Alegere Barca

Creat de radu_t, Octombrie 11, 2014, 05:38:55 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

radu_t

Fiind primul meu post pe acest forum va zic "Bine v-am gasit"...
  Am o mare dilema....acum 1 an am cumparat o barca pentru care am zis ca o sa caut motor...dar am ajuns la concluzia ca un motor bun e cam scump ...asa ca am renuntat si am cumparat o alta barca cu motor cu tot ...dar despre a 2-a barca discutam imediat
  Prima este o Cranchi de 5m pe 2m (sau 2.20)...in fata are locuri de stat ...suporta max. 130cp...si cantareste 120kg. (dupa tablita de pe ea)

A 2-a este o barca Gobbi 5.10 ...dupa cum se vede din poze spatiul din fata este inchis...barca nu este la fel de spatioasa ca si prima si nici asa aratoasa...fiind pozele facute cand este pe apa nu se vede complet...dar asta nu are chila in "V"...singurul  avantaj este ca are cam tot montat pe ea....greutate in jur de 400kg. fara motor

Intrebarea mea este : Care dintre aceste 2 barci ar fi mai indicat ca o tin...care gliseaza mai bine ...eu cred ca , Cranchi...la prima am schimat lemnaria interior/exterior....peridoc pe comanda...tapiterie noua
Amandoua sunt inmatriculate.Voi ce ziceti ...care sa o tin...
PS: Sunt incepator in ale barcilor.
Stima!!

ionitzady

radule dar zgarcit mai esti cu pozele , si anume, nu pot compara 2 barci fara sa vad barcile in totalitate. 

radu_t

Imi cer scuze...daca dai click pe poza ar trebuii sa o vezi poza intreaga...o sa incerc redimensionarea lor

Fritz

La prima barca ..120kg ?!? cred ca este greutatea maxima a motorului suportata de oglinda.
In principiu o barca de 5 m x 2m are peste 300 de kg. Daca e si de glisare ... sigur se duce spre 400.
Pune tu barcile pe rand pe peridoc..si du-te si le cantareste. Greutatea peridocului e cantarita la RAR.
  In principiu alegi barca cea mai usoara ...dar trebuie sa tii cont si de starea in care se afla...

radu_t

Peridocul are 200kg. aia stiu ca scrie in carte...120kg. barca ...si mie mi sa parut cam putin ...dar totusi ce motor are 120kg. ..daca barca suporta 130cp.....motor de 50cp? ala are 120+...
Nu mai am cand sa le cantaresc ca luni plec in delta...

ionitzady

scuze , nu mi-am dat seama de ... poze , dar   :-\  nu stiu ce sa-ti spun care cum . Mie i-mi place mai mult prima , dar nici a doua nu este de lepadat . Atat ca greutatea mi se pare cam mica la prima.

gvincentiu

Gobbi clar e de glisaren (are fund plat si e pentru Dunare), Cranchi e mai mult pentru mediul marin, asta deduc eu din forma cocilor.
Ganduri bune !

radu_t

Ok si in cazul asta care sa o tin...Gobbi sau Cranchi...maine ma gandeam sa iau de pe Gobbi si sa pun pe Cranchi ...tot...motor si ce mai o fi...guvernare alea alea

Fritz

Ia-o pe prima . E de glisare, de viteza ...carena in V cu redane longitudinale ...are stabilitate dinamica mult mai buna decat una cu fundul plat , pe valuri merge mult mai bine ( nu bubuie valul )...Gandeste-te ca prinzi valuri mai mari de 1m pe Golgovita..sau pe Razelm.
Si ..poate vrei sa iesi si pe mare la un moment dat.

Sosoktm

eu as alege-o pe prima, daca doar merge bine cu motorul de pe a 2 a, imi pare mai utila o salupa la dimensiunea asta care sa te lase sa folosesti si spatiul din prova pentru pasageri/pescuit/etc. Dar daca vrei viteza s-ar putea sa ceara motor mai mare! A 2 a insa probabil ca ti-ar da voie sa intri in zona deltei si pe ape mai mici, depinde insa ce vrei.
Ciudata tare insa informatia cu 120 kile, garantat barca are mai mult chiar si la cei 5m/2m latime. Motorul de 130 cai insa trece de 120 kile daca ai fi incurcat tu inscriptionarea de pe placuta barcii.

radu_t

Am citit mai atent scrie 150kg. Si cred ca asa cum scria cineva mai sus...cred ca e vorba de greutatea motorului....asta de 80 ce il am are in jur de 180kg. Sper sa nu fie problema....