Evrika - Lansare la apa

Creat de blue marlin, August 07, 2011, 03:03:28 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

Seamana, dar e putin diferita ;). Sa vezi maiestrie la "ghiul" laminat, culmea cu rasina poliesterica  :o :). E foarte usor dar si foarte rigid, si in ambele borduri tine aceeasi forma a velei si coltul de scota exact unde trebuie ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

blue marlin

Multumesc tuturor.
Maeste Lipan ai tot respectul meu pt velele pe care le faci. Mie, dupa 3 zile de proiectat, trasat, taiat si cusut, mi-a cam pierit cheful de croitorie  :)
@Vincentiu daca nu ai deja o vela pt a testa pe Izvor 1 cred ca putem improviza usor un sistem de prindere compatibil cu placa si un "ghiu" tip vela de windsurf. Vela are aproximativ 3 metri patrati
Nothing is impossible...

gvincentiu

Ganduri bune !

blue marlin

Dupa aproape un an, in care a stat cuminte in casa Evrika, a ajuns din nou la Dunare.
Calatoria a inceput sambata cu o coborare destul de anevoiasa de la mansarda, unde am asamblat-o si modificat-o un pic, dar o data ajunsa pa apa a zburat pana la Chiciul mare profitand de un vant, uneori capricios, din pupa.
A doua zi , la intoarcere, am descoperit de ce vela este considerata sport. Cu o barca mica de 3.5m pe un vant taricel din prova trebuie sa tii  permanent o mana pe scota si alta pe eche ca sa poti sa o mentii intr-un unghi cat mai mic in vant, asta in timp ce incerci sa iti muti corpul cat mai spre exterior ca sa o tii carena cat mai orizontala. In plus, la fiecare din multele volte pe care esti nevoit a le faci, trebuie sa "sari" pe sub vela ca sa eviti o lovitura de ghiu in capatzana si sa echilibrezi barca inainte ca vantul sa umfle bine vela. Iar traversarea senalului se apropie de categoria sport extrem: valurile provocate de vantul ce sufla contra curentului sunt inalte aproape cat barca dar foarte scurte si nu merg abordate in siguranta decat strangand vantul la maxim si tinand vela la limita de fluturare pentru impiedica barca sa inainteze prea vioi.
A fost fain!
Nothing is impossible...

gvincentiu

Ganduri bune !