Oglinda barca

Creat de costinium6, Martie 25, 2015, 10:25:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ionitzady

ionitzady

oglinda ar trebui inaltata cam pana-n dreptul bandoului.

dany

IONITZADY draga.Uitandu-ma acum la salupa ta care ti-a adus numeroase si frumoase satisfactii i-mi dau seama ca cea mai buna solutie este s-o dai si sa-ti iei ceva mai mare.Daca vrei sa treci la un nivel superior,ma refer la motorizare aici,cred ca este solutia ideala.
Stiu ca tii la ea f. mult ,dar cea mai buna solutie asta mi se pare.Daca ai surpriza sa vezi ca barca nu se v-a mai aseza la fel pe apa?E dublu asta la putere fata de ce ai avut tu si stiu ca bordul liber la tine era jos destul de mult...Aspectul economic i-l rezolvi tu cumva pt. o alta barca,dar si modificarile astea costa ceva[aici ma gandesc si la guvernare] o dai pe asta si cumperi altceva ,sau schimb,ma rog.....
Sa zicem ca totusi te apuci de oglinda,cred ca mai bine ai reconstrui oglinda,ridicand-o cu 15 cm,cat i-ti trebuie tie...MAI GANDESTE-TE!

ionitzady

nici nu ma gandesc ca barca nu ar face fata , dar cu oglinda intradevar este o problema demna de luat in calcul . Nu stiu ce v-a fi , dar sper sa ajung la o solutie in care sa montez motorul pe aceasta barca.  Barca devenea spectaculoasa la 40 km/h

mariusbig

Eu am lamurit problema oglinzii.
Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Ramane sa-l ajutam si pe Adi , un bun prieten si coleg.

ionitzady

m-a intrebam cum se aplica placajul in aceasta situatie si din filmarea de mai sus placajul pt oglinda ar fi cu 10 cm mai mic decat oglinda in sine .
    Eu as vrea ( daca se poate ) sa decupez primul strat de placaj la vreo 15 cm in jurul zonei unde se prinde motorul si sa-l inlocuiesc cu un placaj pe dimensiunea dorita ( adica sa ma ridic cu oglinda mai sus ) dupa care l-as dubla pe interior si batute in fibra la greu . Asfel asa obtine ceea ce trebuie , dar intrebarea este :
  1 Imbinarea in trepte este buna ?
  2 Ramane rezistenta oglinzii suficienta ?

menghina motorului ar cuprinde si vechea oglinda si noul adaos

kimi

Citat din: ionitzady din Decembrie 26, 2015, 05:49:26 PM
https://www.youtube.com/watch?v=-oJnOm7v4Pw
Aoleu , in ce te-ai bagat Ady !
Nu ai gasit un motor cu cizma scurta ? De fapt , de ce l-ai dat pe al tau ?
Si eu am avut dilema asta cu inaltatul oglinzii dar am preferat sa caut motor .
De ce nu ai montat un Jack Plate ?

ionitzady

il am si pe nenea jack plate in calcul , ....  sa vedem     sa vedem ... ce o sa iasa ???

momaul

Salut.Am un prieten care are o barca indentica cu a ta.Prima data a avut un mercury de 25 cu care barca se misca destul de bine.Acum are o honda de 40,e cu totul altceva,barca gliseaza indiferent de incarcatura.La el oglinda prezinta semne ca a mai fost refacuta .Eu cred ca la tine ar trebui sa verifici daca lemul din structura oglinzzii este in stare buna daca nu ar fi mai bine sa inlocuiesti toata structura oginzii ocazie cu care sa o faci pentru cizma lunga.Montand motor cu cizma lunga se schimba toata distributia de forte pe oglinda si nu stiu daca doar suprainaltarea glinzii in zona motorului ar rezista.

ionitzady

Starea lemnului inca este buna , anul trecum am avut ceva apa , dar le-am lasat sa se usuce si leam sigilat cu fibra.

kimi

mariusbig

Motorul  nou - la cum arata si functioneaza  -  al lui Adi este tot 2t si cantareste cca. 74 kg fata de 55-60 cat avea ala vechi.
Problema nu se pune daca oglinda rezista ci cum trebuie inaltata.
Eu sugerez jack plate. Simplu si eficace - problema rezolvata.
In combinatie cu elicea de pas 11 primita tot noua poti incarca barca cu cat vrei , tot glisezi lejer in 3-4 lungimi de barca.
Atentie la WOT , cand dai cu cotul ....stii tu !
Iar pentru revelion sugerez tot jack , dar daniels.

ionitzady

:)) , da marius tot la jack mi-e gandul , dar de revelion ...

ionitzady