Reparatii mici la oglinda - pareri/sfaturi

Creat de Danillo, Aprilie 14, 2013, 01:49:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Danillo

Salutare,

Am observat cand am achizitionat barca o reparatie mica pe oglinda,cand am dat cu antivegetativa, am slefuit bine si am trecut la vopsit.
Dupa cateva iesiri pe apa anul trecut, iarna si ploile actuale, am observat ca pe la acea mica peticeala iesea p picatura de apa si era usor umflat. am luat o surubelnita , am apasat un pic si a cazut "peticul", am curatat un pic cavitatea si atata ca in poza acum.

Credeti ca este suficient, sa o acopar cu chit poliesteric ( s-au alte pareri....) si sa redau portiunea cu antivegetativa?

va multumesc si - vant in pupa!

Vali

Poti slefui zona afectata la flex, ca apoi sa aplici un petic mic de fibra cu rasina poliesterica. Peste acesta dai cu chit, dupa ce se intareste. E mai sigur asa, nu mai e pericol sa ajunga cumva apa la miezul de lemn al oglinzii.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Danillo

Din cate am vazut a ajuns  pana la lemn, am curatat si l-am lasat sa se zvante, totusi nu e cam mica gaura pentru rasina. Un chit de fibra nu crezi ca este suficient?

Vali

Cred ca mai bine e sa dai un strat de chit peste gaura in fibra, apoi sa dai un stratimat subtire cu rasina, care sa acopere gaura chituita si inca niste fibra de-a barcii. Asta pentru ca sa nu crape chitul in timp si sa ajunga apa la lemn.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Florio

Cand mi-am pus problema unei mici reparatii la derivor, am intrebat intai Youtube-ul, care e plin de exemple practice : How to Repair Fiberglass

Dupa aceea am facut reglajul fin, intreband pe cei care sunt rodati in aceste metode : Vali, Nicu-Homemade, Bogdan Buciu ....

Astfel problema mea a fost rezolvata perfect, e rezistent solutionata, mai rezistent decat o facuse fabricantul .  http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,87.0.html

Inca o data trebuie sa-i multumesc lui Bogdan, care nu numai ca m-a sfatuit, ci s-a ocupat personal cu cele doua manute pricepute. :)

Danillo

Ok, am sa urnez sfaturile domniilor voastre!
O sa pun poze cu fiecare pas al reparatiei si astept note de la voi ;D

Va multumesc foarte mult.

Vali

Am uitat sa spun ca rasina nu face priza cu gelcoatul exterior al barcii, deci trebuie polizat gelcoatul si facut legatura cu fibra initiala a barcii. Dupa reparatia cu fibra se slefuieste, se chituieste si ideal ar fi sa se acopere cu gelcoat (parafinat) la aceeasi culoare. Gelcoatul dupa intarire se slefuieste din ce in ce mai fin, cu smirghel de apa, pana se aduce la nivel, apoi se lustruieste. Sunt multe detalii pe care cateodata uit sa le mentionez, mai ales ca lucrez din rutina la asemenea reparatii minore.

mario38

Ma iertati ca ma bag si eu pe aici . Daca are cineva niste tego BF 100 (Antiderapant) 500 * 400 cu grosime mare . Mie imi trebuie sa scot 40 mm . Eventual pun 2-3 bucati suprapuse . Imi trebuie la un suport motor . Plata pe loc . Multumesc MARIO 0745457515

mario38

Citat din: mario38 din Iulie 02, 2016, 10:45:45 AM
Ma iertati ca ma bag si eu pe aici . Daca are cineva niste tego BF 100 (Antiderapant) 500 * 400 cu grosime mare . Mie imi trebuie sa scot 40 mm . Eventual pun 2-3 bucati suprapuse . Imi trebuie la un suport motor . Plata pe loc . Multumesc MARIO 0745457515
AM REZOLVAT ACASA

stefand600

Pentru a nu mai deschide alt subiect, pun aici o intrebare. Am vazut pe youtube un material din fibra de sticla care avea o fata stratimat si cealata fata tesatura. Cum se numeste si de unde poate fi cumparat? Multumesc.
Stefan D

cristiantutuianu

Combimat (mat plus tesatura) de diverse
grosimi incepand de la 300+300
Am văzut în Tulcea la un magazin.Dar un Google poate gasesti