Motor de rezerva, necesar sau nu?

Creat de cristeache, Martie 27, 2018, 07:41:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ion78

Citat din: Florio din Martie 28, 2018, 02:12:49 PM

Mai văd posibilitatea unei singure vâsle, în chip de gondolier. Asta ar fi cu adevărat inedit, mai ales că îmbie la cântat :)

O fi buna pentru lacuri si golfulete, in ape fara curenti dar la Dunare ecuatia se schimba radical, iar propulsia princiopala cedeaza atunci cand ai mai putin nevoie. Prin urmare , cu amenintarea unei iminente coliziuni, pui mana frumusel pe o pagaie si invarti vartos in apele Dunarii Albastre, cu toata musculatura din dotare, ca altfel vine jaragaiul peste tine! Si s-ar face cam asa:

Florio

Citat din: cristeache din Martie 28, 2018, 03:02:15 PM
Florio, clar ca ti-ar sta bine. O palariuta d-aia iti fac eu rost.Cu toate ca la cum te stiu eu pe tine, adica un tip chibzuit si cu simtul artistic la cote  maxime,....................................

:D  Păi însușirile astea mă fac să îmi doresc mai multe întâlniri cu prietenii de ape, acolo pe ape! Ceea ce, cred eu, cu pălărie sau fără, e cazul să le îndesim :)
De exemplu weekendul trecut ar fi trebuit să te avem comesean, în buza mării Egee, unde s-a băut și cântat, pe legănatul valurilor din port. Știu c-am lipsit de la Salon, dar am fost motivat :)

Citat din: cristeache din Martie 28, 2018, 02:52:17 PM
Tot la patanii:
Acum 2 ani,vara, in plin sezon ,ma duceam la Sfantu Gheorghe din Murighiol. Inceput de vacanta, bugetasem 7-8 zile de stat pe acolo. Echipaj complet : eu, sotia , baiatul meu de  6 ani si nelipsitul brac german.
Trosc, se duc angrenajele din cizma. Pun mana pe telefon si sun o familie cumsecade, zic eu, care ne-a fost si gazda si ne si hraneste. Ii spun ce am patit, rog sa trimita pe cineva dupa mine. Ghinion, sotul gazdei e plecat in balta. Ma suna inapoi, si spune ca a vorbit cu cineva care  poate sa vina dupa mine. Ii spun unde sunt si-mi confirma ca alimenteaza cu benzina si pleaca...........................................

Concluzii;vorba unui teleormanean: "Bine e sa aiba omul tramvaiul lui".

Indubitabil, e bine să ai lucrul tău.
La finalul unui TID a trebuit să plec din Sfântul înainte de grupul organizat, iar pentru asta nu exista soluție. Am sunat totuși o cunoștință căreia i-am proiectat niște pensiuni în Deltă. Omul s-a zbătut să mă servească, dar era teribil de jenat că orice barcagiu găsește, cere un preț foarte mare. Se jena și să-mi spună cât (deși nu cred că am făcut vreodată impresia de strâmtorat :) ). Până la urmă a găsit el o variantă care i s-a părut demnă de a mi-o propune și am rezolvat problema.
Încă o dată, e bine să ai lucrul tău. Mare vorbă!

kama3

Inainte de a va baza pe o singura vasla/pagaie, chiar si doar pentru a ajunge la mal cu ea, faceti o proba sa vedeti daca puteti manevra barca. Daca barca nu e manevrabila la mal cu o singura vasla sigur nu va fi nici in mijlocul garlei, evential si cu ceva valuri.

Thor

Citat din: Florio din Martie 28, 2018, 04:19:01 PM
Indubitabil, e bine să ai lucrul tău... (...) ...
Încă o dată, e bine să ai lucrul tău. Mare vorbă!

Navigatorii vorbesc la fel: cred că și @Skipper spunea, pe undeva, despre cât este de bine ,,să ai lucrul tău".  Respect pentru @Skipper și @Florio - Navigatori.