intrebare Polstif

Creat de felicimond, Iunie 10, 2014, 06:36:03 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

felicimond

Salutare tuturor!

Rog pe cine cunoaste, sa ma ajute cu o informatie. As putea face rost de un siloz cilindric din Polstif care ar trebui taiat pentru transport. Ma gandesc sa fac din el flotoarele unui ponton. Se pot lipi ulterior elementele, astfel incat sa prezinte siguranta? Daca da, cum si cu ce? Multumesc de sfaturi.

bradutzu

Salut
Din cate stiu eu dk faci un ponton trebuie sa il inmatriculezi cumva si pentru asta iti trebuie documente in spate
probabil ca Vali ne poate lumina pe tema asta!
Sa auzim numai de bine!

Vali

Salut Dragos, sincer nu stiu ce inseamna cu exactitate Polstif, dar sunt aproape sigur ca e vorba de un laminat cilindric din poliester si fir de roving, facut pe "mandrina". In acest caz, taierea tubului respectiv il face sa-si piarda calitatile mecanice, iar "innadirea" ulterioara nu mai are aceleasi proprietati de rigiditate, etanseitate etc, din cauza ca legatura dintre lipitura si tubul initial e "umed pe uscat", adica "secondary bond".

Da-ne te rugam mai multe detalii, despre dimensiuni, cum intentionezi sa procedezi etc, pentru a sti cum sa te indrumam mai in detaliu.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

felicimond

Salut,

Da, e vorba de un rezervor cilindric de 17 metri lungime si 4,2 m diametru pe care pentru a-l putea transporta trebuie sa il tai longitudinal in 4 sectiuni simetrice, dar si din lungime.
Am discutat despre Polstif cu directorul de la PAFS care produce ambarcatiuni dar si rezervoare, spunandu-i ce vreau sa fac. Mi-a confirmat ca silozul in discutie e realizat din rasina ranforsata cu fibra de sticla si ca elementele odata taiate pot fi "lipite" cu rasina si ranforsari suplimentare.
Ma gandesc sa fac "lipirea" si printr-o suprapunere si prindere mecanica pe vreo 20-25 cm (dimensiunile permit), dupa care sa vina straturile de rasina si fibra noua. Doresc sa obtin doua flotoare semicilindrice pe care sa le unesc intr-un singur corp la final prin alaturare si cu prinderea sub o punte comuna.

bradutzu

Salut
referitor la tuburile tale poti sa te gandesti sa le transporti asa cum sunt fara sa le tai
exista trailere extensibile pana pe la 15.5 m din cate stiu eu si ca diametru nu este o problema
in afara de trailer se mai foloseste o masina de insotire si autorizatiile de transport agabaritic
daca vrei te pot ajuta sa faci niste calcule sa vezi daca nu e mai ieftin sa le transporti cum sunt de cat sa platesti transport, materiale, manopere, etc
dk consideri ca este fezabila si nu ai luat-o in calcul deja ma poti contacta pe PM sau la telefon
Salutari
Sa auzim numai de bine!

Vali

@ Dragos: treaba e complicata, diametrul de 4,2 metri e prea mare imho, pentru a putea obtine ceva cu bune calitati.
Daca de exemplu se taie tubul in 2 pe lungime, ies 2 semicercuri cu adancimea de 2,1 metri si latimea de 4,2 metri. Asta inseamna in primul rand latime mare, pescaj mare, rezistenta hidrodinamica mare pe curs de apa curgatoare etc.
Cel mai bine poate povestim la telefon, am programul foarte incarcat pentru a putea da detalii in scris.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

felicimond

@bradutzu astept pm cu numarul de telefon sa vorbim.
@Vali, te sun dar nu stiu cand e mai bine pentru tine (seara, dimineata?). Cat despre modelul de flotoare, tema e deschisa. Ele pot arata ca in poza pe care incerc sa o atasez dar nu stiu daca merge.

felicimond

Licitatia la care am participat pentru cumpararea silozului a mers prea sus cu pretul si am renuntat in final. Subiectul este inchis. Multumesc.