Va cerem (eu& Radu) ajutorul sa terminam barca

Creat de drmarius, Iunie 02, 2015, 03:33:05 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

drmarius

Nu pentru ca nu rezolva problema :) .

La problema banchetelor, din ce am vazut si din poze,  cel putin la cea rupta intre placaje nu cred ca a existat rasina deoarece se vad clar urmele de vopsea care s-a scurs intre. Cred ca a uitat ca altfel nu imi explic. Daca placile erau lipite cat de cat bine cand s-a vopsit nu trebuia sa intre vopsea ... si asta se vede cam peste tot :(

In album este o poza cu bancheta intreaga care are holsuruburile in ea.

silvian2009

Ma ia groaza!
Sincer sunt intrigat de ceea ce vad acolo. E drept ca-i tare greu sa faci o închidere etansa din capace de placaj, in asa fel incat suprafetele sa ramana la acelasi nivel insa in cazul vostru asta e deja o utopie, din pacate.
Ce sa zic.. curatati cum puteti margimile suport ale capacelor, saturati cu răsina, faceti chit cu făină de lemn, întindeti peste, prinderi in cleme de gurile de vizitare si bagati si cateva holzsuruburi, sa fiti siguri ca nu se mai delamineaza.
Am vazut acel capac al basului central, care s-a deformat extraordinar de tare. Aveti grija ca placajul asta de plop e mult mai poros fata de cel din alte esențe lemnoase. Drept urmare absoarbe fff repede apa, in mod direct cat si din vapori daca e cazul. Asa imi explic deformarea. S-a udat iar expus in soare, evident ca s-a "tras".
Propun ca rezolvare, daca nu inlocuirea totala, atunci o laminare a acestuia cu fibra, macar pe o latura.
Ca o paranteză, ma aflu in aceeasi situatie cu un capac la barca pe care o am in lucru, fata de care voi proceda in felul urmator.
In gura de vizitare asez o folie de nailon sau celofan, presate care asez capacul propriu-zis, asta pt a nu se lipi in momentul aplicării rasinii. Dupa ce in asez in pozitia in care va fi definitiv, incarc bine cu răsina suprafata expusă, in vreo doua repetari la intervale de juma de ora, intrucat placajul nu va absorbi in mod egal răsina pe toata suprafata, dupa care asez corect tesătura pe toata suprafata, intinzand-o f bine pt ca aceasta sa nu plutească in pelicula de răsina. Peste tesătura si intreg ansamblul aplic din nou o folie de nailon, peste care voi aseza o placă perfect plană, indiferent daca e din lemn sau alt material, ce va fi cumva presată peste tot acest "sandwich". Gandesc ca in felul acesta voi obtine o suprafata liniară la nivelul intregii banchete, capacul urmand a-si pastra forma, in principiu, dupa întărirea rasinii.
Dupa stabilizarea si corectarea capacului, saturezi cu răsina si interiorul si musai marginile, unde fibra lemnoasă este expusă.ii dai răsina de jur împrejur, ud pe ud, pana nu mai trage, dupa care chituiesti finut, slefuiesti, degresezi si vopsesti.
Iti voi exemplifica prin ceva fotografii, intrucat astazi voi face eu acest lucru la barca mea.
Asadar , vorbim doar de un capac.
Sper ca întelegi de ce spuneam ca ai fff mult de lucru.
"Gandesc ca perfectiunea e urata. In lucrurile facute de oameni vreau sa vad semne, esecuri, dezordine, deformare".
Yohji Yamamoto

radasous

#47
Puscociul este pentru confort psihic  :)
La banchete trebuie schimbat putin sistemul, asa cum sunt acum nu cred ca rezista, chiar daca se adauga rasina din belsug. Atasez poze de la copaia mea, poate va inspira. Ideea principala esta ca sa existe un sprijin bun pentru capace si canale de scurgere a apei.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

drmarius

Am inteles sistemul ... este putin de lucrat in detaliu dar nu mi se pare extrem de complicat. Multumesc pentru poze!

ionitzady

Ce face omu cu mana lui , se numeste ?  Marius i-mi pare tare rau pentru situatia in care te afli si crede-ma ca i-mi este foarte greu sa-ti dau in sfat , oricum baietii care au facut deastea sunt mult mai in masura.
  Te intreb , cand ai luat-o cum era ? nu a-ti discutat de eventuale probleme ?  adica nu poti frate sa bagi capul in nisip si sa planga lumea langa tine ...

  sper sa o scoti onorabil la capat si spor la treaba

drmarius

Nu era cu vopseaua sarita si banchetele nu erau in starea asta deoarece nu a fost utilizata. Banuiesc ca nu il cunosti pe constructor daca ma intebi  de discutat. Este 100% imposibila comunicarea cu el. Aveam 2 optiuni, cu banii dati si barca in starea asta sa o lasam cadou lui sau sa o luam si sa ne ajutati voi. Am ales varianta a 2-a. Despre corectitudinea, modul in care s-a comportat, modul in care a lucrat nu imi pasa deloc acum. Cand o sa fie timp povestim.

Topicul l-am facut 100% despre rezolvarea problemelor actuale nimic mai mult ... cred ca s-a vazut si in abordarea mea. Puteam sa pun problema altfel dar nu ma intereseaza. Daca o scoatem onorabil la capat sper sa ramana in urma doar informatii folositoare despre contructia de barci.

ionpescarul

Mi-a placut mult cum mergea pe apa barca ta,i-mi pare rau de situatie.

drmarius

Azi am cumparat un orbital si cu disc de 60 am inceput sa dam vopseaua jos. Deoarece suprafata este in valuri ne-am oprit sa nu intram in al doilea sau chiar primul rand de fibra.

Intrebarea este cat mai trebuie in conditiile prezentate mai sus sa slefuim?

La album am adaugat poze de astazi la rezolutie mare unde se pot observa mai multe detalii:

https://plus.google.com/photos/116702450037437273123/albums/6156797434560035297?banner=pwa

Am facut si 2 filmulete si o sa le postez curand.

Inca o data va multumesc!


ionpescarul

Foarte probabil daca nu lucram eu personal la barca sa fi patit ca dvs.Barca mea chiar dupa ce am adus-o acasa am lucrat in continuare la ea si voi mai lucra sigur de cate ori va fi nevoie ,din dragoste de a fi pe apa ,capacele la canapele au fost vopsite acasa, fundul (zona unde gliseaza ) a fost slefuit si vopsit din nou.Aveti perfecta dreptate,clientul trebuie sa ia produsul finisat la gata ,sunt prieten si cu Mihai ,i-am reprosat ca se duce dracu afacerea daca o tine tot asa ,nu va mai avea clienti.Daca am scris pe topicul meu , de bine despre barca mea ,nu inseamna ca aprob ,felul in care lucreaza Mihai.

drmarius

Dupa mai multe discutii un lucru este clar pentru noi si acela este siguranta. Lucru pe care Modi l-a garantat din momentul in care a inceput contructia si Radu i-a spus ca o sa merga cu baiatul lui de 6 ani pe Dunare! Il asteptam si sper sa repare ce s-a facut ... si este doar o singura solutie, banii inapoi si barca returnata. Am zis-o si pe celalalt forum ... poate gresesc dar in viata eu am un mare respect fata de cei care gresesc in mod repetat dar pana la urma au marea putere sa recunoasca si sa isi asume.

drmarius


Cum se prezenta inainte sa incepem sa slefuim:
https://www.youtube.com/watch?v=l9oozkEdZww

O zona in care era stratul al doilea de fibra nu era in contact cu primul strat:
https://www.youtube.com/watch?v=iIKUtxYj4ok

danielsg74

Ooo arata trist rau.  :o In opinia mea, singura solutie viabila pe termen lung este polizarea pina la placaj si reacoperire cu fibra si rasina epoxi. Mult de lucru. Practic reiei constructia barcii de pe la 40%.
Poate e o varianta mai usoara sa imbraci toata barca din nou cu fibra si epoxi. Am inteles ca prinderea mecanica epoxi peste poliester e mai buna decat la poliester peste poliester. Dar nu am experimentat asa ceva. Daca e adevarat, atunci ar trebui sa polizezi doar pina la primul strat consistent de fibra.. :( daca exista asa ceva.
Iar finisajul stratului final (oricare ar fi acela) nu trebuie sa arate ca tapetul de pereti !!! Acolo lipseste rasina de umplutura. Tiparul acela ingreuneaza deplasarea prin apa... pe de alta parte, asta e poate ultima dintre probleme.
RIO 450 TOP

danielsg74

La interior poti folosi un chit de reparatii auto cu rasina pentru umplerea gaurelelor. Daca zona nu sta tot timpul in apa va tine bine. Nici nu trebuie se te chinui foarte mult cu indepartarea vopselei. Prinde foarte bine.
RIO 450 TOP

ionpescarul

Citat din: drmarius din Iunie 06, 2015, 09:30:36 PM
Azi am cumparat un orbital si cu disc de 60 am inceput sa dam vopseaua jos. Deoarece suprafata este in valuri ne-am oprit sa nu intram in al doilea sau chiar primul rand de fibra.

Intrebarea este cat mai trebuie in conditiile prezentate mai sus sa slefuim?

La album am adaugat poze de astazi la rezolutie mare unde se pot observa mai multe detalii:

https://plus.google.com/photos/116702450037437273123/albums/6156797434560035297?banner=pwa

Am facut si 2 filmulete si o sa le postez curand.

Inca o data va multumesc!

Omule te rog nu fa ca mine ,am taiat o iola crezand ca fac barca de glisaj din ea  ,nu te arunca cu flexul in ea sa cureti pana la placaj si rasina si fibra .intamplator am lucrat la barca mea ,chiar cand era si barca ta acolo.in cele 3 zile cat am stat acolo nu a lucrat nimeni la barca ta , stand acolo si zi si noapte ,am avut timp sa o admir ,fata de barca mea ? la care nivelul de finisare a fost lasat la aprecierea mea ,BARCA TA ARĂTA IMPECABIL in stadiul la care era ea atunci.Cred ca toate barcile care au plecat de la Mihai au avut probleme cu vopseaua ,asta ma face sa cred că o ia la negru mai ieftina ,iar cine io da? íi dă spalatura de butoaie,el se bucura ca vopseaua se usuca in 10 minute si apoi poate trece la alta operatie ,eventual sa deschidă a zecea bere.Eu l-am prins intr-o perioada proasta,perioada care cred ca o are de destula vreme,(doamne fereste ,toti putem trece prin asta) din 14 ore de lumina intr-o zi ? vreo 7 ore vorbea la tel. ,1 ora muncea ,si de restul bea bere.dar barca voastra chiar mi-a placut mult (m-am si intalnit cu voi acolo)si la mine sa facut proba cu ciocanul (la mine cu o ranga ) dupa prima iesire la dunare am polizat locul ,parea a fi spart placajul ,am polizat ,pus petic ,rasina , vopsit si gata.Parerea mea ,clar vopseaua trebuie optinuta cu certificat de calitate ,nu pe poarta din spate .El ca om ,e o problema ,care naste probleme ,sper sa poata trece peste ele si sa devina un om in care sa ai incredere.ca meserias ?  mie imi plac ,cele 3 modele : 3,4m ,a mea gliseaza cu 5 cai  ,3,7m merge impecabil  cu 10 cai ,sau 4,3m cum e a dvs ,(pai asta de 4,3 ,merge o frumusete pe apa) Nu prea le are mai deloc cu respectul clientului si probabil nici cu detaliile de ultrafinisare (probabil finisarile ultra sunt taxate separat,era o discutie) Poate ar trebui sa faca barci cu mana de lucru a clientului ,asa cum a procedat cu mine ,asa lucreaza chiar  clientul la barca lui ,si o poate finisa pana la nivelul dorit,(varianta asta e valabila pentru cine e dispus)

radu andritoiu

problema nu tine de estetica ci de siguranta, noi vrem sa mergem pe dunare, desi a cunoscut acest lucru a folosit o rasina care nu face priza buna cu placajul, iar cand este dunarea montata poate sa cedeze.
i -am dat termen ca pana la intoarcerea sa din delta sa gaseasca o varianta de a indrepta greseala, solutia mea este sa-si ia opera inapoi, daca nu am de gand sa ma adresez autoritatilor, sper sa aiba suficienta minte sa aleaga rezolvarea amiabila .
ar trebui sa se gandeasca inainte de a sui oameni in asemenea barci, nu te poti juca cu apa, cei mai multi stiti si de ce,