Radierea ambarcaţiunii neînmatriculabile

Creat de ghrt, Februarie 24, 2017, 12:09:09 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ghrt

Salut

E de cafenea că e mai aşa :)

Am observat afirmaţiile că dacă ai înregistrat în RO o ambarcaţiune care putea circula neînmatriculată (adică sub 7 metri şi sub 20 CP) nu mai poţi scăpa de pavilion.
Din lectura Ordinului 1079/2014 rezultă cel puţin alte două posibilităţi:
Vânzarea către un străin:
Pentru retragerea dreptului de arborare a pavilionului român al ambarcaţiunii de agrement în cazul vânzării către o persoană fizică sau juridică străină, proprietarul transcris în registrul matricol va depune la căpitănia portului de înmatriculare/oficiul de căpitănie următoarele documente:
a) cerere-tip de retragere a dreptului de arborare a pavilionului român în care se va menţiona şi pavilionul pe care îl va arbora ambarcaţiunea;
b) documentul doveditor al vânzării;
c) actul de naţionalitate al ambarcaţiunii de agrement.

Cu toţii îl cunoaştem pe Lord John, cu care putem semna un contract de vânzare-cumpărare, cu care radiem barca şi care apoi binevoitor ne-o vinde imediat înapoi. Nu cred să fie cerută forma autentică sau copia paşaportului deţinut de Lord John, dar rămâne de cercetat.

Apoi declaraţia de retragere din circuit:
Pentru retragerea dreptului de arborare a pavilionului român a ambarcaţiunii de agrement în cazul retragerii acesteia din navigaţie, proprietarul transcris în registrul matricol va depune la căpitănia portului de înmatriculare/oficiul de căpitănie următoarele documente:
a) cererea-tip;
b) declaraţia pe propria răspundere privind retragerea ambarcaţiunii de agrement din navigaţie;
c) declaraţia pe propria răspundere care atestă adresa de depozitare a ambarcaţiunii de agrement;
d) actul de naţionalitate a ambarcaţiunii de agrement.

Toamna barca se retrage din navigaţie, urmând să vedem la primăvară. La fel, nu cred că adresa trebuie să fie una a unui depozit autorizat/cimitir de nave, şi oricum probabil că asta se rezolvă.

PS: Aceasta nu este o discuţie juridică, ci una despre posibilităţile de a-ţi trăi viaţa fără birocraţie.

Vali

Multumim Gheorghita pentru clarificari, dar daca mergi la vreo capitanie, nu au cunostinta de aceste prevederi din ordinul din 2014, si iti cer ca pe vremuri acte de dezmembrare a barcii ca s-o radiezi.

Eu mai am o sugestie importanta: nu tulburati somnul institutiilor publice. Lasati functionarii sa doarma linistiti pe banii nostri, ca sa nu le dam idei care s-ar putea sparge in capul nostru. Mai ales ca vedem clar ce personaje ne conduc tara.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

timberland0910

La fel e si cu inmatricularea barcilor facute in regie proprie : o cumperi de la Lord John si treaba se simplifica mult ☺

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

pelicanul

Chiar daca nu se cere copie dupa pasaport, cred ca Lordul John ar trebui sa existe cit de cit "pa persoana fizica" sa nu fie doar cel din poezia lui Cosbuc, ca altfel dam in alte alea... :)