Barcuta mea retro...!!!

Creat de modigliani, Septembrie 06, 2013, 02:20:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

modigliani

Cam asta a fost lucrarea din vara asta si este si de vanzare!!!

Vali

Salutare d-le Modigliani si felicitari pentru lucrare.
Daca se poate, povestiti-ne va rugam cate ceva despre barca - materiale folosite - lemn, placaj, rasini, fibra etc, si despre modul cum se comporta barca pe apa. In plus ar fi interesante cateva caracteristici tehnice - lungime, latime, bord liber, greutate in ordine de mars etc. Vad ca barca are unghiul de stelaj al fundului foarte mare, ceea ce inseamna ca va fi foarte stabila si va glisa destul de usor (depinde insa si de raportul kilogram/cal putere). Insa cred ca alunecarea laterala la giratia brusca va fi destul de mare, n-am vazut vreun redan longitudinal pe carena barcii.
Felicitari inca o data pentru runabout-ul clasic pe care l-ati facut cu maiestrie, si spor la vanzare (poate ne spuneti cu ocazia asta si un pret).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Fritz

Vali

Si mie mi se pare cam ciudata valoarea vitezei furnizata de constructor. Eu cu barca mea, sub 130 kg, unghi de stelaj apropiat, am atins cam aceeasi viteza cu un Yammy de 40 CP/2T turat la maxim, 3 oameni in barca.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

ionitzady

daca cu neptunul , barca aia ajunge la 64 km/h  , inseamna ca eu am fost un prost ca am renuntat la el .

Fritz

Am avut si eu Neptun ...L-am mai luat la pila , i-am lustruit admisii si evacuari, i-am micsorat camera de ardere...I-am adaptat elice de Johnson militar de 40 de cai cu pas de 13 ( 330 mm) si pe o barca de 80 de kg am ajuns la 54-55 km/ora singur in barca. Dar aveam vreo 69 de kg... Am masurat viteza cu un radar pistol . Nu aveam gps...
Barca 80 + motorul 44 + 10litri de gaz...5 kg vasle si o ancora de 2 ...210 kg greutate totala. Am ajuns pe la 56 km/ora.  Atat putea Neptunul...Se plafona in turatie.... Prima elice a cedat nervos ...Cauciucul s-a dezlipit de pa bucsa si s-a invartit in gol. Uite o filmare de vreo 11 ani....

teste cu 22 de cai   

Cu inca doua persoane viteza scade la 38 km/ora.  Barca cu redane longitudinale, transversale...iar noi toti sub 70 de kg. 
Am avut Neptun si pe barca Delfin ( de cooperativa Brates) ...Mergeam la blana cu 40 km/ora singur si cu 34 (aproximativ) cu inca unul. 

carver

Frumoasa barcuta ...si merge grozav

morhan

domnul meu f frumoasa lucrarea  si fiindca vad lemn imi prmit sa va intreb daca stiti cumva lemnul de salcim ca sa,l tratez cu ulei de in cit trebuie sa,l tin la fiert si la ce presiune  ca vreau sa tratez niste cherestea de salcim sa,mi construiesc ceva care sa nu fie atacat de umezeala   multa stima   morhan

ionpescarul

Doamne ,imi aduc aminte de autorul acestui topic (am citit un topic al lui asta iarna ) construise o salupa care iti lua mintile ,dar nu a inceput povestea de la inceput ,el a inceput cu sfarsitul ,a postat direct barca ,fara poze din etapele constructiei,acum cred ca il cunoaste toata lumea,dar sa revenim la momentul de atunci.barca era fantastica ,toata lumea ,inclusiv eu , credea ca omul minte si ne ia la misto,o barca cu un aspect super ,un vis ,ziceai ca e adusa de la Monaco ,eeee asa barca construita de un neica nimeni ,nimeni nu credea ,toti il luau la misto ,ba ne lasi ,cand ai visat tu ca ai construit barca asta ,stouri dure pe fata
Mai nene ,si incepe omul sa pozteze poze din timpul constructiei,ne-a inchis gura la toti ,toti au ramas cu gura  cascata ,ne-a luat aerul ,nu ne venea sa credem ce vedem ,sa lasat o liniste pe forum ,nimeni nu a mai postat nimic,ne-a terminat pe toti,KO tehnic ,ne-a facut pe toti.Mare artist ,bravo lui ,mult respect.
Dar si asta e'o frumusete