ALBIN 25

Creat de Mihai, Aprilie 20, 2017, 04:29:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Dbr

Ha ha...eu am avut ocazia sa pun mana pe comenzile Albinului doar cateva sute de metri in Olanda ducand-o spre macara si mi-am dat seama de atunci ca va consuma putin. Nu stiu sa explic ,feelingul'' dar parca simti ca motorul impinge foarte relaxat barca. O fi din cauza ca este diesel si cuplul maxim il are jos ca turatie , o fi din cauza elicei destul de mari in diametru si formei ei sau din cauza faptului ca forma cocii Albinului 25 este cea de velier, nu mai conteaza. Important este ca motorul este exact ce ii trebuie barcii. Iar in privinta consumului olandezul imi spusese ceva asemanator 2-3-4 l/h in functie de nr de persoane, bagaje ,vant ,etc. Oricum imi pare un consum infim pentru o barca atat de mare.
Stima tuturor.

Florio

Citat din: Dbr din Aprilie 28, 2017, 06:40:06 AM
Ha ha...eu am avut ocazia sa pun mana pe comenzile Albinului doar cateva sute de metri in Olanda ducand-o spre macara si mi-am dat seama de atunci ca va consuma putin. Nu stiu sa explic ,feelingul'' dar parca simti ca motorul impinge foarte relaxat barca. O fi din cauza ca este diesel si cuplul maxim il are jos ca turatie , o fi din cauza elicei destul de mari in diametru si formei ei sau din cauza faptului ca forma cocii Albinului 25 este cea de velier, nu mai conteaza. ...................

Toate la un loc. Coca ajută mult, nu este una de șalupă și alunecă altfel pe apă. Motorul are cuplu mare, elicea îl transferă eficient în apă. :)

home made

problema sincronizarii motor,elice,forma barca,viteza,consum e foarte complexa,nu-ti fa griji,au fost citiva ingineri care s-au ocupat de asta.probabil barca ta are elice de tractiune daca spui ca e o elice cu diametru mare.de ce? pai e buna in curent de exemplu,cind treci bosforul inapoi,urci pe dunare contra curentului,tragi prietenul din namol...etc,nu ai viteza f. mare dar ai forta si te scoate din necaz.in afara de asta ai si un consum mic pentru ca ai si demultiplicare relativ mare motor-elice,motorul nu e turat...asadar nu consuma.puterea mare se foloseste la plecarea de pe loc sau la necaz :) in rest in regim e croaziera folosesti mult mai putini cai si turatie mult mai mica,recomandarea la motoarele diesel este de 60% in regim de croaziera dar de obicei se foloseste mai putin,acu' depinde si de virsta,nevasta si nervi...:)

Mihai

Exact cum spui NIcu. Este o barca de plimbare, fara pretentii pentru viteza, vanjoasa in curentul Dunarii, cu un confort maxim pentru dimensiunile ei. Trebuie sa-i achizitionez in  viitor o elice de rezerva si cam atat.

pauli

va salut, ce motor aveti? eu am un mottocruiser adus recent din olanda cu yanmar de 41 hp,greutatea cred ca este oarecum comparabila (a mea are 7.8 m) dar consumul tiinde spre 6-7 pe mare. e adevarat i-am schimbat elicea cu una mai mare de 18 " si se simte . O tin la mangalia nu indraznesc inca sa ajung in delta cu ea , pe apa bineinteles. imi puteti da niste detalii despre peridoc? multumesc

drmarius

Super barca. Care este problema cu tura in Delta? Pana la Sfantu sau la Sulina sigur iese o tura de nota 10.

Pentru siguranta pe mare, exista posibilitatea de a se monta un motor mic outboard? 

pauli

da, i am montat o oglinda pe scarita din spate pe care o sa montez un outboard, il am in Olanda dar nu am cu ce sa l aduc in Romania.

Vali

De ceva vreme am descoperit un site rusesc fenomenal, care are arhivata digital toata colectia revistei "Katera i Iahti". Printre altele, intr-un numar din 1970 am gasit prezentata si barca din topicul de fata:

https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=ro&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.ro&sl=ru&sp=nmt4&tl=en&u=http://www.barque.ru/projects/1970/swedish_boat_in_displacement_albin-25&usg=ALkJrhhC2qiAXnqIekaa96vKU9dwvNBNLg
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Don Basilio

Vali, daca esti bun, poti pune la dispozitie public link-ul cu colectia revistei rusesti ? multumiri anticipate

Vali

Bineinteles Vasile, dar am sa fac asta maine, la un topic dedicat. E incredibil cata informatie de calitate e condensata acolo.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau