salvarea unei barci de la gropa de gunoi

Creat de momaul, Aprilie 02, 2015, 03:57:35 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Thor

Mama Doamne, parca faci reconstituiri arheologice. Felicitari pentru determinare si rezultate! +1.

momaul

Salut.Cam asa ceva numai ca nu am gasit-o in pamant ci la suprafata.De povestit am facur-o in citeva postari dar in realitate a trecut toata vara.Asta din cauza ca nu aveam foarte mult timp liber si terminasem si rasina luata de la brailean.Cum venise toamna si eu lucram in aerliber in gradina nu ammai putut continua lucrarea asa ca am amanat pentru primavara.In iarna am gasit rasina la chimester bv la jumatae de pret fata de policolor .La inceputul primaverii am inceput ajutat de un prieten sa construiesc si un peridoc pentru eapentru ca peridoculpe care il aveam nu mai corespundea pentru noua barca.In iarna pentru ca epave incepuse sa semene a barca am scos-o din gradina si am adus-0 in garaj ca sa pot sa construies peridocul dupa ea.Am reiceput luralile cu mult entyziasm sperand ca in vara sa vada Dunarea dar din pacate nu a fost sa fie asa.Tot la inceputul primaverii am achizitionat si un motor ,nu motorul visurilor mele dar s-a incadrat in bugetul spartan cu care voiam sa termin lucrarea.Tot din cauza bugetului multe materiale au fost procurate la preturi super low cost sau din donatii de la prieteni.De exempu comanda de directie mi-a dat-o un prieten pentru ca era blocata.Dupa ce am inteles cum functioneza am reusit sa o repar si a iesit o comanda exceptionala care probabil ar fi costat multi bani ,plus ca s-a potrivit exact pe barca si pe motorul meu. La inceputul primaverii eram in stadiul urmator:

ionitzady

hai ma nea'  momaul  da-ne toate povestea odata ca parca sunt copil si astept cate un serial cu TOATE PANZELE SUS .  Apropo tot respectul pentru curaj si maiestrie .

momaul

Salut. maine promit ca termin ,acum am un drac de televizor al unui vecin care m-a chinuie,o vechitura dar nu scap de elce sa fac.maine dimineata dau o fuca la tara dupa cele necesare de Paste si maine seara gata.Sa mai caut prin calculator sa vad ce poze mai gasesc.

ionitzady

lasa calculatorul , ca daca e vorba de tara si paste  venim noi la tine  si ne facem o parere live ... , mai ai vin ?

momaul

cu vinul stau mai prost pentru ca tara mea e la munte dar gasim niste tuica de pruna

momaul

Salut. Dupa cum am promis incerc sa termin povestioara. Cret ca am mai spus  dar repet,desi credeam ca sint aproape gata au inceput noi provocari.principala problema care m-a incetinit foarte mult a fost curatirea de multele straturi de vopsea care i-au fost aplicate dea lungul timpului.la inceput am progresat destul de repede utilizind o solutie de la policolor care inmuia vopseaua si se curata foarte usor cu un spaclu dar am dat de vopseua portocalie care era aplicata prima peste gelgoat si care nu ceda cu nici un chip.as fi lasat-o asa dar era foarte zgrumturoasa mai ales pe partea care sta pe apa,ziceai ca dupa ce a fost vopsita barca a fost tavalita bine prin nisip.Dupa mai multe incercari singura metoda prin care am reusit sa o inlatur a fost prin smirgheluire.Dupa ce am stricat sute de discuri de smirgher,principala problema fiin ca se incarcau foarte repede si a trebuit sa folosesc turatie foarte mica si jet permanent de apa.Utilizind aceasta metoda am afectat destul de mult si gelcoatul, oroc ca tipul din braila mi-a dat si 5kg topcoat,un gelcoat care se aplica bine cu pensula.La final am reusit sa aplic 2 straturi la exterior si un strat la interior.Apreciez ca pentru o barca ca a mea ar trebui cam 10 kg topcoat ca sa poti da mai multe straturi la exterior dupa care sa o iei la smirgheluit pina o faci sa arate perfectEu nu cred ca as duce la bun sfarsat o asemenea lucrare(tot respectul pentru cei care fac asa ceva stiu ce munca inseamna)Intre timp am reusit sa string materiale pentru parbriz si impreuna cu prietenul meu care stie sa sudeza inox am inceput si confectionarea lui(am ramas cu un tic unde vad un surub de inox il iau acasa)Usor usor a trecut si a doua vara.si abia in primavara urmatoare am reusit sa scot barca la apa Ultimele fotografii sant de anul trecut ultima iesire pe Valciu.Dupa 3 ani de utilizare barca arata perfect nu am nici o expoliere si nu a intrat nici o picature de apa intre paiol si fundul barcii.

mariusm piesenoi111

Nu pot spune decât BRAVOOO!
Un + la karma de la mine!

cristizz

Felicitari pentru realizare.
Am toata admiratia pentru curajul tau de a face un proiect din ceva aruncat de altul, cu determinare si imaginatie.
Un mare bravo si de la mine.

Dbr

Respect maxim. Nu am cuvinte ! Imi place si motorul, imi place ca se mai gasesc adepti ai motoarelor vechi, motoare pentru cunoscatori ;). Oldies but goldies !
Stima, Bogdan D.

ionitzady

da asa este , am ramas fara cuvinte ... ce sa zic te mai asteptam la Braila si sa te bucuri multi ani de barac  RESPECT

momaul

Salut.Multumesc mult baieti.Ce sa mai spun despre barca? Este o barca foarte buna pentru pescuit,spatiu mai mult decit generos,stabilitate maxima in stationatre darpe valuri mari daca mergi incet te face fleasca daca mergi repede  trebuie sa ti o batista intre dinti sau sa stai in picioare altfel e jale.Acum am si eu o intrebare.Barca la viteza mai mare daca reglez trimul sa am turatia maxima la motor incepe sa topaie ca undelfin si sint nevoit sa cipes unpic trimul in jos, barca se stabilizeaza dar pierd cam5km/h din viteza.Daca as folosi niste trimtaburi credeti ca pot stabiliza barca fara sa pierd din viteza sau efectul va fi acelasi.Despre motor ce pot sa spun, un mic monstru 4 cilindri 2 timpi o accelerare inredibila  cuplu foarte mare practic cu 2-3 persoane barca iese dupa citiva m in clisaj.Papa putin cam mult dar la cit merg eu cu barca nu se merita altceva.

Don Basilio

Felicitari si admiratie pentru opera de reconstituire. Profit de ocazie pentru a adresa o intrebare cunoscatorilor. Am inteles ca polisterenul expandat folosit pentru marirea flotabilitatii se imbiba cu apa in timp. Dar daca "imbrac" cu unul sau mai multe straturi de lac bucatile de polistiren, se mai imbiba cu apa? Si, doi, polistirenul extrudat tot de imbiba cu apa? multumiri anticipate.

Alex1958

Salut Momaul!
Felicitari si respectul meu pentru munca si realizare!
Referitor la topaiala, am si eu aceiasi problema la cabinata! Este cauzata de intrarea aerului sub profilul de glisare. Aerul ti-o ridica pana cand greutatea proprie invinge presiunea aerului si de aici topaiala. Incarca cat mai mult bagaj greu in prova barcii- eventual lest. Evita sa mergi cu husa de mars ridicata si tot ce iti impinge botul barcii in sus. Solutia e lucrul din trimul motorului.
Fire intinse!

Florio

Citat din: momaul din Aprilie 06, 2015, 10:18:01 AM
Salut.Multumesc mult baieti.Ce sa mai spun despre barca? Este o barca foarte buna pentru pescuit,spatiu mai mult decit generos,stabilitate maxima in stationatre darpe valuri mari daca mergi incet te face fleasca daca mergi repede  trebuie sa ti o batista intre dinti sau sa stai in picioare altfel e jale.

Am vazut ce-a fost, am vazut si ce-a iesit la final...greu de crezut ! Cum s-ar spune a iesit bici si mai si pocneste :)
Multa tenacitate, migala si pricepere a consumat proiectul asta, iar rezultatul e uimitor.
Toata admiratia !