planuri barci

Creat de DeltaX, Aprilie 10, 2013, 03:15:41 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Tudor

Salut si bun venit pe forum.
Delta X 500 este un proiect destul de atractiv, care merita atentia celor interesati. Pentru a avea insa o imagine mai clara asupra lui,  este necesar sa mentionezi cat mai multe specificatii (cand o sa fie siteul gata sper sa nu vedem doar lungime, latime, pescaj mediu si deplasament, cum procedeaza majoritatea producatorilor autohtoni).
Din ce se vede, pot spune ca imi place cum ai gandit linia gurnei, coboara lin spre linia de plutire, cum ,,scrie la carte". De asemenea, unghiul de stelaj(deadriseul) la pupa pare unul potrivit (undeva pe la 13-15 grade).
Ce nu imi place la modelul prezentat este cum ai delimitat zona motorului la pupa, este o chestie pe care o tot vad la majoritatea modelelor. Se diminueaza foarte mult spatiul util, lucru foarte sensibil la o barca de 5 m, mai ales din perspectiva pescarului. Cea mai inteligenta chestie pe care am vazut-o apropo de amenajarea zonei pupa este la Smokercraft Ultima si la alte cateva ambarcatiuni similare din aluminiu (Ultima e un bowrider versatil, de pescuit si agrement, zona prova se amenajeaza si ea foarte inteligent, dar asta-i alta poveste) SmokerCraft Ultima 172 - Virtual Test Drive
In fine, sper sa nu imi iei in nume de rau comentariile, iti doresc sa pui siteul cat mai repede in functiune si succes in noua afacere, mai ales ca esti printre primii din tara (daca nu ma insel al doilea, dupa cel cu yola de la SNIB) care incearca vanzarea de planuri pentru constructia in regie proprie

DeltaX

Salut Tudor.

Sper ca specificatiile fiecarui model vor satisface pe majoritatea  celor interesati, nu stiu ce alte detalii ai mai dori in mod special in afara de dimensiuni, putere motor,nr.max de persoane, capacitate de incarcare, unghiul de deadrise l-ai nominalizat deja.
Vor exista informatii referitoare la materiale , ce tip de materiale se vor folosi, necesarul si metoda de constructie.
Cat despre amenajarea pupa care  nu iti place la DeltaX 500 CC din punctul meu de vedere este ok, fac barci din 2005 si 90% din clienti asa o vor, cu bancheta, spatarul banchetei este inaltat ,poti sta rezemat , nu iti da senzatia ca poti sa cazi din barca daca barca pleaca accelerat de pe loc si apoi valul de pupa atunci cand opresti brusc nu iti va inunda niciodata barca. Planurile vor fi printate sau varianta CAD file.
Dincolo de aspectul practic legat de asezarea unui scaun pentru pescuit, conteaza mai mult siguranta celor din barca. Mie personal nu-mi place Somkercraftul din filmulet si mai ales zona pupa.Dar avantajul constructiei in regie propie este ca atunci cand iti construiesti singur barca chiar si dupa un proiect ii poti aduce modificarile pe care ti le doresti pe raspunderea ta, tu vei fi utilizatorul in final si tu vei beneficia sau nu de modificarile aduse.
Voi incerca sa propun niste modele cu o linie moderna, atat cat o permite metoda de constructie utilizand placajul sau placile de polipropilena dar si materialele. Acestea vor fi doar cele certificate pentru uz marin. .
Multumesc pentru aprecieri, critici si incurajari.