Un fel de motor...

Creat de corsarul, Decembrie 11, 2013, 05:17:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

Cred ca e deja tarziu, dar puteai obtine o copastie suficient de solida si fara acel osb, daca erau suficiente straturi laminate. De obicei osb-ul sau placajul la copastie se pun in bucati mici, acolo unde urmeaza sa se prinda tachetii sau alte accesorii.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

corsarul

Este adevarat Vali...este un pic cam tarziu ...
Dar am facut acest lucru, deoarece am observat, ca unii producatori de barci folosesc acelasi procedeu pentru a intari marginea copastiei...
Oricum...cred ca nu este un lucru rau, chiar daca nu era absolut necesar.

corsarul

Azi am "batut" ultimul strat....uffff...
parca a fost cel mai greu...

corsarul

Pe seara am decofrat copastia...

corsarul

corsarul

....montat ocheti, ranforsari oglinda si aplicat top-coat pe interiorul copastiei..

corsarul

corsarul

...prins copastia de chila cu popnituri...

Moshu

Excelent arata Corsare, te felicit inca odata si iti doresc sa o termini cat mai repede si sa "te dai" cu ea pe apa!
Te-ai gandit si la vreun nume?
I'll never ask for forgiveness, my sins are all I have ...

corsarul

Merci "moshu" !
Este o barca prea comuna, ca sa-i mai pun si nume...
Nu stiu daca eu am ales-o.....sau ea ma ales pe mine. Cert este ca,,, acest tip de barca (tip Laguna), se "impaca" foarte bine cu motorul pe care-l am (Honda 15 hp BF).
Cu barca "mama", inainte sa "batem" matrita dupa ea, am fost in Delta.....si am fost foarte incantat de cum se completeaza una pe alta (motor-barca)...

PS: cred ca este ultima barca pe care o mai construiesc...m-am cam plictisit.
Dar pasiunea pentru barci... motoare pentru barci, va fi "for ever"...

Moshu

O fi o barca (relativ) comuna, nu zic nu, dar asta nu o impiedica sa fie una din acele (tipuri de) barci care, datorita formelor "placute ochiului", comportamentului excelent pe apa si versatilitatii ramane foarte apreciata peste timp.

P.S. (cred) ca te inteleg dar mi-ar pare rau sa fie asa ... Sper totusi sa te razgandesti mai ales ca ai "strecurat" un cred acolo ;)
I'll never ask for forgiveness, my sins are all I have ...

corsarul

Poate ceva din placaj (stich 'n glue)...dar in nici un caz vara aceasta....
Una peste alta....dupa ce termin barca, undeva in toamna, o sa ma "apuc" de mud-motor...
Inca cateva poze cu unele etape ale constructiei barcii...
-sigilarea cu fibra pe interior...copastie-chila

corsarul

Si eu ma apropii usor, usor de final...
Am montat balamalele si as mai avea de dat cu top-coat pe chila la interior...

corsarul

....top-coat-ul...si am ramas in "pana" de material...
Juma' e' data, juma' nu ;D

corsarul

Intr-un final, am urcat barca pe peridoc, dupa ce in prealabil, i-am schimbat centrul de greutate...putin mai in fata.
Am observat ca daca montez motorul pe barca, tot ansamblul, tindea sa se dea pe spate....
De aici o intreaga tevatura...
Am schimbat pozitia rolelor..chiar am mai construit inca una
Tot odata am mai construit doua role, care sper eu ma va ajuta la scoaterea barcii din apa...atunci cand nu mai ai un co-echiper langa tine.
Acestea sunt de o parte si de alta spre pupa, si le-am construit din roti de carucior (cele de culoare portocalie)