Legislatie pescuit

Creat de Florio, Martie 17, 2013, 10:59:26 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Betto

Prohibiția Șmecherilor!
..."Alte prevederi, de pildă permisivitatea folosirii priponului și paragatelor, utilizarea năvodului și a setcilor tot timpul anului, vin să întărească amatorismul unei astfel de decizii.
Mafia pescuitului și braconajul nu sunt afectate, desigur.
În felul acesta guvernanții arată că pescuitul recreativ/sportiv este principalul vinovat pentru diminuarea populațiilor de pește din ultimii ani.
La nivel oficial se recunoaște că peștele bun, șalăul, știuca, somnul și crapul, nu mai urmează traseul legal, el fiind vândut la negru de către pescari în pensiunile din Delta Dunării. În felul acesta peștele nu este fiscalizat, iar pensiunile, fără documente de intrare, îl vând, desigur, tot la negru."

https://www.youtube.com/watch?v=VKfi-YaNx44

diles

da tot pescarii sportivi sant cei care decimeaza pestele din delta,nu plasarii si electricienii,aia nu au nici o treaba.dai drumul la peste ca sa il vezi cum intra in plasa.

Betto

..."Au pus cruce și pescuitului sportiv! Știuca, somnul, crapul și șalăul se eliberează, OBLIGATORIU!

Adică, prinzi peştele şi îi dai drumu înapoi la baltă, sau rişti dosar penal!

,,Specialiștii" cu idei au pus din nou căruţa înaintea cailor, aşa cum o fac mereu, de 30 de ani.

Au gândit ,,gânditorii" lu' peşte, că pescuitul sportiv este marea problemă a deltei! Nu braconierii, nu ,,electricienii", nu poluatorii, nu motoarele nesimţite de sute de cai...!!!

Braconierii ce vor face? Se vor intimida şi se vor apuca de grădinărit, nu? Proprietarii de motoare nesimţite ... le vor duce la topit, iar poluatorii vor investi miliarde în tehnologii noi, pentru a deversa în Dunăre apa cea mai pură, aşa-i?".

https://www.tulceanoastra.ro/delta/au-pus-cruce-si-pescuitului-sportiv-stiuca-somnul-crapul-si-salaul-se-elibereaza-obligatoriu/?fbclid=IwAR0to9s4DJpfWnsGBcLPy5fxlg-JLOR7xF3EhVQtb8zwPmbMunA01giTx6U

kama3

Avea dreptate acum 50 de ani Toma Caragiu cand spunea ca o sa contemplam stiuca la muzeu...
Problema cu pescatii sportivi nu e ce si cat prind ci ca deranjeaza in peisaj.
Frate, daca vrei sa faci dreptate si sa iei masuri radicale, atunci interzice total pescuitul sportiv si industial si chiar si cel de subzistenta.
Pescuitul de subzistenta poate fi inlocuit cu subventii.
Apoi interzice navigatia navelor motorizate in afara celor trei brate principale.
La capitolul agriculturii interzice ierbicide, pesticide si ingrasaminte.
Pentru minim 5 ani.
Si asa regenerezi delta.
Nu cu masuri aberante indreptate celor care distrug cel mai putin.
Pescuit sportiv pe butuci, campare nu, vanatoare nu, ce mai ramane turistului?
Birdwatching si bors de peste cu peste de la Selgros?
Stau cateodata si ma gandesc ce timpuri au fost, ce resurse am avut si cum ne-am batut joc de ele...cred ca era o placere o excursie in delta fie ea de pescuit sau de vanatoare, stiind ca exista resursa pentru care te duci, ca poti sa pui cortul pe malul baltii, sa mergi cu barca cu vasle fara sa iti fie frica ca te rastoarna la primul cot Gogu cu salupa lui cu 200 de cai.
Rezervatia biosferei... Oare tot asa o fi si prin rezervatiile din alte tari europene?
Trist unde s-a ajuns, iar viitorul e cat se poate de gri.

gabriel.c

Acum pescarii sportivi sunt și "mincinoși " și se lauda de obicei ca prind mult peste. Sincer eu anul trecut l-am cam căutat de vreo câteva ori pe mustăcios și nu era acasa in Delta așa ca anul asta nu mai merg deloc la pescuit acolo. Dacă merg 4/5 zile pline stau pe balta pescuiesc continuu parca as vrea totuși sa și mănânc un peste dacă prind .Așa merg pe la vreo balta cu plata și sigur prind și eliberez oricum. Sunt curios ce o sa facă localnicii cu cazările care sunt din ce in ce mai multe .

dany

Sunt sigur ca nu o sa ramana asa.E cu'' dus-intors''....Vor cadea mult mai multe,pierderile economice pt. localnici sau pt. cei cu investitii acolo vor fi considerabile.Om trai si om vedea...

gabriel.c

Anul asta o sa le meargă din nou bine celor cu investiții acolo ca o sa aibă "fotografi " și turiști mulți ținând cont ca iar o sa stea romanii in țara lor in concedii .De la anul dacă rămâne tot așa cu eliberarea tuturor speciilor va fi necaz pentru localnici. Dar cum zicea Dany ....mai vedem  ce va fi.

junior9007

Si cum romanul gaseste intotdeauna puterea de a face haz de necaz,am gasit un comentariu simpatic referitor la subiectul in cauza.Citez:"Ne facem permise pentru... cercetare În ordinul comun al celor două ministere este permis pescuitul industrial, dar și cel pentru... cercetare. Reprezentantul unei asociații de pescuit sportiv din Constanța ne-a precizat că, dat fiind contextul, toți membrii asociației își vor face permise pentru... pescuit în scop de cercetare. ,,Când o să ne prindă o să le arătăm că luăm știuca și scrumbia pentru analize de laborator. Dacă suntem o țară de țicniți, procedăm in consecinta."

giorgel

Ma tem ca nu este asa de simplu sa obtii un permis pt pescuit in scopuri stiintifice sau de cercetare.
Pt asta trebuie sa ai ceva atestate recunoscute de cercetator in ceva apropiat de biologie/apa/peste, caci altfel nu vad intrare.
Cand te-ai nascut, tu ai plans dar ceilalti au fost fericiti. Traieste-ti viata astfel incat, cand vei muri, toti sa planga dar tu sa zambesti. Vechi proverb chinez.

einstein1984

oricum banui ca cercetatorii nu dau la lanseta... in timpul serviciului cel putin.

mdascalu

Sub nici un fel de forma - pentru recoltare (se pot obtine astfel de permise si pentru studentii care participa la recoltari insotiti de cadru didactic. Eh na' ceva cunostinte la Fac de Biologie. Ei mai faceau recoltari pe Prut). Dar in timpul care ramane, peste zi, se poate pescui normal, daca-ti place asta (of of, un  drilll  ....  ::) ). Dar e multa birocratie.

corsarul

Pot sa injur ??
Am multe (injuraturi)  >:(...mai si inventez !  >:(
Stim cu totii ,ca NU turistul a prapadit pestele din Delta....
Deci...pot sa injur ??

dany

Anul trecut ,la o iesire in delta ,prima miscare a fost instalarea unui feeder ,linie fina cu viermusi sa prind de o prajeala.Era putin dupa ora pranzului ,pe care i-l luasem frugal...In doua ore am prins cateva platici,morunasi si un ciortan inspre 2 kg.Seara am pus de o prajeala de peste in tigaie,facut mamaliga si usturoi ,asa cum mananca marea majoritatea,...nu?Am stat la masa cu totii,binecuvantand cina de peste pe care delta ne-a oferit-o.Asta e una dintre placerile nevinovate care ne-au mai ramas ,noua pescarilor amatori.Am sa continui cu iesirile in delta,indiferent de restrictiile de curand adaugate.Sper ca totusi sa nu ramana asa,caci v-om uita de gustul crapului,somnului,salaului si al stiucii si e pacat.....

gabriel.c

Și ce făceai Dane dacă vreun Garcea de Delta venea la tigaia ta și vedea ca ai un ciortan la prăjit ? Hopa  vine amenda ...,ca poate Garcea vrea dreptate și ordine in delta și e mai zelos din fire.
Deci ciortanul trebuie eliberat iar in tigaie pui altceva. 
Dar ai dreptate cu mersul in delta ,plăcerea de a sta in balta e incomparabila și mai găsim noi peste la Metro .
Apropo ,mulțumesc pentru treptele de la scara trec azi sa le iau.

kama3

O solutie ar fi sa venim in delta cu crapul, somnul, struca sau salaul -dupa preferintele culinare ale fiecaruia, de acasa.
Tulcea are metro, are selgros, are pescarii deci nu vad problema...
O sa fie ca la stripease: platesti intrarea,  faci consumatie, pui bani la chiloti, dar atat.