Ghidul Deltei Dunarii

Creat de Pupezica, Iunie 02, 2013, 09:09:25 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

sorin_mh

@pupezica (Bogdan): dupa cum ai vazut am accesat site-ul tau, si tocmai pentru ca am vazut ca inca nu este completat/finalizat, am preferat sa dau informatiile din postarea anterioara pe acest forum.
@Cosmin (byteworks): ms mult pentru pozele postate; mi-ai alinat, un pic, dorul; asa cum am spus in postarea mea anterioara si cum ai subliniat si tu, confluenta canalului Filat cu Litcov era blocata in trecut. Digul care le separa a fost inlaturat si in acest moment canalul Filat a devenit un "afluent" al canalului Litcov. Acest fapt mi-a fost confirmat si de catre varul meu, care avea o stupina chiar la confluenta celor doua canale: vagonul "casnic/auxiliar" era situat pe malul unde se gaseste cabana ocolului silvic-banuiesc ca pe acolo ati servit ciorba de peste din imagini; pavilionul cu stupi era pe celalalt mal al Filat-ului, si ajungea la el mergand pe digul care separa Litcov-ul de Filat. Acum, a schimbat locatia stupinei, tot pe canalul Filat, dar mai in "amonte"-normal, nu mai putea sa ajunga la pavilion decat cu barca  :D; in plus, zona s-a mai aglomerat, ca orice "intersectie", si a mai aparut pe acolo si o unitate de alimentatie publica  ??? (adio salbaticie...). Iar stupina nu prea "rimeaza" cu aglomeratia.
Banuiesc ca ai remarcat si tu acea stupina, in voiajul de care ai pomenit in postarea ta.

O seara buna

gvincentiu

30.05.2012 - am avut curajul sa ma duc pana aproape de intrarea spre lac. Noroc de vasle, ca s-au proptit in stuf și m-am putut intoarce. Curentul este destul de puternic si tot aici se termina plaurii si vegetatia de pe canal cu un trunchi mare de copac. Apoi, spre jalea de la Perisor, totul este curat.
Ganduri bune !

gvincentiu

Tot pe 30.05.2012, vegetatia este la putere, iar viitorul nu este prea luminos. Nimeni nu are interesul să decolmateze zona. Plaurii sunt mult mai mari, insa doar in aceasta zona am putut sa ne tragem sufletul.
Ganduri bune !

byteworks

Pai e zona de protectie integrala nu? Multam de poze, sunt putine din aceasta zona, si mai vrem sa auzim urmarea raidului, caci Florio s-a oprit, vrand nevrand.

gvincentiu

Am mai pus o poza. Am avut doar telefonul la mine, nedorind să port grija altor echipamente. Inca ma dor amintirile și mi-e greu să încep de undeva.
Ganduri bune !

Pupezica

Citat din: gvincentiu din Iunie 03, 2013, 08:28:06 PM
Am mai pus o poza. Am avut doar telefonul la mine, nedorind să port grija altor echipamente. Inca ma dor amintirile și mi-e greu să încep de undeva.

Este tura in care a fost si Mihai si am vb cu el l-a telefon de m-a intrebat daca se poate trece pe Zaton Buhaz ??? Cred ca da, judecand dupa lotci si date...

Oameni buni, performanta voastra este EXTRAORDINARA si va felicit. Sa treci cei aproape 2 km de blocaje la vasle, ghiondir si cu motorase de 2 CP este FABULOS !!! Respect !

Vis-a-vis de traseu, eu l-am parcurs anul acesta de 2 ori, pot sa ma laud ca prima data anul acesta si nu numai, cred ca in ultimii ani, Pupezica este prima care parcurge Buhaz - Zatonul INTEGRAL... dar evident in alte conditii decat voi ! Ajutat de cei 100 CP si tot spun ca a fost greu si-ti trebuie atat noroc cat si indemanare.

Tura voastra merita documentata temeinic, atat ca poze dar mai ales ca abordare. La voi ABORDAREA este factorul de noutate. Daca faceti un material scris si aveti si o galerie de poze postate pe Picassa sau Flickr, cu "caption" ca sa existe si niste explicatii, public cu mare placere tura voastra pe Ghidul Deltei Dunarii. Asta nu inseamna ca nu puteti publica si aici...

Eu voi descrie amanuntit si tehnic traseul in "Tura in Delta 10.05.2013 – Pupezica saruta Marea din Delta de Sud" http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?p=364

Inchei asa cum am inceput: Bravo, sincere felicitari si RESPECT !
Apa sub chila si vant din pupa !!!

Pupezica

In cadrul unei discutii cu Marius Tiganus, am mai facut un up-date important pe Ghidul Deltei Dunarii si anume o descriere detaliata a Canalului Sontea, parcurs virtual din Canalul Mila 36 catre est, spre Mila 23.

Up-date-ul este sub forma de comment si se gaseste aici:

Tura in Delta 09.05.2013 – Delta de Vest cu Sonti nesfarsite si Lacul Nebunu http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?p=372#comment-79

Comment-ul il supun aprobarii spre validare lui... Ciby !!!

tiganusmc

Citat din: Pupezica din Iunie 05, 2013, 09:27:56 AM
In cadrul unei discutii cu Marius Tiganus, am mai facut un up-date important pe Ghidul Deltei Dunarii si anume o descriere detaliata a Canalului Sontea, parcurs virtual din Canalul Mila 36 catre est, spre Mila 23.

Up-date-ul este sub forma de comment si se gaseste aici:

Tura in Delta 09.05.2013 – Delta de Vest cu Sonti nesfarsite si Lacul Nebunu http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?p=372#comment-79

Comment-ul il supun aprobarii spre validare lui... Ciby !!!

Pupezica , atat iti spun .... esti demential ;) !
Fishing cheaper than therapy

Pupezica

Dragi Barcagii si Barcagite, a aparut o noua sectiune pe Ghidul Deltei Dunarii http://www.ghiduldelteidunarii.ro/:

Instructiuni pentru utilizarea Ghidului Deltei Dunarii  http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=1833

Aici gasiti cateva explicatii, importante zic eu, care sa va faciliteze navigarea prin site dar mai important, accesul cat mai facil la informatia postata.

Pupezica

Gratie intrebarii nr. 2 a lui Marius Tiganus, am descris detaliat Intrarea 18 - Crisan si am postat o harta extrem de detaliata.

Toate informatiile se gasesc aici:

http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=678

Pupezica

Va salut pe toti !!! ... din Delta !!!  :) :) :) Dupa o absenta de o saptamana, iata-ne din nou pe ape leganate ! Ieri, dupa o ploaie carancena, care nu a inceput de fel pana nu am dat Pupezica la apa, am ajuns spre seara, murati ca niste bizami, la "lipoveanul nostru de import" de la Uzlina. Ca sa pot glisa, a trebuit sa-mi pun ochelarii de ski !!!

"Apa de foc" si un dus fierbinte ne-au scos din "starea" de bizami si dupa un somn bun in minunata acustica a oracaitului broastelor pe fundal, iata-ne gata de inca o tura. Azi incercam un acces in Lacul Martin si in Lacul Alb, din Delta de Vest...

Povestim mai multe, diseara...

Pupezica

Dargi Barcagii si Barcagite,

In rastimpul consumat  pentru savurarea unei mini-bombite delicioase in cantece de cocos , n-am stat degeaba si am descris:

Delta de Vest – Intrarea 17 – Spartura in Dig din dreptul Gorgovei http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?page_id=806

x_petrolist

Citat din: Pupezica din Iunie 04, 2013, 06:51:11 AM
.....
Tura voastra merita documentata temeinic, atat ca poze dar mai ales ca abordare. La voi ABORDAREA este factorul de noutate. Daca faceti un material scris si aveti si o galerie de poze postate pe Picassa sau Flickr, cu "caption" ca sa existe si niste explicatii, public cu mare placere tura voastra pe Ghidul Deltei Dunarii. Asta nu inseamna ca nu puteti publica si aici...
Bogdane, noi iti multumim pentru informatiile pretioase fara de care ar fi fost posibil sa ne descurajam si sa facem cale intoarsa. Am confirmat cu Marian directia curentilor pe canalul Zatoane. Prima jumatate chiar si dupa intersectia cu canalul spre "Pari" care face legatura cu Marea curgea dinspre Dunare. Dupa zona colmatata, curentul incepuse sa vina dinspre Perisor. In atasament sint citeva poze de pe acel traseu.
Tehnica pe care-am folosit-o este cea recomandata de tine si unica posibila datorita adincimii apei care sub plauri am estimat-o la aproximativ 2m. Am folosit ghionederele / ghiondirele ca sa ne impingem iar in prova aveam constant pe cineva care directiona barca si inlatura plantele in lateral cu o rama. Fisierul atasat contine pozele Florentinei din care poti alege si posta pe site-ul tau ce si cum consideri.
https://www.wetransfer.com/downloads/c28c3c4d7dbc0ad20782cf57c3e9451320130606220223/199e0f030b1157289fd21c830eb2f42520130606220223/19313f

Pupezica

Citat din: x_petrolist din Iunie 07, 2013, 07:33:52 AM
Citat din: Pupezica din Iunie 04, 2013, 06:51:11 AM
.....
Bogdane, noi iti multumim pentru informatiile pretioase fara de care ar fi fost posibil sa ne descurajam si sa facem cale intoarsa. Am confirmat cu Marian directia curentilor pe canalul Zatoane. Prima jumatate chiar si dupa intersectia cu canalul spre "Pari" care face legatura cu Marea curgea dinspre Dunare. Dupa zona colmatata, curentul incepuse sa vina dinspre Perisor. In atasament sint citeva poze de pe acel traseu.
Tehnica pe care-am folosit-o este cea recomandata de tine si unica posibila datorita adincimii apei care sub plauri am estimat-o la aproximativ 2m. Am folosit ghionederele / ghiondirele ca sa ne impingem iar in prova aveam constant pe cineva care directiona barca si inlatura plantele in lateral cu o rama. Fisierul atasat contine pozele Florentinei din care poti alege si posta pe site-ul tau ce si cum consideri.
https://www.wetransfer.com/downloads/c28c3c4d7dbc0ad20782cf57c3e9451320130606220223/199e0f030b1157289fd21c830eb2f42520130606220223/19313f

Ok, voi crea eu un post pentru voi, dar cand ajung la Bucuresti. Ar mai trebui sa stiu, pentru veridicitate:
1. De unde ati plecat pe Zaton Buhaz
2. Cand ati intrat pe Zaton Buhaz (ora)
3. Cum ati inaintat pe Zaton Buhaz, in "zona libera" (vasle / motor / vela)
4. Daca v-ati abatut de la Zaton Buhaz pe Ciotica / Canalul cu Popi / Zatoane, pentru o corecta estimare a timpului
5. Viteza medie estimata
6. Dupa cat timp / sau la ce ora ati atins portiunea blocata
7. Cate obstacole "majore" (estimativ) ati identificat voi in portiunea blocata
8. Durata de parcurgere a portiunii blocate sau ora la care aiti iesit din nou la "apa libera"
9. Componenta echipei: nr lotci, nr. persoane,  eventual nume (de site !!!)
10. Ora la care ati iesit in Canalul Perisor

Cam asta ar fi, si "textul" il fac eu.

Bravo inca o data si RESPECT !!!

Pupezica

Dupa up-date-urile de ieri... am plecat in tura !!! . Am plecat din Uzlina catre Mahmudia Noastra, am alimentat la Mahmudia la statia de benzina Star 2000 si am tinut-o amonte spre Tulcea pe Bratul Sfantu Gheorghe pana unde se lasa spre est Bratul Sulina. Am intrat pe Bratul Sulina catre est (aval) si am mers pana la Partizani. Acolo am trecut de Canalul Tataru (Intrarea 13) si am cautat Intrarea 14 - Canalul Arhipencu sau Arhipenco, cum i se mai spune.

Toata povestea "rezumata" si hartile turei le gasiti aici:

Tura in Delta 07.06.2013 – O plimbare prin Delta de Vest (Canalul Arhipencu si Lacul Alb) si o vizita in "Tara Starcilor Galbeni" de pe Obretinciuc http://www.ghiduldelteidunarii.ro/?p=1882

P. S. Pilotul a condus aproape toata tura !!!  Eu am fost cu... "documentarea" !!!

P. P. S. Acum ne pregatim de inca o "fantezie" in Delta si, ca sa nu pierd timpul degeaba, la mini-bombita, am facut acest up-date !!!