Reparatie barca

Creat de rover.marius, Decembrie 29, 2013, 08:28:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

rover.marius

Cum am spus mai demult, revin cu cateva poze despre reparatia barcii. Nu am postat pana acum ca am dorit sa fac fotografii la cioata pe care am lovit-o. Am sa va spun si materialele folosite:
-5 l rasina
-3,5 kg fibra m-450 straatinat
-0.300 l intaritor
-2 buc discuri smirghel
-1 l diluant nitro
-1 buc pensula
-1 buc tun incalzire- 10 l motorina
- multa rabdare si 20 l vin fiert
Primele poze sunt cu craca

rover.marius

Au fost 3 gauri din care una mai mare aproximativ 1 m. Am inceput cu slefuirea zonelor lovite.

rover.marius

Dupa care am inceput ( de fapt eu eram cel care fierbea vinul ) sa spele barca in locurile pe care le-a slefuit cu diluant cred, nu stiu ce solutie era. Pe urma a inceput sa puna rasina sa acopere gaurile, destul de greu din pdv meu, nu prea statea la locul ei si sa hotarat sa se foloseasca tunul  de caldura. Foarte bun, afara era destul de rece dar pe o raza de 2 m se facea cald.

rover.marius

Am asteptat o perioada sa se usuce rasina drept pentru care am mai fiert o sticla de vin. Dupa ce sa uscat rasina sa trecut din nou cu masina de slefuit sa arate la fel ca barca. Spalat din nou cu diluant , clatit gatul cu vin fiert si pregatirea pentru fibra.
S-au pus 7 straturi de fibra pe exterior la gaura de 1 m iar la interior inca 3 straturi, a zis meseriasul ca sa fie el sigur( pentru interior ). Pe urma din nou la uscat, la fiert vin si putina tuica ca parca ne luase putin frigul.

rover.marius

Dupa uscarea fibrei si o cantiate destul de mare de vin fiert ( toata reparatia a durat 4 zile ) am inceput slefuitul fibrei. O treaba destul de urata , praful ala intra in toate gaurile posibile( aici trebuie sa spun ca vinul fiert a fost nemaipomenit ).

rover.marius

Iar in ultima zi fiind vineri a ramas sa se finalizeze toate cele, o mana de sprit chit pentru refacerea suprafetei, din nou slefuit pus tunul pentru incalzirea barcii ca sa dea o mana de vopsea pe locurile refacute. Doream sa termin barca pana vineri seara pentru sambata doream sa plec la pescuit. Toate bune si frumoase pana ne-am apucat de vopsit, asta se intampla in jur de ora 17 cand au mai aparut si niste prieteni ca vada barca si au adus si ei niste vin.
Pot sa va zic doar ca in loc sa vopsim doar 3 locuri am vopsit toata barca la pensula si eram toti din cap pana in picioare numai de pitura albastra ( vinul a fost problema si probabil si bucuria ca terminam barca ca sa pot pleca la pescuit a doua zi ).

Vali

Reparatia e bunicica, dar se putea si mai bine. Cateva observatii:

1. In zona aplicarii fibrei trebuia polizat gelcoatul vechi pana la fibra. Rasina nu face priza buna cu gelcoatul vechi, ci doar cu rasina veche.
2. Ruptura fiind mare, era buna si ceva tesatura in straturile de fibra aplicate la reparatie.
3. Fibra trebuia aplicata in straturi cu suprafete din ce in ce mai mari, pana sa ajunga sa acopere toata zona de reparatie. In felul asta toate straturile fibrei de reparatie ar fi ajuns sa faca priza directa cu barca.
4. Era preferabil de aplicat mai multe straturi la interior, din cauza ca acolo sunt solicitarile maxime de intindere la socuri. Prea multe straturi la exterior, in afara ca se finiseaza mai greu, modifica putin volumetria, dar nu cred ca e cazul sa ne facem probleme la barca ta.

De aia spuneam ca ar fi fost bine sa povestim inainte de a te apuca de reparatii. Deocamdata n-are rost sa-ti faci probleme vizavi de reparatie, cred ca va tine, dar in timp ar trebui sa mai verifici zona, sa nu apara delaminari (fibra coscovita).

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

rover.marius

Salut.
Multumesc ca mai ajutat cu  lamuriri asupra reparatiei. Din toate punctele pe care le-ai enumerat sa facut totul mai putin chestia cu stratutul de laminat intre fibra. In rest toate sunt bune, sper. Iar invitatia la bere si la o barfa daca vii la tulcea ramane valabila. 

Florio

Buna treaba facurati ! La pescuit ati mai plecat dupa reparatia barcii ?

P.S.
Oricum, am inteles ce trebuia inteles : vinul era bun-rau ! :)

Mihaif99

Citat din: Florio din Decembrie 30, 2013, 08:19:27 PM
Buna treaba facurati ! La pescuit ati mai plecat dupa reparatia barcii ?

P.S.
Oricum, am inteles ce trebuia inteles : vinul era bun-rau ! :)

Heheheeeeeeee ehehehe  :)   Buna!   +1

La multi ani Florio !

Mi-ar face placere sa ne vedem in 2014!.

rover.marius

Salut Florio. Am fost la pescuit sambata si duminica dupa reparatia barcii dar cum am spus si in Pescuitul boala grea nu am vazut stiuca la culoare decat marlita si bibani. Si am umblat destul de mult dupa ea.

Florio

In acord cu antevorbitorii (Marius si Mihai) avem toate premizele sa ne intalnim pe apa in 2014 ! :)

Marius, barca ai .
Mihai, mi barca es tu barca !

Si asa cum s-a mai vazut, practica ne spune ca intalnirile pe apa au fost si raman cele mai savuroase :) .

Ah, abia astept ! (Maria canta acum prin casa "Vine primavara, etc..etc... " de-mi salta sufletul :D )

rover.marius

Pai cand mai treci prin tulcea in excursiile tale fabuloase pot sa zic ( imi place la nebunie ce faci tu si familia ) cred ca am citit toate iesirile tale, poate ne auzim la un tel 0726119545 marius.
LA MULTI ANI SI MULTA SANATATE.