Barca open

Creat de kimi, Decembrie 30, 2013, 02:05:30 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

Citat din: kimi din Februarie 23, 2015, 06:19:57 PM
Pun ceva poze suplimentare Vali ?
Am gasit un Suzuki de 50 aproape de mine si tare imi face cu ochiul .
Mai ca m-as arunca sa il iau , apelez eu la prieteni pt. un credit .

Scuze, am "pierdut firul" din cauza ultimei postari de mai sus.
Eu sincer daca as vrea sa pun motor de 50, as reface integral oglinda. Adica n-as umbla cu oglinda scurta completata (inaltata), ci as schimba toata placa interioara a oglinzii cu una de inaltime adecvata.
Inaltarea oglinzii merge la motoare mai mici, hai sa zic pana pe la 25 de cai, dar la 50 de cai si greutatea e alta, si efortul transmis de motor e altul. Asa ca ori motor mai mic si oglinda inaltata, ori motor mare si oglinda refacuta integral. Pentru detalii, poate ne pune colegul Pupezica pozele cu etapele de refacere a oglinzii la barca lui.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

kimi

Asa ma gandeam si eu , am pe cineva care are lasata in hala la noi o salupa cu un Mercury de 50 , 4T si ma gandeam cam ce cuplu dezvolata dihania si ce solicitari sun in oglinda .
Poate un 20 de cai cu sistemul ala de corniere despre care a vorbit Mihai in alt topic ....
Una peste alta am gasit o Honda de 25 , cizma scurta , electromotor , incarcare , exact ce mi-ar trebui , poate fac afacerea asta .
Tipul imi spune ca ar merge si cu o mansa Yamaha un pic modificata . Oare .... ?

Vali

Pana la urma comanda se adapteaza ea cumva, sau iei una universala. Daca Honda asta e cu cizma scurta, nu sta pe ganduri si ia-l. Cred ca la un open e mai potrivit un asemenea motor decat o huiduma de 50. Ala de 50 ar fi mai potrivit la o cabinata mai grea.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

kimi

Am postat la topicul de ajutor , poate e cineva din Galati sa arunce o privire la el .
O comanda universala am , e un Ultraflex , eventual iau numai cablurile de sens , dar ce fac cu cele de la instalatia electrica ?

mariusm piesenoi111

Se adapteaza fara probleme.....Ai totusi grija la ce mansa iei pentru ca motorul ala are si senzor de apa si presiune ulei pe care trebuie sa le legi la mansa si asa vezi mereu daca ai racirea OK si uleiul OK.Mai are si un buzzer de alarmare in caz de ceva aiurea.
Toate astea trebuie sa le aiba si mansa( ledurile de la apa si ulei si buzzerul).

kimi

ionitzady

leduri pt ce ? buzzer ar trebui sa aiba , adica modelul are ( buzzerul este o joaca de copii sa-l ai pe barca )

AdrianZUZ

Citat din: kimi din Februarie 26, 2015, 07:17:16 PM
Stii cumva , modelul asta http://www.probarca.ro/anunt/63371/104/1/104/Vand-motor-.htm o fi avand led-uri si buzzer ?

Are doar alarma temperatura motor si parca si alarma nivel ulei 2t ptr autolube ... asta la 2 t meu. LED-uri sigur nu are

mariusm piesenoi111

Mansa din link nu are nici buton de trim.
La Honda manșa are 2 leduri.Unul verde care sta tot timpul aprins și se stinge dacă nu mai ai răcire și unul roșu care se aprinde dacă nu mai e ulei, amândouă sunt legate cu buzzerul.
Dacă e cu comanda la distanta astea toate sunt în mansa  dacă nu sunt pe motor undeva lângă mâner.

mariusm piesenoi111

ionitzady

Oameni buni cred ca ne pierdem in detalii si anume :
   1 yamaha autolube emite semnal ( - ) pe doua cai de culoare roz care se unesc la iesire din motor spre mansa  ( adica acelasi semnal ori racire , ori ulei )
   2  daca doresti ca semnalul sa fie separat , vi cu 2 fire in loc de unul si instalezi la barca doua buzzere care sa tipe diferit in functie de problema
   3  ledurile sunt frumoase , dar cine se uita la ele ( lateral ) cand merge cu barca si are un sprit , peisaje , prietenul de pescuit , etc .
   4 yamy autolube intra in avarie in momentul in care apare un semnal  , asa ca se decelereaza si tremura de zici ca-i posedat .
   5 mansa nu are trim ?  montezi in bord un buton auto de geam electric si gata .

ORICE SE POATE FACE LA O BARCA   asta este motivul de le iubesc asa mult   ( inclusiv poti monta si ledurile dorite pe mansa , in bord  sau pe volan )

mariusm piesenoi111

Sesizez o oarecare ostilitate specifica atotcunoscatorilor.
Eu nu am făcut decât sa răspund punctual la întrebarea legata de un motor HONDA nu Yamaha și manșa care ar merge cel mai bine.
P.S.: nu vând nicio mansa sau motor.....de abia le-am găsit pe ale mele.

ionitzady

aaaaaaaaaa   scuzeeeeeeeeee ,   ai inteles total gresiiiiiiiiiiiit   

eu am vrut sa aduc o bucurie celui care ar dorii sa cumpere mansa aceea ( este buna la pret ) in ideea ca acele dotari nu ar fi un capat de tara

SCUZE INCA O DATA ???

AdrianZUZ

Citat din: mariusm piesenoi111 din Februarie 26, 2015, 11:06:02 PM
Sesizez o oarecare ostilitate specifica atotcunoscatorilor.
Eu nu am făcut decât sa răspund punctual la întrebarea legata de un motor HONDA nu Yamaha și manșa care ar merge cel mai bine.
P.S.: nu vând nicio mansa sau motor.....de abia le-am găsit pe ale mele.
Marius, stai bre, nu te supara! In link este o mansa Yamaha 703, model care face fix ce zice Ady.

mariusm piesenoi111

Nu mă supăr ușor.
Am înțeles ce spune colegul Adi Ionita doar ca așa cum am spus, eu spuneam ce ar merge cel mai bine pe motorul ăla.
Și o spuneam din proprie experiență. ...și eu am găsit greu ce cautam dar am găsit pana la urma.
Și la mine a fost poveste lunga sa fac sa se pupe mansa cu motorul chiar dacă erau ambele Honda și perfect compatibile.
Cineva se jucase la mufe și la prelungirea firelor (de fapt o problema de comunicare intre mine și cel care vindea mansa....eu vedeam niște culori el vedea altele.....vina era a mea ) și fără ajutorul lui Bogdan (tox) nu cred ca o vedeam făcută nici acum.
Mulțumesc și pe aceasta cale lui Bogdan
+1 la karma