INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Betto

51 % coproprietar belgian, ... Inseamna ca barca nu-ti mai apartine, nu mai detii controlul,.. o poti pierde foarte usor, fizic, juridic si fiscal. Se deschide astfel o multime de multitudini prin care poti fi fraudat. Nu mai poti face acte fara semnatura coproprietarului... Copropietarul isi poate vinde drepturile, are drept de folosinta... Nici nu vreau sa ma gandesc cate posibilitati are coproprietarul pe banii proprietarului de fapt. "Lucru amestecat, miroase a rahat"!
Fara o reala cunoastere in legislatia dreptului international, eu personal nu recomand.

deltasub

Cum am scris mai sus, deoarece guvernul belgian a cazut, se lucrează în continuare pe legea veche. Sunt persoane în Italia care au depus actele luna asta. Deoarece  în ultima perioada s-au depus foarte multe cereri, timpul de rezolvare e cam de o luna și jumatate, deci eventual primele raspunsuri vor apărea pe la jumatea lui februarie.

kir_gutzakis

Buna dimineata, pentru prelungirea valabilitatii dupa 5 ani aveti idee ce documente sunt necesare sau practic e vorba de aceleasi documente si de plata taxei? Multumesc.
"Cea mai buna barca e cea pe care o ai sau daca inca nu ai una, cea pe care ti-o poti permite azi; nu pierde timp asteptand sa-ti poti lua barca visurilor. Ia-ti o barca si pleaca azi. O barca de 8 m azi e mai buna decat una de 20 peste 5 ani."-Romeo zis Skipper

stefand600

Pentru prelungire nu este nevoie de alte documente decat cerere de prelungire si scrisoarea in original trimisa in BE, dar in conditiile actuale nu stiu daca se mai prelungesc. Oricum cererea si cu scrisoarea de pavilion ar trebui sa ajunga in BE cu 15-30 de zile inainte sa expire.
Stefan D

kir_gutzakis

Am incercat sa folosesc cererea on-line pentru eliberarea formularului fara sa modific nimic din datele introduse deja. Desi totul pare ok, aplicatia nu merge in pasul urmator si nu pot tipari cererea. Nu e o problema de expirare, ambele expira in 2020. Alte idei?
"Cea mai buna barca e cea pe care o ai sau daca inca nu ai una, cea pe care ti-o poti permite azi; nu pierde timp asteptand sa-ti poti lua barca visurilor. Ia-ti o barca si pleaca azi. O barca de 8 m azi e mai buna decat una de 20 peste 5 ani."-Romeo zis Skipper

deltasub

Citat din: kir_gutzakis din Februarie 01, 2019, 06:46:59 PM
Am incercat sa folosesc cererea on-line pentru eliberarea formularului fara sa modific nimic din datele introduse deja. Desi totul pare ok, aplicatia nu merge in pasul urmator si nu pot tipari cererea. Nu e o problema de expirare, ambele expira in 2020. Alte idei?
Nu clar ce vrei. Care "formular" și "ambele". Si ce vrei sa faci daca iti expira in 2020? Daca vrei sa detaliezi.

kir_gutzakis

1. Vorbesc de formularul-cerere on-line pentru eliberarea unei noi scrisori de pavilion plecand de la cea deja existenta:
https://es.mobilit.fgov.be/maritiem-vlaggenbrief/#/open-existing

2. Am doua ambarcatiuni cu scrisoare de pavilion de la ei care expira ambele in 2020. Unde ma doare mai mult e la cea la care lungimea depaseste 7 m, din motive evidente. Daca as putea prelungi de acum, cu un an inainte de expirare cu inca 5 ani pe vechea lege, inca in vigoare, as fi mai linistit. Care ar fi limita de timp pana la expirare  in care sa poti sa ceri reinnoirea?

bbl81

am si eu o intrebaremai off-topic: barca este inscrisa in Belgia, si are stickere cu steagul Belgiei pe ambele borduri. Trebuie sa am si steagul Romaniei arborat?
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

cristiantutuianu

Citat din: bbl81 din Februarie 05, 2019, 09:24:39 AM
am si eu o intrebaremai off-topic: barca este inscrisa in Belgia, si are stickere cu steagul Belgiei pe ambele borduri. Trebuie sa am si steagul Romaniei arborat?
Gasesti un raspuns aici https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,20.405.html

deltasub

Citat din: kir_gutzakis din Februarie 03, 2019, 07:31:20 PM
1. Vorbesc de formularul-cerere on-line pentru eliberarea unei noi scrisori de pavilion plecand de la cea deja existenta:
https://es.mobilit.fgov.be/maritiem-vlaggenbrief/#/open-existing

2. Am doua ambarcatiuni cu scrisoare de pavilion de la ei care expira ambele in 2020. Unde ma doare mai mult e la cea la care lungimea depaseste 7 m, din motive evidente. Daca as putea prelungi de acum, cu un an inainte de expirare cu inca 5 ani pe vechea lege, inca in vigoare, as fi mai linistit. Care ar fi limita de timp pana la expirare  in care sa poti sa ceri reinnoirea?
Pentru ca sa prelungești perioada fără sa modifici nimic, sistemul nu îți permite să mergi inainte decât cu trei luni înainte de expirare. Ca sa poți prelungi cu încă 5 ani sunt doua posibilitati: sa faci coproprietate de 50% cu cineva, sau dacă schimbi domiciliul. Dar e posibil sa nu mai fie timp, deoarece încă se lucrează pe vechea lege, dar care ar putea sa fie schimbata in curand. Daca înaintezi cu cererea și ai plătit ( plata cu bancomat e mai  agreata), dar intre timp a intervenit legea noua, ți se va restitui suma platita, reținând  numai plata pentru practica.
Informațiile de mai sus sunt de pe un forum italian.
Pe legea noua va trebui sa fi în coprorietate cu un rezident belgian.

stefand600

O informatie importanta pentru cei care cumpara barci din Franta. Acestea se pot inmatricula in franta pe numele cumparatorului, indiferent de domiciliu, dar cu conditia sa nu treaca mai mult de 30 de zile de la data cumpararii. In momentul in care vechiul proprietar face radierea se poate cere inmatricularea pe numele noului proprietar. Mai mult de atat, daca barca este cumparata de la firme si nu de la persoane private, la cerera cumparatorului, firma poate inmatricula barca pe numele celui care o cumpara. Cumparatorul trebuie sa fie cetatean UE.
Stefan D

Christo

Dimpotriva, chiar va multumesc d-le Cioclin.

cristeache

Citat din: Christo din Februarie 17, 2019, 09:45:58 AM
Dimpotriva, chiar va multumesc d-le Cioclin. Nu sunt Ivanov ci doar Ivan. Taxa de 30 Euro la care va refereati mai sus  nu este taxa, ci costul pentru traducerea unui singur document in limba franceza si nu este vorba despre Euro ci despre Lei.

Va salut domnule Ivan,

Sa inteleg ca putem apela la dvs. pt. (re)inmatriculare in Belgia ?
Cum ne  adaptam la noile conditii?

Multumesc,
Cristeache

aditm

Nu ați mai aflat nimic de la belgieni?

Intersect

Citat din: aditm din Februarie 28, 2019, 11:21:37 PM
Nu ați mai aflat nimic de la belgieni?
Cică au prins-o la furat pe Grapini.
Born to fish,forced to work!!!