Ucraina, Vilcovo

Creat de deltasub, Iulie 08, 2019, 06:48:03 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

deltasub

Am făcut un voiaj în delta ucrainiana pe Itinerariul Braila, Tulcea, Izmail, Vilkovo, Constanta, Canalul Dunare -Marea Neagra, Braila. În Tulcea am făcut ieșirea din tara, am mers la poliția de frontiera, la capitanie și vama. Documentele de ieșire s-au facut repede apoi m-am intors spre ceatalul Chilia și am ajuns în Izmail.Cu ceva timp am luat legătura cu un agent care  a facut formalitățile de intrare în Ucraina, am platit 50 euro pentru barca și 20 euro pentru fiecare persoana.  Ziua următoare am plecat spre Vilkovo, unde am stat trei zile. Am făcut câteva plimbări pe canale pana la mare, apoi am plecat spre Constanța. Am stat doua zile în portul Tomis, după care am intrat în canal ( partea buna e ca au scăzut preturile pentru tranzitul ambarcatiunilor) unde am platit 100 lei.În canal ne-am legat de un impingator, iar după Cernavodă din nou în aval.
Concluzia e ca deocamdată e birocrație în procedura de intrare și ieșire din Ucraina.Recomand celor ce doresc sa facă o excursie de genul acesta, sa aștepte pana se da drumul la feribotul intre Isaccea și Orlovca, când se pare ca va fi o simplificare a regulilor de intrare și fără agent. Am folosit un catarg scurt și vele tradiționale ca experiment. Voi pune și câteva foto după ce le micșorez dimensiunea

acig

Frumoasa croaziera.
Chiar ma intereseaza velea folosita si randamentul acesteia fata de de cele anterioare;
Astept postarile si fotografiile promise  !
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

deltasub

Am folosit vela cu pic, foc și vela patrata. Acesta din urma am folosit-o mai mult și am reușit sa strâng vânt travers foarte bine.

deltasub

As dori câteva sugestii pentru reducerea suprafeței velei patrate dîn cockpit. Am gasit asta, însă mi se pare cam complicată:
http://schooner-britannia.com/squaresail.html
Pun o poza, cum am rezolvat problema cu țânțarii

Florio

Citat din: deltasub din Iulie 11, 2019, 09:31:41 AM
As dori câteva sugestii pentru reducerea suprafeței velei patrate dîn cockpit. Am gasit asta, însă mi se pare cam complicată:
http://schooner-britannia.com/squaresail.html
Pun o poza, cum am rezolvat problema cu țânțarii

1.E complicată problema cu terțarolarea unei vele pătrate, din cockpit.
Ar fi posibil dacă verga ar fi dublă: una ar servi ca suport, fiind prinsă la mijloc, de fungă. Iar cealaltă ar putea fi rulată cu o singură saulă.
Vergile fiind prinse una de alta, doar la capete. Cea de jos având prinderile cu ax, care ar da posibilitatea să se rotească.
Între cele două vergi, spațiu doar cât să ruleze vela.

2. "Full enclosure", cu plasă de țânțari. E ca o pregătire de asalt. :D
Bună treabă!

syRebekah

Eu nu aş merge pe un mecanism sus pe catarg. Vor fi sigur probleme la un moment dat şi devine şi mai complicat.

Mecanismul state-of-the-art pt in-boom furling îl are Şoimul Maltez. Dar şi acolo au secţionat fiecare velă în bucăţi care se rulează independent, astfel încât dacă se blochează vreuna să fie o problemă mică, care să nu creeze navei probleme de viabilitate.

Cred că pe marginea de jos a velei se poate instala un cablu netorsionabil cu un furler endless loop, în genul furlerelor top-down pentru gennekere.

fost ghrt.

deltasub

Mulțumesc colegilor pentru sugestii. Ideea era de a gestiona vela singur cu vânt mai "nervos".  Când am făcut probe pe Dunare, am reușit să ridic și s-o cobor  singur. Pe mare am mers cu 4 noduri la un vânt moderat. Chiar dacă e mai complicat manevrarea velelor clasice, navigația e o plăcere. În plus, catargul îl pot da jos în câteva minute dacă e nevoie.
Gheorghita îmi pare rău că nu am putut merge împreună, poate altădată.

deltasub

syRebekah

Şi mie în pare rău, dar sper să mai fie ocazii. Poate facem o tură din aceasta şi cu Rebekah.
fost ghrt.

deltasub

bradutzu

Vreau si eu sa incerc o aventura in Ucraina! sa vedem cand o voi pune in practica :)
Vreau sa ma duc sa pescuiesc malul ucrainian
Sa auzim numai de bine!