Rezervor din inox

Creat de gabriel.c, Mai 22, 2019, 07:02:18 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

gabriel.c

Salut,aveți idei strălucite despre sudarea unui rezervor de inox .Aici ma refer la  ce ar trebui sa aibă rezervorul și cum s-ar face .(ștuturi,robineți.)Un prieten zicea de ceva tabla sudata in interior antibalans.

dany

Am gasit pe fb .,Metal Boutique , Banica Mihai...Rezervor inox cu tot ce trebuie.Care stie sa dea linkul de pe fb...

dany

gabriel.c

Mulțumesc ,vedem cum îl găsim  și cam ce pret are.

Mihai-Andrei Manea

Metal Boutique ( Str. Isaccei nr. 127 A, Tulcea ) - Banica Mihai 0746229969
Am urmarit si eu postarile pe FB...lucreaza super...debitare cu plasma...
Cel din poze este din aluminiu nu de inox si are 900 mm L, 700 mm l, 240 mm h total ( dar zice ca face pe orice forma )...costa aprox. 1400-1500 RON la gata ( inclusiv cu sonda magnetica ).

Spor!

gabriel.c

Mulțumesc ,mâine sun la ei și va țin la curent .

gabriel.c

Salut,am promis ca vorbesc cu persoana care face rezervoare și va țin la curent. Azi am vorbit cu el și am aflat un pret (1100ron)pe o mărime (900x400x240) așa cum se potrivește la mine pe barca.
Acum ma întreb ce ar trebui sa conțină un rezervor bine făcut .Rog colegii care au rezervoare de aluminiu/inox să-mi dea ceva sfaturi ca sa știu ce sa cer de la fabricant.  .
Multumesc

AdrianZUZ

Minim necesar - un perete interior "sparge val", un sorb, un stutz aerisire si unul de alimentare.

Ce as cere eu - 2 pereti despartitori, si o gura de vizitare de plastic. Pe aerisire merge si o supapa de sens. Gura de vizitare iti permite si o curatare ulterioara peste niste ani, si poti pune  si sonda nivel. Se mai pune si o "impamantare" a rezervorului ... un fir de Cu. 2,5 este suficient.

http://piesebarca.ro/home/2099-capac-de-inspectie.html

Alex1958

Eu as pune sonda de nivel de la inceput.
Atentie la tipul de sonda, cele cu plutitor si semnal cu rheostat (ca la vechile Dacii!) nu sunt prea precise.

gabriel.c

salut ,cum se aseaza pereții sparge-val?stutul de alimentare motor  trebuie sa fie într-un punct situat in partea de jos sau tre sa aibă sorb?

gabriel.c

Iar sonda de care ar trebui sa fie ?

AdrianZUZ

1.Sorb 2. Transversale cu decupaje sus si jos ... sigur stiu oamenii ce si cum trebuie facut, unde sa puna sorbul....
Eu am luat ceva sonda mecanica de la yacht tng si a fost ok .. legata la ceasul Yamaha imi dadea o idee f buna despre nivelul ramas.
Acum, daca ai un energofag si trebuie sa ajustezi regimul de mars, poate merita investit intr-un senzor de consum instantaneu (fuel flow meter)

teo pes

La aerisitor nu se pune supapa de sens!!!  >:(,bride de prindere sudate pe rezervor, stutul sorbului incastrat sau cu brida de fixare furtun pe rezervor,eventual bride de prindere pentru izolatie.
Aia cu ,,impamantarea " este belea !!eu zic sa lasati corpul metallic al rezervorului nelegat la instalatia electrica!! 
Viata i grea !!  Dar trece !!

mariusm piesenoi111

Supapa de sens pe aerisitor nu merge pt ca trebuie sa si iasa aerul cand bagi benzina.
Altfel nu intra neam 🤔😂
Legat de împământare cred că e o idee bună...
Nu cred că se gândeau sa o lege la minusul bateriei.....😂😂😂

AdrianZUZ

Citat din: teo pes din Iunie 03, 2019, 12:52:31 PM
La aerisitor nu se pune supapa de sens!!!  >:(,bride de prindere sudate pe rezervor, stutul sorbului incastrat sau cu brida de fixare furtun pe rezervor,eventual bride de prindere pentru izolatie.
Aia cu ,,impamantarea " este belea !!eu zic sa lasati corpul metallic al rezervorului nelegat la instalatia electrica!!

Totusi, daca nu citim, macar ne uitam la poze:

De citit la pag 87 : http://www.uscgboating.org/assets/1/AssetManager/FUELSYSTEM1.pdf

Regulament actualizat 2012 si cu poze - http://newboatbuilders.com/pages/fuel_tank.html
Gasesti cu si despre grounding / bonding, valve/canister in line tot ce vrei. Si eu m-am uitat prima oara ca la camila, la firul ce pleca de pe rezorvor spre anod ... dar asa am citit manualul barcii, sectiunea instalatie electrica.
Uitasem, nu strica nici un ventilator (blower) in zona in care sunt posibile acumulari de gaze. Asta asa, ca sa fie conform cu normele in vigoare.

PS - https://www.amazon.com/attwood-Fuel-Vent-Surge-Protector/dp/B0000AZ7PE