O barcuța pentru delta

Creat de ionpescarul, Aprilie 16, 2015, 08:08:21 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

iulian_cioclin

Nea Ioane, in zona Nufarul cica rupe crapul. O cunostinta a luat vreo 50 kg in 2 zile... bine ce drept acum vreo saptamana cand Dunarea era mai umflata

ionpescarul

Bre ,Nufaru ,si in general bratul Sf.Gheorghe ,e tira ,fata de bratul Sulina ,asa cum bratul Sulina e tira fata de Chilia.azi dimineata singura trasatura mi-a luat ce-a mai indragita lanseta ,am dat-o intr-o prosteala ,lasam lansetele ne legate in barca ,pe considerentul ca am 40cm intre mana si manerul lansetei ,doar ma aplec si intep ,ei bine nu am avut timp sa fac o miscare ,eram cu fata la ele si intr-o fractiune de secunda ,nu am avut timp sa intind mana si lanseta ajunsese in Dunare ,a mai plutit putin vreo 20 m si sa dus la fund ,am aruncat dupa ea nimic ,acum am facut rost de o ancora si ma duc acolo ,inainte sa plec ,poate oi recupera-o ,am urcat cu Calin mai sus de Crisan pe niste locuri de crap mare ,am avut un rateu ,iar am refacut toate monturile ,de cand nu am mai dat la crap mare ,fac monturi de rezistenta mica ,Calin a luat unu frumos la vreo 8 kg ,eu invat sa dau iar dupa mare ,iar dupa masa ,plec'acolounde zice'baieti ca nu mananca ciortan mai mare de 3kg ,media la 2kg',de'cand am ajuns aici 50% din timpul de pescuit ,fac si refac monturi .O poza de pe garla

momaul

Salut.acum vr-o 15 ani niste prieteni din Tufesti incercau sa treaca o caruta cu barca bratul Orbu. Nu stiu cum au facut dar au scapat caruta in apa la vreo 4-5 m de mal.Doua zile au dat cu ancora dupa ea dar degeaba,asa ca slaba nadejde sa mai gasesti lanseta mai ales ca era legata de un peste.Am si eu o lanseta pe fundul dunarii si prietenii mei citeva duzini.Asta e daca nu casti ochii casti punga.Eu care nu pierdusem nici o lanseta mai bine de 20 ani dupa ce am patit-o acum 5 ani de atunci stau cu ele numai asigurate.

NessyRO

Nea Ioane, în contrapartidă la postarea colegului Momaul, eu am recuperat dintr-un gropan de pe Sulina o lansetă furată de unu' cu gura mare la trei zile de le eveniment, bineînțeles cu ajutorul unui localnic care cunoștea locul mai bine decât grădina lui din spate. A dat de două ori cu ancora și la a treia încercare mi-am recunoscut firul în maldărul de fire scoase, iar la un capăt al firului era lanseta (deși sunt pescar, la celălalt capăt nu mai era nimic!). Așa că... localizează un cunoscător! Fir întins!
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

ionpescarul

Expeditia sa terminat ,a-si mai face si maine una ,dar i-mi e ca ma zgorneste nevasta si dorm in barca la iarna.Dar am luat-o cu invaluire si e posibil sa duc familia pentru un sejur la plaja la Sulina ,ei coboara cu vaporul de la Tulcea ,eu cu barca ,pentru campare la cort pe plaja la Sulina.Bineinteles ca eu voi fi plecat mai mereu pentru aprovizionare pe la Musura.Treaba asta e posibil sa se intample cat de curand ,PENTRU ALTI BARCAGI ,CHIAR ESTE O INVITATIE discutam.Acu sa vorbim de barcuta ,structural e ok ,am avut parte si de o furtuna ,vant puternic ,nu au fost probleme ma zdranganit o ora ,parca batea toba , ,am acostat de cateva ori intre pietrele de pe Sulina sa zgariat putin pe fund ,dar ne semnificativ,in noaptea cand ma intorceam catre Nufaru ,pe Litcov am lovit puternic un pom cazut in apa ,motorul sa decuplat nu au fost probleme la el ,dar o redana e rupta aproape jumatate lovitura a fost foarte puternica ,voi pune poze ,am avut o problema si la capace ,placajul care tine contra sub bancheta trebuie prins mult mai bine ,altfel cand calcam pe capac riscam sa scapam piciorul in bancheta, au fost si ploi ,scoteam apa cu buretele din barca a doua zi ,una peste alta barca nu  este un bibelou atat de fragil ,tine binisor la tavaleala,dar pentru expediti asa lungi uneori timpul poate deveni o problema ,un motor mai mare de  8-maxim. 10 cai ar rezolva problema timpului.Sunt si bune si rele ,de exemplu ,de la Sulina la Nufaru a consumat ,5,5litri ,fara bagaj ,doar cateva kg de peste ,bagajul a ramas tot la Cardon.E o optiune sa te fatai prin zona unde pescuiesti dar sa lasi tot bagajul la mal si tu sa te deplasezi doar cu strictul necesar ,eu asa am procedat ,umpleam barca doar cand mutam tabara.
Greseala ,am verificat rezervorul ,consumul Sulina-Nufaru a fost de 6 litri ,via canalul Litcov.

ionpescarul

M-am speriat degeaba ,am ajuns la Nufaru pe la 11 noaptea ,cand am urcat barca pe masina am avut impresia ca redana a fost rupta mai tare ,dar e o nimica toata,(totusi pentru a elimina situati asemanatoare ,cred ca ar fi bine ca redanele sa fie imbracate si cu o  tesatura) momentan voi curata vopseaua din zonele afectate ,fac un chit si umplu zonele unde nu mai este lemn,apoi slefuiesc si dau vopsea.

ionpescarul

E cineva dispus din Prahova ,cu un mic ajutor ,vreau sa probez pitica cu un motor de 8 sau de 10 cai.Cizma scurta.

Alex1958

Iti plac aventurile Nea Ioane!
Sa mergi seara/noaptea pe Litcov cu barcuta asa usoara -eu unul n-as face. Eu merg frecvent de la Victoria la Crisan pe acolo si sunt cateva puncte cu pomi in curmezisul apei pe 3/4 din albie, basca cei imersati! As zice ca ai avut bafta ca ai scapat asa usor.
Spune-ne pe unde ai dat inspre Chilia. Pe canalul Musura sau pe bratul Chilia. Eu imi las consoarta la plaja la Sulina joi si apoi nu sunt inca decis incotro s-o apuc apre Rosu / Sonde sau pe Chilia. Pe la Rosu aud ca e cam jale....iar pe Chilia mai jos de Periprava nu am fost inca. Aud ca ar fi locuri faine in dreptul lui Valcov (Bistroe).
Fire intinse!

ionpescarul

Citat din: Alex1958 din Iunie 30, 2015, 03:28:30 PM
Sa mergi seara/noaptea pe Litcov cu barcuta asa usoara -eu unul n-as face. Eu merg frecvent de la Victoria la Crisan pe acolo si sunt cateva puncte cu pomi in curmezisul apei pe 3/4 din albie, basca cei imersati! As zice ca ai avut bafta ca ai scapat asa usor.
Spune-ne pe unde ai dat inspre Chilia. Pe canalul Musura sau pe bratul Chilia. Eu imi las consoarta la plaja la Sulina joi si apoi nu sunt inca decis incotro s-o apuc apre Rosu / Sonde sau pe Chilia. Pe la Rosu aud ca e cam jale....iar pe Chilia mai jos de Periprava nu am fost inca. Aud ca ar fi locuri faine in dreptul lui Valcov (Bistroe).
Fire intinse!

Traseul a fost:Canalul Cardon ,Musura ,Chilia ,in ultimele 2 zile nu prea a mancat ,nici pe Sulina nici pe Chilia ,la Obrizul 3 sunt locuri beton ,crap mare mult ,trebuie nadit de seara pentru maine ,2,3 locuri si testate a doua zi dimineata ,ramai pe ala care dă rezultate si il intreti cu cate o mana de boabe din cand in cand .

ionpescarul

Citat din: Alex1958 din Iunie 30, 2015, 03:28:30 PM
Fire intinse!
Bre ,viata e frumos sa o traiesti intens,acu pe vara nu prea e problema cu apa ,la iesirea asta am dormit cateva nopti in barca , ancorat aproape de mal.Acum cativa ani eram la mila 6 pe Sulina ,apare unu imbracat cam amărastean ,,trecea canalul cu hainele intr-o sacosa ,prietenul meu il intreaba unde se duce ,ala raspunde in engleza ,noi ramanem perplecsi si blocati ,ce dracu e cu asta pe aici ,omul era chiar englez si venise special in delta pentru conditile propice de aici ,ne spune că  face un sport de supravietuire ,traseul lui era Tulcea-Sulina ,doar cu hainele de pe el ,fara bani ,fara card ,fara cutit.Deci alti cauta provocarea si atunci eu ,ce sa mai zic ? eu sunt un răsfatat ,iar voi astia cu barcile mari ? pai dacă eu sunt un răsfătat fată de englezul ala ,voi ăstia cu bărcile mari ce sunteti?Normal toti vrem siguranta si macar un minim de confort,de preferat mai mult , Bine in momentul cand esti singur in barca ai un risc asumat,dar cand ai familia cu tine sau prieteni in barca? trebuie sa le asiguri siguranta, treaba se schimba complet .Dar uite ca alti vor opusul , a ce vrem noi.Bine ,eu sunt doar un simplu pescar ,care ma multumesc cu strictul necesar,pentru a mă bucura de frumusetea deltei.

Alex1958

Nea Ioane,
In tinerete am facut multe d'astea riscante dar pe munte -unde regulile sunt mult mai dure!
Mergeam in delta si atunci dar pescuiam de pe mal.
Am realizat ca, in delta, pescuitul adevarat inseamna barca, deci inchiriam barca de cate ori veneam. Ne-am saturat de vaslit si de timpul pierdut (muream de oftica ca plecam de pe lacuri exact cand era stiuca mai in vena) si am luat un motoras de 8 CP cu gand ca il luam in masina si gasim barca de inchiriat. Dupa cum probabil stii, pe acolo nu vietuiesc cei mai parolisti oameni. Dupa vreo doua tepe cu d'astia ne-am luat o lotca Bratesul. Din pacate ne-am gasit si o gazda de toata jena pentru barca.
De cand am inceput sa imbatranesc -se intampla tuturor!- tot imi place aventura dar am nevoie si de confort - in ideea de a ma mentine si a prelungi aventura cat mai mult pe timpul vietii.
Tovarasul meu de pescuit si un bun prieten e cu 20 de ani mai mare ca mine. Lotca este o barca faina -am avut curaj sa ma dau pe Razelm pe valuri mari- dar are si hibe iar una e stabilitatea (si cu varsta mai pierzi echilibrul si agilitatea) si alta viteza de deplasare. Din cauzele astea am vandut lotca si am luat un lotus cu 20 CP cu care am batut o gramada de lacuri dupa stiuci. Apoi - si din lene- am descoperit si pescuitul la crap.
Initial voiam sa-mi construiesc un ponton si sa-l mut pe unde se poate pescui bucurandu-ma si de confort. Apoi am aflat ca nu e deloc simplu ce vreu eu. De aia a venit cabinata unde avem si un confort rezonabil (cam de tanchisti asa!) si mobilitate. Acum ne ducem 3-4 zile in care dormim pe barca si crede-ma: aventura nu lipseste deloc din iesirile noastre si ne bucuram de natura si de delta incercand s-o respectam si s-o mentinem asa cum a fost!
Desigur ca pentru a ne putea permite toate astea si eu si el muncim in draci! Deci si timpul ne este limitat -de unde viteza de deplasare in limitele rezonabile si cu respectarea colegilor de trafic pe ape.
Fiecare dintre noi isi face "damblaua" cum poate iar eu personal te respect pentru ceea ce ai facut caci ti-am urmarit evolutia ca pescar si barcagiu la fel cum ii respect si pe ceilalti colegi barcagii si pescari care isi urmaresc pasiunile.
Fire intinse!

ionpescarul

Citat din: Alex1958 din Iulie 01, 2015, 09:33:42 AM
Nea Ioane,
In tinerete am facut multe d'astea riscante dar pe munte -unde regulile sunt mult mai dure!
Mergeam in delta si atunci dar pescuiam de pe mal.
Am realizat ca, in delta, pescuitul adevarat inseamna barca, deci inchiriam barca de cate ori veneam. Ne-am saturat de vaslit si de timpul pierdut (muream de oftica ca plecam de pe lacuri exact cand era stiuca mai in vena) si am luat un motoras de 8 CP cu gand ca il luam in masina si gasim barca de inchiriat. Dupa cum probabil stii, pe acolo nu vietuiesc cei mai parolisti oameni. Dupa vreo doua tepe cu d'astia ne-am luat o lotca Bratesul. Din pacate ne-am gasit si o gazda de toata jena pentru barca.
De cand am inceput sa imbatranesc -se intampla tuturor!- tot imi place aventura dar am nevoie si de confort - in ideea de a ma mentine si a prelungi aventura cat mai mult pe timpul vietii.
Tovarasul meu de pescuit si un bun prieten e cu 20 de ani mai mare ca mine. Lotca este o barca faina -am avut curaj sa ma dau pe Razelm pe valuri mari- dar are si hibe iar una e stabilitatea (si cu varsta mai pierzi echilibrul si agilitatea) si alta viteza de deplasare. Din cauzele astea am vandut lotca si am luat un lotus cu 20 CP cu care am batut o gramada de lacuri dupa stiuci. Apoi - si din lene- am descoperit si pescuitul la crap.
Initial voiam sa-mi construiesc un ponton si sa-l mut pe unde se poate pescui bucurandu-ma si de confort. Apoi am aflat ca nu e deloc simplu ce vreu eu. De aia a venit cabinata unde avem si un confort rezonabil (cam de tanchisti asa!) si mobilitate. Acum ne ducem 3-4 zile in care dormim pe barca si crede-ma: aventura nu lipseste deloc din iesirile noastre si ne bucuram de natura si de delta incercand s-o respectam si s-o mentinem asa cum a fost!
Desigur ca pentru a ne putea permite toate astea si eu si el muncim in draci! Deci si timpul ne este limitat -de unde viteza de deplasare in limitele rezonabile si cu respectarea colegilor de trafic pe ape.
Fiecare dintre noi isi face "damblaua" cum poate iar eu personal te respect pentru ceea ce ai facut caci ti-am urmarit evolutia ca pescar si barcagiu la fel cum ii respect si pe ceilalti colegi barcagii si pescari care isi urmaresc pasiunile.
Fire intinse!

Bre pentru perioada de toamna tarzie ,noiembrie , decembrie,cand mananca crapul tarziu ,recomand la toti pescari care pescuiesc pe Musura si pana la Obrizul 1 max. Recomand cazare aici https://youtu.be/uOe49hcvFQY
La Cardon ,la oameni ăstia ,(eventual puteti spune ca eu v-am trimis ) cazare 25ron/de persoana pe noapte ,gazdele, separat de acest pret ,va pot face si mancare
dacă doriti,in pret e inclusa si o barcuta (dar pe aia o ia cine apuca? ,pentru ca au doar una) au lăzi frigorifice unde sa vă păstrati pestele pana plecati acasa ,eventual vă pot prelua cu masina direct din Sulina si vă pot duce inapoi .Singura lor problema e ca nu sufera pescari betivi ,adica să te imbeti la el in curte sa vorbesti urat .Nu zice nimeni sa nu se bea ,dar cumpătat

ionpescarul

Poze cu locatia,curte,bucataria si dormitoare,pentru perioada friguroasa camerele se incalzesc,pretul e acelasi.

ionpescarul

Citat din: ionpescarul din Iunie 30, 2015, 02:35:47 PM
M-am speriat degeaba ,am ajuns la Nufaru pe la 11 noaptea ,cand am urcat barca pe masina am avut impresia ca redana a fost rupta mai tare ,dar e o nimica toata,(totusi pentru a elimina situati asemanatoare ,cred ca ar fi bine ca redanele sa fie imbracate si cu o  tesatura) momentan voi curata vopseaua din zonele afectate ,fac un chit si umplu zonele unde nu mai este lemn,apoi slefuiesc si dau vopsea.

Sa rezolvat,pentru un om cu pretenti modeste ,e o joaca ,am degresat cu putina benzina ,am facut putin rasina cu intaritor si am tamponat cu o pensula toate ranile,in ziua urmatoare am facut un chit din rasina cu faina de lemn si putina faina de grau si am aplicat ca o umplutura in zonele unde lipsea lemnul ,dupa vreo 2 ore ,era beton si am polizat pentru a indrepta ,am mai facut o mica portie de rasina si am pensulat zonele chituite , ce a mai ramas in cutie am amestecat cu faina de grau si am mai facut un chit de finisare ,sa uscat am frecat cu putin jmilgher si am vopsit cu vopsea de 2 lei ,cutia este iar gata sa iasa pe garla.Eu stau acuma si mă intreb ,de ce am mai vopsit eu peste stratul de rasina ,cand puteam foarte bine sa mai aplic cateva maini de rasina si astfel se astupau toate denivelarile , aveam un luciu deosebit si o duritate foarte buna .In schimb am ingreunat barca cu vopseaua asta moale.

bbl81

cred ca rasina simpla lasata aparenta nu rezista la UV
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"