Chemari si raspunsuri pe capcompas

Creat de DoiNomazi, Iunie 29, 2016, 08:39:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

gvincentiu

Astea sunt cele mai frumoase ieșiri.
Ganduri bune !

DoiNomazi

Citat din: gvincentiu din August 10, 2018, 09:01:11 PM
Astea sunt cele mai frumoase ieșiri.

Frumoase, da, dar a durat aproape o saptamana sa readucem tot echipamentul (spalat, uscat, gresat, tratat) inapoi la parametrii optimi de exploatare.

Se anunta ploaie si traznete duminica asta. Sigur ca e vara si oricum vom fi murati pe apa, asa ca ploaia in sine nu ne sperie, dar fulgerele pot aduce probleme in apa deschisa cand nu prea se mai vad malurile in nici o directie... si daca ploua torential, dupa modelul verii asteia, trebuie sa dau la pompa de evacuare si mai abitir... Am incarcat masina, am pregatit totul dar decizia finala va fi data duminica dimineata cu un ochi pe prognoza si cu unul pe cerul realitatii... :)
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

gvincentiu

Chiar de e plina de apa nu se scufunda, cred ca merge si asa... Ar trebui sa se dreneze sigura. Problema sunt trasnetele, fiindca aveti echipamete din "fer" la bor.
Ganduri bune !

DoiNomazi

Citat din: gvincentiu din August 11, 2018, 12:50:26 PM
Chiar de e plina de apa nu se scufunda, cred ca merge si asa... Ar trebui sa se dreneze sigura. Problema sunt trasnetele, fiindca aveti echipamete din "fer" la bor.

Nu stiu ce sa mai cred, Vincentiu. Sincer, nu stiu daca plina cu apa ar pluti, sau nu.  Are un fel de valva la baza oglinzii care de obicei sta cu dopul (amplasat exterior) pus. Nu stiu daca apa din barca s-ar scurge in marsh cu dopul scos, sau daca apa oceanului ar fi fericita sa intre in barca cand scot dopul. Pana acum am folosit dopul respectiv doar pentru a scurge apa din barca pe uscat cand o spal.

Fulgerele nu sunt atrase exclusiv de "fier" si de multe ori exista surprise in alegerea punctului in care lovesc. Pe apa te simti si mai expus, ca oricat de mic te-ai face, tot iesi in evidenta ca un par....

bobinuta

Salut !
Desi nu ne-am cunoscut, da-mi voie te rog sa apreciez povestea pe care ai ilustrat-o mai jos, mi se pare excelenta pentru cine vrea sa vada si sa inteleaga ce se poate intampla atunci cand vrei sa "te dai" cu gonflabila. A fost foarte instructiva si pentru mine, care sunt incepator dar am mai mers cu cateva gonflabile, dar n-am intalnit inca traficul (si problemele generate de acesta) pe care tu ai reusit sa-l zugravesti foarte bine aici.
Voi cita postarea ta si pe forumul spinningclub.ro unde sunt membru si pe care cei mai multi pescari au cate o barcuta gonflabila si se mirau cand le-am spus ca am renuntat la ideea de a-mi cumpara asa ceva si ca merg pe ideea de barca rigida. Hi hi !

Nu am retinut ce model de barca aveti voi acolo ("The Thing" sau "jucaria" dupa cum o ironizati). Nu pare deloc jucarie, si chiar as fi vrut sa te intrteb daca nu cumva baloanele sunt din Hypalon si au aprox. 50cm ? De asemenea, cum se comporta materialul negru sub actiunea soarelui? Nu se incalzeste excesiv?

Imi permit sa citez din postarea ta, pentru a sublinia importanta unora dintre aspectele pe care le-ai ilustrat:
Citat din: DoiNomazi din August 06, 2018, 03:21:41 PM
Din colectia o duminica muncita, a fost de parca n-ar fi fost, daca nu m-ar durea inca fundul, spatele si pielea arsa... :)
[...]
Desi am bagat aer in cele 4 baloane si in podea pana n-a mai mers pompa, in sarcina continua sa flexeze buimacind turatia motorului cand incercam sa trec de jumatatea RPM-ului. Aerul "inghitit" pe dedesupt cand trecea/sarea peste valuri imi "alearga"elicea si motorul se cabra "rasufland" ciudat la fiecare "punga" de aer strecurata pe sub chila barcii. Rar am atins mai mult 11 noduri...
[...]
Zona lagunara cu adancimi predominante relativ mici, intre 1 m si 3 m se aseamana foarte mult cu Lacul Razem. Acelasi tip de serii de 4-5 valuri naravase si abrupte care incalecau usor bordurile rotunjite ale barcii silindu-ma sa stau cu mana pe pompa cea mai mare parte a marsului.
[...]
In larg nu se respecta vreo limita de viteza si "monstrii" treceau in tromba complet indiferenti la ce se intampla in urma lor...
[...]
E nasol sa fii mic si urat si toti copiii de pe maidan sa se impiedice de tine si probabil ca este motivul principal pentru care lumea pare sa se mire ca ne dam in zona cu gonflabila pe distante mari.

Cum sa te bage in seama cei cu care nu te poti compara?... :)

Sanatate si toate cele bune!
Bob
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

DoiNomazi

Citat din: bobinuta din August 11, 2018, 05:58:32 PM
Salut !
Desi nu ne-am cunoscut, da-mi voie te rog sa apreciez povestea pe care ai ilustrat-o mai jos, mi se pare excelenta pentru cine vrea sa vada si sa inteleaga ce se poate intampla atunci cand vrei sa "te dai" cu gonflabila. A fost foarte instructiva si pentru mine, care sunt incepator dar am mai mers cu cateva gonflabile, dar n-am intalnit inca traficul (si problemele generate de acesta) pe care tu ai reusit sa-l zugravesti foarte bine aici.
Voi cita postarea ta si pe forumul spinningclub.ro unde sunt membru si pe care cei mai multi pescari au cate o barcuta gonflabila si se mirau cand le-am spus ca am renuntat la ideea de a-mi cumpara asa ceva si ca merg pe ideea de barca rigida. Hi hi !

Nu am retinut ce model de barca aveti voi acolo ("The Thing" sau "jucaria" dupa cum o ironizati). Nu pare deloc jucarie, si chiar as fi vrut sa te intrteb daca nu cumva baloanele sunt din Hypalon si au aprox. 50cm ? De asemenea, cum se comporta materialul negru sub actiunea soarelui? Nu se incalzeste excesiv?

Imi permit sa citez din postarea ta, pentru a sublinia importanta unora dintre aspectele pe care le-ai ilustrat:
Sanatate si toate cele bune!
Bob

Salut,

Desi mi-ar fi placut sa fie din Hypalon, e si ramane o barcutza de jucarie din PVC. E potrivita pentru iesiri scurte pe ape interioare in zile fara valuri, dar cand o scoti la ocean mai departe de mal si se monteaza si vantul trebuie sa-ti faci timp permanent sa dai la pompa pentru ca bordurile sunt joase si orice val peste 1 m pare sa-si faca obiceiul sa le incalece. Daca te pozitionezi cu vant de pupa distractia are sanse sa se amplifice pentru ca valurile de pupa ce se succed cam la lungimea barcii incaleca usor oglinda si gadila si motorul...

Noi am scos-o la "maiden voyage" pe Atlantic, in Florida Keys si am plecat cu ea spre sud, direct in larg, ca orice incepator ce da cu zaru' prima data... Motorul era nou-noutz si nu trebuia fortzat pana isi termina cele zece ore de rodaj, valurile Atlanticului erau relativ maricele pentru copaia noastra, dar noi ne-am bucurat ca plutim... :) Am mai scos-o la vasle si la Dry Tortugas (pe vapor pana acolo si inapoi) si o mai scoatem la noi in batatura in apropiere de NY.

Inca o data, pentru cine are nevoie de o barca mai ieftina din PVC sa se dea utza pe ape linistite, e o jucarie OK. Pentru iesiri in larg e bine sa ai PFD-ul pe tine, lucrurile de valoare impachetate etans si usor de luat si trebuie sa fii pregatit sufleteste (la o adica) sa lasi barca si motorul pe fundul marii... :)

Motorul de 9.8 CP 4T este limita sugerata de fabricant, dar pare putzin cam greu pentru barca asta. Parca imi este si mie din ce in ce mai greu sa ma tot fatzai cu el pe scari, prin lifturi, pe bancheta din spate a masinii, pe ponton, pe barca si retur si pare cam greu, mai ales pentru imbinarile oglinzii... Poate luam noi prea mult echipament, poate nu este ajustat corect trimul motorului, poate presiunea din baloane si punte nu este suficient de mare, cert este ca barca se onduleaza pe valuri, mai ales in sarcina si de multe ori cand sari de pe o creasta pe alta traiesti cu impresia ca se va dezmembra prin dezlipirea sudurilor (mai ales oglinda)

Nu avem bani de cheltuit pe alta barca mai buna si ne distram cat putem cu asta. Daca e sa se rupa, stim unde-i casa si ne intoarcem si fara ea... De motor mi-ar parea rau ca este intretinut ca o bijuterie din vitrina, dar, pana la urma, va fi cum e sa fie...

Zici ca te-ai mai dat in gonflabile, deci stii ca implica si munca de intretinere, mai ales cand iesi cu ea pe apa sarata a oceanului. Locuim intr-un apartament relativ mic, intr-un bloc cu un ascensor mic, si este munca multa s-o aduc de la masina in apartament, sa mut mobila pentru a face loc s-o umflu si s-o sterg/dau cu alifie si apoi s-o strang, etc. Motorul inca produce mirare vecinilor intalniti in lift, dar asta e...  nu scrie nicaieri ca n-am voie sa-mi tin outboard-ul in dormitor.. :) Fiecare cum poate.

La noi e trafic pentru ca foarte multi oameni au barci si vara, mai ales pe weekend, vrea tot posesorul de barca sa iasa la garla. Si cum nu e nevoie de permis, fiecare invata sa tina carma mai din mers... :)

Se poarta barcile mari pentru ca, dincolo de faptul ca bordurile inalte sunt mai potrivite iesirilor la ocean, marimea barcii si a motorului, probabil ca si prin alte parti, este asociata cu un statut financiar. Exista si oameni care locuiesc in case relativ modeste si care au totusi in curte o barca aproape mai mare decat casa... :) Dar e bucuria lor si nu are nimeni dreptul sa le judece optiunile...

Sigur ca o barca mai mare necesita si o motorizare adecvata si pana la urma, necesar sau nu, apar des motoarele peste 100 CP, prepoderent cele de 250 CP si nu foarte rar combinatiile de 2 x 115, 2 x 175, 2 x 250, 2 x 300, sau "firavele" dar nu rarele 4 x 300 CP.

Si daca ai motor mare trebuie sa tragi putzin de el, macar pana pe la 4,000 rpm. Si daca adaugi traficul si nivelele diferite de expertiza ale marinarilor si adaugi in amestecul asta o barca neagra ca a noastra, mica si urata, joasa si aproape invizibila, incepe dansul cu feritul din calea "monstrilor"... :)

Baloanele negre se incing sus de la soare si sunt racite jos de la temperatura apei. In Florida am avut oarece temeri ca era si apa caldutza, dar aici la NY apa este suficient de rece sa nu-mi fac probleme cu soarele. Inca o data, repet, pana acum n-au facut poc.

Mi-ar placea o barca mai mare cu punte rigida? Absolut. Dar nu este prevazuta in bugetul actual si nici nu as avea unde s-o tin. Mi-ar placea un trawler de 60 de picioare? ABSOLUT!!! dar deocamdat nu pot decat sa visez...

Cele bune.

DoiNomazi

Probabil ca pe masura ce imbatranim, dorinta si nerabdarea de a calatori se accentueaza pana in punctul in care greu mai poti gasi linistea statului acasa.

Si este dureros ca inceputul lui August este deja o perioada mult prea intarziata pentru a beneficia de optiuni optime ca turist in Decembrie. Asta este realitatea sufocanta a lumii aglomerate in care traim.

Am schimbat de cateva ori itinerarii, am renuntat de nevoie la un traseu de 8,000 Km intr-o autorulota, am schimbat date, zboruri, am optat pentru nopti petrecute pe banci de aeroporturi, am inlocuit segmente si optiuni pana am reusit (aproape) sa insailam un traseu coerent ce are fiecare minut riguros planificat. Exista, din pacate, foarte multe variabile care nu depind de noi si raman la cheremul diferitelor rute, orare si mijloace de transport... :)

Vom fi turisti domesticiti plecati in cautarea raspunsurilor de dincolo de orizont, pe ape si in desert, dar departe de pretioasa solitudine... :)

Macar ne pastram un grad de independenta rezolvand totul fara a apela la agentii de voiaj, ghizi si grupuri organizate. Macar atat... :)

Dar, pana atunci, trebuie editat filmul iesirii din aceasta vara. Si pofta de a iesi saptamanal la ocean cu gonflabila, chiar si cu mai putzin de trei ore de somn pe noapte, continua sa deraieze munca la video jurnal... :)

Imbatranesc si nu mai am timp sa fac (pana la capat) nimic... :)

bobinuta

Sunt de acord 100% cu ce spui !
Tocmai de aceea, in urmatorii 5 ani, ma voi gandi la ce voi avea de facut, pentru a avea cat mai mult timp liber la dispozitie ! Urasc planificarile la sange a excursiilor. Nu ca n-ar fi bune planificarile, dar imi place sa-mi las loc pentru liberul arbitru. De multe ori, am abandonat o excursie cu planificari, tocmai pentru a nu simti ca fac ceva fortat si apoi sa fiu nevoit sa plec cu regrete.

Asta e motivul pentru care ma voi stradui sa ma izolez cat mai mult fata de nebunia unei lumi care se doreste a fi "moderna"! Ma gandesc amuzat (dar totodata, oarecum furios) la mina directorului care are pretentia de a ma gasi oricand, chiar si in concediu - si care a ramas masca in momentul in care i-am spus ca din pacate, acest lucru nu e posibil. E greu de inteles pentru unii, cum poti sa nu ai WhatsApp, cum sa nu ai date pe telefon, cum sa nu te dai pe Internet si mai ales, cum naiba sa nu-ti mearga serviciul de SMS ?! Traim intr-o lume "moderna", si cum adica, tocmai eu, unul care se ocupa de telecomunicatii, sa n-am acces la retele ?!

Ei bine, iata ca se poate. Mi-am construit in timp o strategie... Folosesc un telefon separat doar pentru familie si prieteni care stiu ca nu ma vor deranja cu aiureli. Al 2lea telefon e doar pentru relatii de serviciu, dar am cerut providerului dezactivarea serviciului SMS (ca sa nu fiu bombardat cu SMS-uri atunci cand sunt offline) si nu am instalat nici un fel de aplicatie de gen instant messenger (WhatsApp, Telegram, etc.). Am mai inregistrat cateva mesaje de la caustele vocale dedicate din unele tari (Grecia, Spania, Italia, Franta, UK) - iar cand vreau sa fiu offline, activez mesageria vocala sa raspunda cu unul dintre aceste mesaje. Adica merg la dezorientare  8)

Astfel, am reusit sa-mi capat o liniste relativa. De vreo cativa ani, cand plec pentru mai mult de cateva zile, le spun ca in general voi fi offline, pentru ca merg ca membru in echipe pe yachturi si de asemenea, in zone salbatice de munte sau de pescuit. Si cu asta, am atenuat cu 90% povestea terorii intretinute prin telefonul mobil...  8)

Cat despre rest, toate la timpul lor. O sa vina si vremea cand voi liber 100% !

Bafta si distractie placuta, vreme buna si sa va incarcati "bateriile" !
Cezar

Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

DoiNomazi

Citat din: bobinuta din August 16, 2018, 09:58:13 AM
Sunt de acord 100% cu ce spui !
Tocmai de aceea, in urmatorii 5 ani, ma voi gandi la ce voi avea de facut, pentru a avea cat mai mult timp liber la dispozitie ! Urasc planificarile la sange a excursiilor. Nu ca n-ar fi bune planificarile, dar imi place sa-mi las loc pentru liberul arbitru. De multe ori, am abandonat o excursie cu planificari, tocmai pentru a nu simti ca fac ceva fortat si apoi sa fiu nevoit sa plec cu regrete.

Asta e motivul pentru care ma voi stradui sa ma izolez cat mai mult fata de nebunia unei lumi care se doreste a fi "moderna"! Ma gandesc amuzat (dar totodata, oarecum furios) la mina directorului care are pretentia de a ma gasi oricand, chiar si in concediu - si care a ramas masca in momentul in care i-am spus ca din pacate, acest lucru nu e posibil. E greu de inteles pentru unii, cum poti sa nu ai WhatsApp, cum sa nu ai date pe telefon, cum sa nu te dai pe Internet si mai ales, cum naiba sa nu-ti mearga serviciul de SMS ?! Traim intr-o lume "moderna", si cum adica, tocmai eu, unul care se ocupa de telecomunicatii, sa n-am acces la retele ?!

Ei bine, iata ca se poate. Mi-am construit in timp o strategie... Folosesc un telefon separat doar pentru familie si prieteni care stiu ca nu ma vor deranja cu aiureli. Al 2lea telefon e doar pentru relatii de serviciu, dar am cerut providerului dezactivarea serviciului SMS (ca sa nu fiu bombardat cu SMS-uri atunci cand sunt offline) si nu am instalat nici un fel de aplicatie de gen instant messenger (WhatsApp, Telegram, etc.). Am mai inregistrat cateva mesaje de la caustele vocale dedicate din unele tari (Grecia, Spania, Italia, Franta, UK) - iar cand vreau sa fiu offline, activez mesageria vocala sa raspunda cu unul dintre aceste mesaje. Adica merg la dezorientare  8)

Astfel, am reusit sa-mi capat o liniste relativa. De vreo cativa ani, cand plec pentru mai mult de cateva zile, le spun ca in general voi fi offline, pentru ca merg ca membru in echipe pe yachturi si de asemenea, in zone salbatice de munte sau de pescuit. Si cu asta, am atenuat cu 90% povestea terorii intretinute prin telefonul mobil...  8)

Cat despre rest, toate la timpul lor. O sa vina si vremea cand voi liber 100% !

Bafta si distractie placuta, vreme buna si sa va incarcati "bateriile" !
Cezar

De la o anumita varsta nu prea se mai pune problema reincarcarii bateriilor pentru ca unii sunt infectati de boala incurabila a calatoritului, care da usturimi cronice, greu de ameliorat cu comprese de vacanta... :)

Nu avem incotro si depindem de servicii si vacante, dar tanjim, ca multi altii, dupa o calatorie fara sfarsit. Sau macar una de cativa ani buni. Este foarte posibil sa ramana un vis neimplinit si sa fim nevoiti sa ramanem la servici pana la adanci batraneti, dar visul si speranta mor ultimele, nu?... :)

Deocamdata, felii de vacanta, unde si cand se mai poate...

Incerc fara succes sa-mi amintesc daca am intalnit vreun loc unde sa fim cu adevarat offline. Sigur ca poti declara la plecarea in vacanta ca vei off the grid si nu vei avea acces la telefonia celulara si email, dar am fost intrebat din ce in ce mai des daca pot fi apelat pe sat com in caz de urgenta... :)

Nope! Nu sunt doctor caruia sa-i moara pacientii, rotatia zilnica a planetei nu depinde absolut deloc de contributia mea si nu cred ca simte nimeni, la servici, in oras, sau in cartierul in care locuiesc, ca am plecat in vacanta si nu le pot rezolva problemele, asa ca, telefonul satelit si alte mijloace de email via satelit, ale caror minute de utilizare le platesc cu varf si indesat din buzunarul propriu, vor fi utilizate doar cand voi avea eu nevoie de ele... :) Dar lumea stie ca nu exista off the grid si solicita permisiunea sa sune.

Dupa cum foarte bine stii, chiar si telefonul celular continua sa castige teren acoperit si de multe ori ajungi sa constati cu surprindere ca ai acoperire in locuri izolate unde nu exista drumuri de acces, sau alte manifestari ale lumii moderne.

Traim intr-o lume in care posta electronica, mesajele telefonice, apelurile de pe retelele sociale si reclamele ne insotesc peste tot. Suntem cone tati in retea in permanenta si telefonul nu simte ca ai plecat in vacanta... :) Ca un caine credincios continua sa-ti aduca mesaje si in metrou, si in masina, si in avion, si pe poteca, si in barca, si in kayak, si in chingile parasutei si scapi de mesajele lui doar daca te scufunzi, sau daca pur si simplu  iesi deliberat din retea... :)

Si aici probabil ca ne intoarcem la un punct de vedere comun. Dincolo de tehnologie si naravuri dobandite, doar actul deliberat de a iesi din retea poate sa-ti asigure pretioasa liniste si relaxare, caci distantele sau izolarea geografica nu mai inseamna nimic.

Cu toata setea de libertate si independenta, traim intr-o lume in care derularea unei vacante, daca nu ai barca ta "bluewater capable" si timpul si banii necesari sa te dai cu ea, depinde inevitabil de zboruri si programari. Cand depinzi de zboruri succesive fragmentate in segmente si se intampla sa te indrepti sau sa treci prin destinatii cu atractie la turisti, nu se poate altfel decat prin programari si rezervari. Este ironic cum accesul la un loc indepartat si izolat trebuie planificat in detaliu cu foarte multe luni inainte si chiar si asa poti descoperi ca au fost altii mai vrednici ca tine si s-au ocupat toate locurile disponibile pentru la anul... :)

Daca ai si placerea sa nu apelezi la agentii de voiaj pentru a pregati o calatorie rezemata in 6-7 calatorii de avion, masini si barci inchiriate, cabine de vapor, escale si hoteluri, devine full time job, pentru ca de cele mai multe ori rezolvi un segment doar pentru a constata ca segmentul precedent s-a ocupat intre timp si trebuie sa reincepi domino-ul rezervarilor de la capat... :)

Distractia se amplifica in teren cand, nu foarte rar, pierzi o conectie si planul minutios pregatit de acasa trebuie inlocuit din mers cu o alternativa fezabila.

Nu ma plng decat de aglomeratie si rarirea optiunilor, altfel orice stres legat de calatorii imi place, imi hraneste imaginatia si imi umple sufletul.... :)

timberland0910

Nu avem incotro si depindem de servicii si vacante, dar tanjim, ca multi altii, dupa o calatorie fara sfarsit. Sau macar una de cativa ani buni. Este foarte posibil sa ramana un vis neimplinit si sa fim nevoiti sa ramanem la servici pana la adanci batraneti, dar visul si speranta mor ultimele, nu?... :)

[/quote]

Salut , cand ai timp cauta pe youtube Tula's Endless Summer ..2 tinerei care "bantuie" de ceva ani pe ape ..deci se poate 😊

DoiNomazi

Citat din: timberland0910 din August 17, 2018, 07:12:03 PM

Salut , cand ai timp cauta pe youtube Tula's Endless Summer ..2 tinerei care "bantuie" de ceva ani pe ape ..deci se poate 😊

Sigur ca se poate. Pot aia si pot multi altzii, dar asta nu inseamna automat ca pot totzi sau ca putem si noi... :)

Un anumit stil de viata, cu anumite optiuni, de imbracaminte, de mancare, de barca, de locatie, de trasee, de muzica, de multe alte detalii specifice fiecaruia dintre noi, nu se potriveste tuturor.

timberland0910

Citat din: DoiNomazi din August 17, 2018, 08:58:17 PM
Sigur ca se poate. Pot aia si pot multi altzii, dar asta nu inseamna automat ca pot totzi sau ca putem si noi... :)

Un anumit stil de viata, cu anumite optiuni, de imbracaminte, de mancare, de barca, de locatie, de trasee, de muzica, de multe alte detalii specifice fiecaruia dintre noi, nu se potrivesc tuturor.

Corect , dar merita sa incercam 😉😆

DoiNomazi

Citat din: timberland0910 din August 17, 2018, 10:01:57 PM
Corect , dar merita sa incercam 😉😆

Asa e, fiecare cand si daca-i vine vremea... :)

DoiNomazi

Pana una alta, am programat si confirmat minutele urmatoarei iesiri. Fiecare pas este precis coordonat. Desi nu va fi in nici un fel "periculos", traseul este cat se poate de diversificat si solicitant si se intinde pe cateva mii bune de km, si in aer, si pe uscat, si pe apa, cu de toate...:)

Speram sa ne iasa, mai ales ca vom lua cu noi o invitata de 80 de ani (maica-mea) care va face fatza la 8 transferuri de curse aeriene, nopti petrecute pe banci de aeroport, cateva transferuri in Zodiac-uri leganate de valuri, masini 4x4 conduse non-stop prin noapte... :)

Cu ocazia asta ne convingem cat de usor se poate adapta o persoana varstnica unui Zodiac gonflabil, nu RIB, scos pe apele oceanului...

Va fi excursia vietii ei, la care n-a cutezat sa viseze vreodata si credem ca o merita din plin.

Evident, nu ii comunicam traseul si programul inainte de derulare pentru ca nu vrem s-o infricosam.

Trebuie sa-i cautam in magazie "uniforma" tip Seasick & Grumpy si sa-i reactualizam antrenamentul cu un crash bootcamp inainte de plecare... :)

Daca se leaga totul conform planului, va fi frumos si va avea de povestit pentru fiecare din zilele care i-au ramas... :)

Salt inainte, desi mai sunt cateva luni pana la D-day, dar daca am rezolvat si iarna asta ma pot apuca in sfarsit de detaliile calatoriei din vara lui 2019...pentru ca chemarea si destinatia exista.

Chemari si raspunsurile potrivite, indiferent de varsta...

LE: Din punctul nostru de vedere, desi lunga, este o plimbare cat se poate de domesticita... :)

DoiNomazi

Azi daca imi dadea unu' si o treime din pretz, lasam la ponton si barca si motorul si accesoriile si ma urcam in masina cu mainile in buzunare fluierand.

Nu se merita sa iesi cu o gonflabila doar pentru o zi... Munca pe branci... scularea la 4:30. Trebuie dezumflata barca din sufragerie si plimbata prin lift pentru a fi incarcata in masina, cu speranta ca am putea porni SPRE apa macar la 5:45.

Inainte de drum, trebuie oprit la benzinarie, transferata benzina invechita din rezervorul barcii in rezervorul masinii si umplut rezervorul barcii cu benzina proaspata.

Au urmat doar doua ore la volan pana la garla (noroc ca n-a fost trafic auto) apoi barca a fost umflata si lasata la apa, apoi carat motorul in brate si intrat in apa pana la brau pentru a instala motorul...

Au trecut barci si siajul s-a rostogolit pe rampa de lansare... daca imi pierdeam echilibrul cadeam cu motor cu tot inca inainte sa ajung cu el la barca, in timp ce in jur lumea lanseaza barci mari de pe peridoc, elegant si fara efort... noi am fost, ca de obicei, singura gonflabila si oamenii se uitau ca la o scama care ii incomodeaza... mai ales ca aveam si noi nevoie sa ocupam temporar una din cele patru rampe.

Fuck the inflatables!... :)

Am pornit la drum spre "cartofi prajiti" printr-un trafic des cu ambarcatiuni de toate marimile, la fel ca duminica anterioara. Oamenii dau drumul cailor putere, eliberandu-si frustrarile inghesuielii de pe mal si n-a incetinit niciunul.

Am trecut cu bine unele valuri de siaj, dar altele ne-au incalecat bordurile si ne-au umplut juma de barca cu apa.

Alarma! Fuck the camera, fuck the video, fuck the inflatables... :)

Am dat la pompa pana am facut basici in palme vreo 8 din cele 13,5 mile marine pana la cartofi prajiti.

La "cartofi prajiti" i-am mancat stand in apa pana la genunchi in timp ce alergam cartofii si shrimp-ii leganati pe barca legata la ancora. Did I already say fuck the inflatables?

La intoarcere a fost mai bine, dar a urmat spalarea meticuloasa cu apa dulce apoi impachetarea apoi iar despachetarea si umflarea acasa pentru a fi stearsa si unsa cu alifii de conservare a PVC-ului.

Ramane cum am stabilit, fuck the inflatables.

Oricat de mult am iubi barcile, am petrecut o sambata in care ne-am spetit de munca si ne putem duce la culcare dupa miezul noptii cu basici in palme si dureri de coloana... :)

Da' am fost pe apa...

Maine ne-am hotarat sa iesim cu bicicletele... :)

LE: Ma gandesc serios sa scot gonflabila la vanzare cu motor si toate accesoriile "la pachet".

Si cateva imagini: