Barca mea

Creat de acig, Noiembrie 28, 2013, 09:27:15 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

acig

Salut Bogdan,
Am ceva poze cu barca asa ca le postez acum:
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

bogdanbuciu

multumesc,
chiar ca e ditamai barcazu. Imi place foarte mult.
De ce oamenii îşi pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte?

acig

Nu e chiar asa de mare: 6,7/1,5m,chila lestata cu cca 98 Kg Pb;Greutate cca. 350Kg
Sta bine pe mare!!!!!
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

cristiantutuianu

Citat din: acig din Noiembrie 28, 2013, 09:47:10 PM
Nu e chiar asa de mare: 6,7/1,5m,chila lestata cu cca 98 Kg Pb;Greutate cca. 350Kg
Sta bine pe mare!!!!!
Pozele nu reflecta realitatea ,e faina barca

cristiantutuianu

La cate invitati de iesit la un pescuit am avut de la agic (sincer agic stie de ce nu am fost capabil sa le onorez ....... :'(  ) acum ca a venit iarna aveam si eu povesti despre ea .
Asa ca next time data viitoare fac pe dracu in patru si onorez invitatia cu riscul ca dorm pe presul de la intrare   ;D ;D ;D

felicimond

Foarte frumoasa barca, felicitari! Si miroase de aici a guvizi, sau gresesc? Ba parca se vad si urme de stavrizi si chefal. Cred ca stie ceva povesti pescaresti. Poate le auzim si noi in barca week de anul viitor, daca ne primeste Florio si pe noi in siajul barcii lui. Sanatate si numai bine!

acig

Multumesc;
Da,anul acesta numai asta am facut cu ea, insa mai ....rarut pentru ca atunci cand eu puteam marea era,,rea"" si invers ;D;
Am avut si partide  bune si capturi de hanusi si strunghil cum rar se vede pe aici. Cea mai deosebita insa a fost o randunica de mare!!!! Nu mai prinsesem din "84 asa ceva;disparuse intre timp;Imbucurator este ca prin regenerarea ecosistemului a reaparut; Da, l-am amenintat pe FLORIO ca il voi urma,ba mai mult se poate sa facem o  echipa constanteana cu Cristi si Pelicanu;Poate mai adera si alti....Ramane de vazut!!!

cristiantutuianu

Cand am vazut   :o :o :o"animalu" ala de 30 de cm am salivat instantaneu (mama ce imi place  :P) Randunica de mare imi aduc aminte ca am vazut doar in scoala generala .............nu in mare ............in laboratorul de biologie

acig

Un motiv in plus sa ma insotesti la primavara!!!!!

cristiantutuianu

Citat din: acig din Noiembrie 30, 2013, 09:42:33 AM
Un motiv in plus sa ma insotesti la primavara!!!!!
Nu doar un motiv  >:( doua ca e si randunica de mare ;D ;D ;D
Nea agic dar calcan ..................?sau l-au scos pescadoarele de la turci pe tot :( :( :(

felicimond

cand am vazut pozele, am pus imediat mana pe o ruleta ca sa vad cam cat erau de mari hanusii. Felicitari pentru captura! La ce momeala au fost prinsi? O lectie de pescuit platesc si eu daca e loc.

acig

Draga nu sunt pregatit sa dau lectiiii....!
Ceva secrete oricui doreste sa facem o iesire.
Momeala? Preferitele lui difera de la o zii la alta,de exemplu:inima de bou,carnea lui,rama neagra,rapana,calamar,etc

Fritz

Si pe mine m-ai uimit cu capturile ...Am prins si eu hanus de 25 de cm...dar de 30 nu am vazut...Dar avea capul mai plat si mai lat...Capul mult mai lat decat cprpul...Interesant...Randunica de mare n-am vazut din 1978...Am mai vazut acum 2 ani la Istambul...ceva imens. Si barbunii erau mari la ei...Am prins barbuni de 15..20 cm la nisip... chefal am prins ..la noi , in zona Mangalia ..cam miroase a ??? namol???
Ce ar fi imbucurator ...Am prins stavrid la taparina...A aparut dupa multi ani...As vrea sa vad palamida si lufarul de alta data... A aparut si lufarul...Cineva a prins o bucata de 11 kg la Vama veche. Lufar am cumparat de la pescarie, nu mai mare de 25 de cm ...Dar a aparut... ;) Calcanul...Nu am prins niciodata...Am prins limba de mare. E bine ca se reface ecosistemul ....

acig

Acvatoriu portului Constanta era pana de curand intesat de bancuri mari de chefal intre 20-40cm (pana in 600g) Se prindea la pluta aproape de fund cu rama de mare bulgareasaca -o ciudatenie care se pastreaza in mranita mai mult  timp fiind foarte rezistenta spre deosebire de cea scoasa din mare la noi si greu de pastrat.Nici mie nu imi place chefalul intradevar are un gust care aduce cu motorina; Calcanul se prinde din intamplare in apropierea malului de regula la saratura.Am prins  travers de epava Costinesti  in 87 unul de cca 3Kg si un pic. A fost o intamplare care nu s-a mai repetat;Apoi dupa  90 l-au distrus turcii si ukrainienii;noi il protejam cred ca suntem singurii pe care legea ii obliga(nu ca ar fi rau-insa singuriii!)Dupa 2005 politia de frontiera a inceput sa captureze pescadoare cu echipaje cu tot;s-a lasat si cu condamnari, asa ca acum sunt mai precauti;Se pare ca si calcanula a inceput sa isi revina;Nenorocirea din Marea Neagra o constituie meduzele;acestea nu au dusmani naturali si se inmultesc necontrolat distrugand planctonul, alaturi de rapana care fara dusmani naturali  distruge coloniile de midii.Mai adaurgam braconajul cu capcane la guvid,hanus,dragon,etc. Asa ca perspectvele sunt sumbre deocamdata pentru pescuitul la tarmul marii.
In anii 88-90 in 3 ore puteai prinde in fata orasului Constanta cca 12-16Kg;Acum rare ori te apropii de 4-6 Kg.
Stavridul anul acesta a fost raritate. La taparina (nu plase) rar s-au lat 3-4 Kg si asta dupa o  alergatura serioasa!

Mihaif99

Rapana nu e comestibila?