Motorca

Creat de byteworks, August 12, 2014, 04:20:21 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

gvincentiu

Hm, o sa ajunga la aproape 45 de kg. Cam greuță, dar in fine, folosești peridocul.
Ganduri bune !

byteworks

Are acum pana acum 25 kg si mai am de pus asa:

- chit gurne exterioare
- fasie de fibra de sticla pe burta exterioara, doar 50 cm latime
- curenti de copastie interiori si exteriori
- o mica puntita prova, maxim 20 cm
- o mana de rasina interior + 2 pe exterior
- redane longitudinale de intarire , 3 bucati

Cred ca o scot la 30 kg, maxim 35.

Moshu

Salut,

In ce stadiu e Motorca, i-ai inaltat bordurile catre pupa cum ai spus?
I'll never ask for forgiveness, my sins are all I have ...

byteworks

E gata de scos la apa, ieri am dat ultima rasina pe interior. Am pus doar niste triunghiuri inchizand unghiurile dintre oglinda si borduri pupa, mai mult pe post de unghiuri de rigidizare.

Fritz

Foarte tare !!!  :)  I-ar mai trebui o bancheta in spate sa stai cand mergi la motor si sa mai bagi in ea cate ceva.
Cam cate kg are?

Moshu

Multam de răspuns și felicitări pentru realizare!
Imi place cum a iesit / arata insa sunt putin circumspect (sa nu spun neincrezator) in ceea ce privește comportamentul pe apa din cauza înălțimii extrem de mici a bordului liber în zona pupei și a faptului că va "calca" destul de multa apă. Daca-i vei pune si un motor mai mare (implicit greu) in ideea că va putea glisa ...

P.S. înțeleg că ți-ai luat gândul de la nani în pântecele ei odată ce i-ai montat frame-ul central ...

Spor la treabă în continuare!
I'll never ask for forgiveness, my sins are all I have ...

Vali

La cum il stiu eu pe Cosmin, daca barca e prea joasa, imediat se supara si-i mai trage o fila de placaj la bordaj, deasupra copastiei :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Fritz

daaa! Deja oglinda e ridicata . Eu i-as fi pus un motoras de 2..3 cai cu cizma scurta si cu o mica cuva de rabatare a motorului. Ce nu pricep eu...Cum te lasa nevasta sa faci asa ceva in casa !!! A mea nu suporta mirosul de rasina nici in gradina. :)  Una peste alta ...Felicitari !!! Cred c-o sa-mi fac si eu ceva de genul asta ...sa plec pe apa cand imi tuna ...sa nu-i cer ajutorul baiatului...ca se joaca pe net in retea si ...nu poate sa intrerupa... Deja pentru mine e un punct de plecare.  ;) Da-i cu sampanie si ...la apa !!!

byteworks

I-am intarit oglinda pentru un motor mai mare si nu bordul liber la pupa ma ingrijoreaza, din cate am vazut nu e zona cea mai expusa unei eventuale busculade acvatice, daca are flotabilitate suficienta - la urma urmei sunt atatea ambarcatiuni cu bord jos care merg bine mersi gen canoe, caiace, schifuri etc.. Ramane de vazut si cum spune Vali, nu-i greu de tras inca o fila, treaba de o jumatate de zi de munca cu tot cu pus pozele pe calculator :)

Am pus nervura centrala asa e, dar pe cea din prova nu si am vreun metru nouazeci s-un pic numai bun de culcus, pentru o persoana doar e drept.  Totusi daca merge bine si cu motor mai marisor s-ar putea sa fiu nevoit sa montez si nervura asta, barca flexeaza un pic in plan transversal in sectorul prova, dar nu de genul sa para ca vrea sa se dezintegreze ci mai mult in genul unei lansete de pescuit mai tari.

Cat despre greutate, n-am date precise dar cred ca e de bine! Va raportez cum aflu.

Fritz mersi pentru aprecieri, cred ca e ultima constructie nu numai in sufragerie dar e cazul sa ma opresc, iar am bratele arse cumplit de rasina, degeaba pun manusi, maneci lungi etc., fac ce fac si ma intoxic. M-am saturat de Claritine, hidrocortizon, calciu, vitamina C, alcool mentolat, ceai de musetel si asemenea.

Zilele astea (vineri-sambata-duminica) sunt 3 zile de spectacol aviatic la Radauti si Suceava, daca e cineva prin zona poate profita!

byteworks

La probele de cantar de azi Motorca a marcat 29,8 kg, sper sa vada si apa zilele urmatoare.

Fritz

Super ! Cred ca gliseaza cu 4 cai fara probleme.  :)

byteworks

Am fost azi pe lac la teste cu Motorca si o plimbare cu Bouboulaki, pe lac au aparut lebede si egrete probabuil musafiri in tranzit spre sud. Vine sezonul rece asa repede ??

Motorca sta bine pe apa, nu flambeaza, nu flexeaza excesiv chiar si la viteza mare pe val, ramane asa cum deocamdata, fara alte adaugiri. N-am incercat deplasare cu doua vasle ci doar cu una in stil canoe/pagae, de pe bancheta din mijloc nu prea merge ca e lata si nu tine directia bine, din fata in schimb e in regula. Se poate sta acolo pe o scandura sprijinta de bordaj sau in picioare pentru pasaje scurte.

Nu stropeste. nu ia apa, pupa sta bine pe apa chiar si cu motorul de 32 kg, rezervorul de benzina si subsemnatul langa el. Probele de mars le-am facut de pe bancheta din mijloc cu prelungitor la mansa, fara alta incarcatura.

Impinsa de Hangkai 3,5 CP doi timpi (cica, mai mult ca sigur ca un cal, un cal si un ponei sunt lipsa la apel) merge cu 10 km/h in postura normala de deplasament, fara sa apupeze, sa impinga apa sau alte manifestari dubioase.

Fugarita de Johnson 9,9 CP doi timpi cumparat de la un coleg forumist (celalalt forum ??), mai mult de putin peste jumatate de acceleratie n-am putut incerca, incepe sa bata apa pe valurlele de pe lac, ar fi fost cam riscant. Viteza deci la jumatate de acceleratie, 5-6-7 CP probabil, 32 km/h stabili in tinuta clasica de glisaj, fara probleme de stabilitate si manevrabilitate.

Imi place despre ea :D

Probabil maine profitam din nou de vremea buna si mai facem o tura. Iat-o la odihna (Broscuta la somn in stanga).

cristi_pescar

CitatFugarita de Johnson 9,9 CP doi timpi cumparat de la un coleg forumist (celalalt forum ??), mai mult de putin peste jumatate de acceleratie n-am putut incerca, incepe sa bata apa pe valurlele de pe lac, ar fi fost cam riscant. Viteza deci la jumatate de acceleratie, 5-6-7 CP probabil, 32 km/h stabili in tinuta clasica de glisaj, fara probleme de stabilitate si manevrabilitate.
Eu sunt prezent aici!  :) Felicitari pentru lucrarea ingrijita si mai ales pentru greutatea redusa, capitol la care eu sunt deficitar. La gabaritul asta 30 de kg inseamna o realizare. A mea e mai mica si are aproape dublu.   :)

byteworks

Salut Cristi, am incercat sa editez mesajul caci am marcat ca aici esti prezent, da' nu mi-a iesit  >:(
Motorul baga bine, e super silentios, are ceva probleme la relanti dar nimic grav. Multam de afacere si poate ma inveti si pe mine ceva pescuit, candva!

cristiantutuianu

Sa o stapanesti sanatos,sa te bucuri de ea ! byteworks!

"Motorca a marcat 29,8 kg, sper sa vada si apa zilele urmatoare"
Super!!!