Cu lotca pe Marea Neagra (Navigatie cu dedicatie)

Creat de deltasub, Iulie 13, 2016, 04:36:45 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Florio

Periboina a mai fost colmatata acum cativa ani, dupa furtunile aprige din iarna. Nu stiu cum si-a revenit canalul, ori natural, in urma apelor ridicate de primavara ale Dunarii, ori putin ajutat de om, asa cum pare sa fie si in pozele voastre.
Tare mi-ar fi placut sa existe toate iesirile lagunei spre mare. Ca pe vremuri: alaturi de Edighiol si Periboina sa fie Gura Portitei, Periteasca si Perisorul.
Cu siguranta si chefalul s-ar gasi in numar mai mare pe litoralul nostru.   

CrocodiluDiluDilu

Foarte faină călătoria voastră! Spune-ne ceva despre lotcă: tehnica de construcție, material, greutate, constructor, etc.
Life in color!

Vali

Salu Dorin, s-a discutat despre aceasta lotca, cu poze si detalii etc, la urmatorul topic: https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1957.msg32632.html#msg32632 .
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

deltasub

Deci lotca am cumparat-o impreuna cu prietenul meu de la userul Mihai, este usoara, cantareste cam 80kg, este din lemn si e imbracata cu fibra pe epoxi, lucru facut de Vali.
Initial am vrut sa facem un traseu de proba pe ruta: Braila – Reni – Ismail – Vilkovo – golful Musura  - Sulina – Jurilovca. Am  aflat ca intre Romania si Ucraina s-a facut un acord de mic trafic, si tot asteptam ca sa se deschida si punctul de trecere intre Vilkovo si Periprava ca sa iesim din Ucraina pe acolo. In ultimul moment am decis sa facem ruta spre Bulgaria, printre altele avand in vedere ca lotca nu era inmatriculata, iar in Ucraina am fi avut probleme.
Aveam mari dubii ca vom reusi sa ducem la capat aceasta calatorie. Multi mi-au spus ca lotca aceasta nu e pentru mare, si le dadeam dreptate.  De aceea  nu am spus la nimeni de voiajul acesta, pentru a nu ma umple de ridicol.Totusi asta era barca pe care o aveam si am incercat s-o "amarinizez". Adevarul e ca am avut si timp bun, cu exceptia zona Kaliakra. Lotca s-a comportat exceptional, am avut totusi ceva probleme cu carma, nefiind obisnuit cu sistemul :impinge – trage. Acum si noi suntem bucurosi de rezultat si visam la alte asemenea escapade.

x_petrolist

Felicitari Vasile.
Am citit abia acum povestea calatoriei tale. Anul viitor poate coordonam o iesire in Iulie cind ai tu concediul.
Toate cele bune,

deltasub

Citat din: x_petrolist din Iulie 23, 2016, 04:24:55 PM
Felicitari Vasile.
Am citit abia acum povestea calatoriei tale. Anul viitor poate coordonam o iesire in Iulie cind ai tu concediul.
Toate cele bune,

Mi-ar face placere, depinde de cum imi voi organiza concediul