceva bun tot a facut pandemia asta.
Ca o sa stam la pensiune si nu in balta asta mai treaca din partea mea.  ;D

ionut.constantin89

Turismul din Delta... A cui Delta?... Turismul din Delta inseamna in primul rand plimbare cu corsarul si servit masa la pensiune cu peste cumparat fara acte. In afara de cateva unitati de cazare mai mari, peste 90% din turismul din Delta este nefiscalizat, o haiducie in toata regula. Ca s'a ajuns la fundul sacului cu resursa piscicola, asta stim deja. In contextul actual, aplicarea masurii C&R pentru cele patru specii de peste bun doar pescarilor sportivi, pare manusa pentru forma in care se desfasoara acum "turismul din Delta" si celelalte activitati economice conexe. "Dezvoltare sustenabila pentru localitatile Deltei, tinand cont de activitatile traditionale". Despre ce vorbim aici?... O sa ma opresc aici pentru ca risc sa deviez in politica si nu vreau. Sunt putine lucruri care mai functioneaza normal la noi in tara. Care ar fi fost probabilitatea ca Delta sa se regaseasca pe aceasta lista? Vb lui Nea Costel Drojdier de pe TNR...

Alex1958

dany

semnat.Sunt aproape 4000.....E bine!

pete

mdascalu

toni tl

eugen67tl

12iuli34

byteworks

cristeache

Va salut.

Am semnat si eu, dar cred ca demersul petitiei o sa fie doar o corespondenta catre oficialii MM- ARBDD, pe care o vor arunca la cos, sau de care vor lua act si atat.
Sunt plin de indignare, asa cum cred ca sunt multi. Se pare ca  "online"-ul si indignarea , sunt doua lucruri cu care trebuie sa ne obisnuim si care fac parte, probabil, din noua adaptare sociala la care suntem supusi.
Probabil ca sunt oameni mult mai profesionisti, pasionati si mult mai iubitori de delta si natura  decat musatescu sau mai stiu eu ce guvernator, dar ce sa vezi, nici unul nu ajunge guvernator, ca deh, nu scriu articole in presa.

In mod clar sunt si "turisti" care ajung in delta si care nu ar trebui sa fie acolo. Personal, am vazut tabere de pescari de 3-5 persoane, care aveau tot cam atatea butoaie de 60l, in care puneau la sare doar fileuri de peste, indiferent de marime, specie, etc. Tot cam aceleasi persoane, lasa in urma lor, un dezastru pe mal, cu gunoaie de tot felul, sticle de plastic, umbrele, scaune rupte si elemente de corturi abandonate.
Sunt oameni care stau poate, cate o saptamana, pe un loc de pescuit si sapa in cautarea ramelor, cativa metri cubi de pamant, dar care isi fac nevoile in spatele cortului.
Am incercat o data sa vorbesc cu unul de genul acesta. Marturisesc ca atunci cand am oprit barca langa locul lui, venea un miros de vidanja de wc in lucru.
I-am zis, dupa o scurta conversatie pentru  alegerea modului potrivit de comunicare: " dom'ne, daca tot ai sapat atata dupa rame, nu puteai sa-ti faci si o groapa mica, s-o folosesti ca si wc?" Raspunsul a fost: Dom'ne, e biodegradabil si suntem in natura" .  Cert este ca tot terenul de langa cort, inclusiv micile poteci, erau pline de rahati. Ma tot intreb cum putea sa stea in mirosul ala....
Am vazut si localnici, care isi schimbau uleiul la grupul cizmei, direct in Dunare, dar comentau despre motorul  in 2 T ca polueaza, am vazut si taximetristi-barcagii  de delta care isi justificat viteza pe apa cu frica de a-si pierde urmatorii clientii care asteptau: "daca nu ajung repede inapoi, ii ia altu', domne".
Delta, are farmecul ei si se pare ca ii suporta pe toti, din pacate.

Cristeache-
Bucuresti

crysty

Am semnat si eu.

Tot respectul pentru localnici, dar si ei strica! Cu siguranta voi fi combatut pentru aceasta afirmatie dar, cei ce ma vor combate ar trebui sa mearga in gospodariile lor, ale localnicilor, a celor care au barci sa vada acolo poluare, repara motoarele unde apuca, scurg uleiul in nisip si pun o lopata de nisip uscat deasupra etc. Stiu, imi vor spune ca nu e adevarat, dar ei au cel putin 3 4 motoare in diferite grade de degradare, pe care ar vrea sa le reanimeze la un depanator de ocazie si daca se poate in curtea lor. De regula numai la localnici vei gasi motoare mult mai puternice decat ce se regaseste pe placuta de timbru a barcii - ce ziceti de black sea cu motor de 80 sau 100 cP sau salupa de la SPAT cu motor atat de mare incat in stationare platforma din spate este sub apa.....Dar astea nu se vad, sau nu se doreste a fi vazute. Se spune ca ei trebuie sa isi asigure hrana din pescuit, dar tot ei braconeaza, intind plase monofilament (pentru ca se cunosc cu organele locale si mai au comenzi de onorat la capitala; adica sunt de neatins. Ar mai fi multe de spus/scris. Autoritatile considera pescuitul sportiv ca fiind cel ce pirjoleste Delta dar nu vad kilometrii de plase intinse de localnici.
Ar trebui sa ne interesam si sa scoatem permise de la vecini - Bulgarii si Ucrainenii cred ca ar fi interesati sa primeasca ceva  banuti lasandu-ne sa pescuim la ei. Cu Bulgarii cred ca va fi mai usor ca sunt in UE la Ucraineni poate fi putin mai complicat? sau invers?

Haiduc

kama3

Prima limitare din Delta ar trebui sa fie la motoare.
In afara de cele trei brate mari, vasle, electric sau termic de max 5cp.
S-ar rezolva multe probleme.
Mai mare doar la politie pompieri si salvare.
Apoi contrale si snctiuni corecte. Ca legi avem destule. Aplicare mai putin.
Ce nu le-o fi clar ca peste nu mai este pentru ca s-a luat si nu s-a pus nimic in loc.
Si asta nu pentru ca nu ar fi lege ci pentru ca s-a tolerat.
E rezervatie, l-ai prins pe om in ofside, amenda sau puscarie dupa caz.
Eu sincer as sustine cu draga inima o petitie in sensul interzicerii motoarelor si a pescuitului de orice fel, cel putin 5 ani.
Cum o fi oare in deltele aflate in tari civilizate?