Sfat achizitie motor

Creat de alexdav, Februarie 11, 2019, 11:08:42 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

alexdav

Va salut ,sunt interesat de achizitia unui motor de 10 cp nou.Ce mi-ati recomanda ?Eu am avut un mercury de 5 pe care tocmai l-am vandut.Personal m-as orienta catre Yamaha dar nu inteleg de ce au garantie doar 2 ani .La mercury au 5 ani,la honda 6 ani  parca ,la suzuki 5 ani.

Zodiac

Parerile sunt impartite , depinde si de buget ! Gasesti aici tone de informatie :
https://forum.capcompas.ro/index.php/board,17.0.html

alexdav

Zodiac

Eu iti recomand Honda , alti colegi o sa recomande Evinrude...dar care e Tohatsu(parca) pana in 30 de cai , altii Yamaha ;D !

alexdav

Intre astea patru oscilez:yamaha,suzuki,honda si mercury.As inclina pt yamaha.Multumesc pentru raspunsuri

stefand600

Eu te sfatuiesc sa-l iei pe acel care are cea mai mare perioada de garantie dintre cele enumerate de tine. Daca motorul este nou si-l folosesti in scop recreativ, cu siguranta ca te vei bucura mult si bine de el. In categoria de putere 5-20 CP nu exista diferente semnificative de fiabilitate intre motoare. Pe an nu cred ca va functiona mai mult de 30 40 de ore, iar in acest caz ar trebui sa functioneze cel putin 20 de ani.
Stefan D

alexdav

In medie cam 70 ore pe an folosesc motorul si doar pt pescuit.In cazul asta honda are garantia cea mai mare 6 ani.Am auzit ca yamaha ar fi cele mai trainice dar nu imi convine garantia de doar 2 ani.Chiar nu inteleg de ce dau garantie atat de putin.

peb5

Eu as merge pe Suzuki, este cel mai accesibil la pret si piese. La Honda greu gasesti piese daca-ti trebuie ceva.
La motoare mici as merge pe Suzuki, Yamaha si restul.

stefand600

Daca-ti trebuie ceva la Honda va fi in garantie! In 6 ani poate se rezolva si cu piesele si cu service-ul.
Stefan D

alexdav

stefand600

Vorba aia, ''noaptea e un sfesnic bun'' ;D pana maine nu se stie. Eu am un Yamy F20B si in 10 ani nu mi-a facut nici o problema. Dar inlocuiesc uleiul din motor, din cizma si filtrele la inceputul fiecarei primavari, chiar daca nu functioneaza mai mult de 45-50 de ore pe an. Carburatorul nu l-am curatat nici o data, dupa fiecare iesire in balta inainte sa scot barca pe peridoc, decuplez linia de alimentare si las motorul la ralanti pana se opreste. Asa nu ramane benzina in camera de nivel sa reactioneze/depuna in camera. Acum motorul meu are 340 de ore de functionare.
Stefan D

alexdav

La fel procedez si eu cand ies de pe apa,il las sa mearga pana se opreste.Sunt nehotarat intre Suzuki si Yamaha.Alegeam Yamaha direct dar nu imi place perioada de garantie ca are doar 2 ani,in schimb am o oferta buna la el 2300 euro .Cred ca maine o sa ma duc sa il vad totusi.

peb5

La sfârșitul lui martie e Salonul Nautic. De ce nu aștepți pana atunci, te duci la târg, si le vezi pe toate. Poate prinzi si-o ofertă mai buna.

alexdav

Sincer sa fiu ma gandeam si la asta si cred ca asa o fac chiar daca imi sacrific vreo 2 partide de pescuit de primavara.

iulian_cioclin

Eu nu cred ca nu se va defecta motorul tau vreme de 5-6. Garantia de 2 ani e suficienta ca sa descoperi daca este vreo problema cu el. Daca esti grijuliu cu el nu are ce sa se intample vreme de 5 ani