Idei incalzire barca

Creat de cristeache, Octombrie 28, 2011, 09:25:38 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

George563

Daca tot nu se incalzeste sa putem sta confortabil in barca, m-am apucat sa-mi montez vechiul eberspacher, incepand cu, confectionarea unui exhaust thru hull din inox,ceea ce nu gaseam la noi, comandarea unui furtun flexibil din inox pentru gaze si montarea lor plus celelalte accesorii. La final, confort si caldura in barca si gaze dirijate cat mai departe de cabina in pupa

Florio

Bravo George, o să ai un sezon lung anul acesta :D !

siad

Astazi am terminat un "sistem de incalzire" al cabinei care a costat 77 Ron.
Sigur, este eficient pentru cabine mai micute dar intotdeauna se pot face doua sau chiar trei, iar costurile de incalzire sunt minime minime.
Sunt curios daca mai are cineva asa ceva si daca poate da un feedback, deoarece eu nu l-am testat inca pe apa.

In speranta ca va ajuta, va atasez o poza, si linkul youtube care m-a inspirat:

https://www.youtube.com/watch?v=b11dqKJrulk

Haiduc

Salut
Ingenioasa treaba maine ma duc la dedeman pentru ghivece si fac si eu doua
De ce nu le probezi pe barca sa vezi cu cat ridica temperatura pui un termometru la inceput sa vezi cate grade sunt si mai verifici dupa o ora cat sa ridicat.Acum e destul de rece dar oricat eu asa voi face,barca o am in garaj si am alta temperatura fata de cum e afara deci ma pot baza pe masuratoare
Sunt curios la ce greutate ajunge tarasenia
Numai de bine

siad

L-am lasat astazi sa mearga doar jumatate de ora in cabina cu 4 lumanari ca atatea aveam, dar incap 6.Hala fiind neincalzita, am in jur de 5 grade dar cred ca-si facea treaba daca-l lasam inca pe atat. Deja incepuse sa dogoreasca ghiveciul exterior deci era doar o chestiune de timp.

Ca si greutate, nu cred ca are mai mult de 3Kg....depinde cate piulite si saibe folosesti. Eu am bagat 12/12.
Sa ai spor!

radu andritoiu

mihaita, lasa te de jucarele , treci la lucruri serioase
ai o butelie, ii dai foc, intorci ceaunul de fonta, palarie peste arzator
si faci sauna , iar daca pui si o mana de sare, te crezi la salina ::)
so, keep floating for pleasure

teo pes

Citat din: radu andritoiu din Martie 04, 2018, 09:17:59 PM
mihaita, lasa te de jucarele , treci la lucruri serioase
ai o butelie, ii dai foc, intorci ceaunul de fonta, palarie peste arzator
si faci sauna , iar daca pui si o mana de sare, te crezi la salina ::)
Nu vreau sa cobesc dar..... mare I ....!!! in felul asta ajungem dr sa donam piele la arsi !!  :-[ sau fun plaman !!
Viata i grea !!  Dar trece !!

radu andritoiu

era o gluma, nici nu mi inchipui sa plec cu instalsatia in barca

ionpescarul

Citat din: teo pes din Februarie 20, 2017, 02:33:45 PM
Pai asa este conceput aparatul do mle !! sau va ganditi ca nemtii au facut de 70 ani numai camere de gazare ? ;D nu are cum sa ti bage gaze decat daca vrei sa te omori singur  ;D scoti esapamentul si ti l bagi in priza de aer ! iar daca faceti socolteala 400 gr la ora cam ce gaze poate da, te cam chinui pana dimineata , apoi sistemele au senzori de temp si la supraincalzire peste 78 gr taie alimentarea si imediat dupa aerul ! de fapt am pus manualul unde explica tot ! 90%din transportul auto in comun foloseste acest system dar publicul nu stie !
Acum am vazut si eu sobele si sobitele ... si godinile si ... si ma minunez!!! cum dr sa doarma cineva pe apa, cu flacara deschisa ,si jar ..... ideile sunt apreciabile dar.. nu langa 30 l de benzina , 1-2 kg de tuica , 2-4 kg de pvc si polietilena ,imbracat (si nu tocmai ignifug),daca a fost racoare si putin betutz!,hm eu unul nu as adormi , sincer as fi ceaclauz dimineata !
Decat sa ma prajesc mai bine ma criogenizez!! 8)
Daca doriti sa instalati ce am instalat eu va stau bucuros la dispozitie cu experienta mea in montaj !

Din cauza concluzilor trase din explicatia de mai sus,anul trecut am avut un cosmar urat.
Prima noapte pe chilia ,ma pregateam sa ma culc,la ancora ,distanta de mal vreo 8m,era cam frig si aprind arzatorul.Butelia fiind plina ochi ,la arzator venea direct lichid si flacara era de aproape 1m,dar nu in cort ,cand am vazut simtomele arzatorului ? l-am mutat in spate langa rezervorul de benzina,a ars vreo 20 min cu flacara de aproape 1 m ,langa rezervor peste care aruncasem o carpa uda ,dar gandul meu era la discutia de mai sus ,ca sub bancheta mai aveam 40litri benzina .Dupa 20 min facara sa stabilit ,dar nu am avut curajul sa mai bag arzatorul in cort,,a ramas acolo langa rezervor si radia caldura catre cort.Am incercat sa ma culc si chiar am adormit de oboseala ,dar cu gandul la BUMMM.am dormit vreo jumate de ora si m-am trezit dupa un vis in care explodase bidoanele cu benzina in barca si eu ajunsesem la mal inot.M-am trezit am oprit butelia si m-am culcat.In urmatoarele nopti am dormit cu arzatorul aprins asezat langa rezervor ,dar rezervorul il acopeream cu cateva textile foarte umede.

siad

Este lesne de inteles ca nu se recomanda pastrarea unei flacari deschise pe timp de noapte, si mai ales langa orice tip de combustibil.Orice sistem de incalzire cu flacara deschisa ar trebui mentinut numai pe perioada premergatoare somnului.
Intervine resposabilitatea fiecaruia fata de propria viata.

Ce am prezentat mai sus este un sistem ieftin care te poate tine la caldurica in cabina/coviltir/cort samd atata timp cat stai la panda sa traga mustaciosii. O butelie de arzator este 30 ron si tine 5 ore, iar 100 de  lumanari costa 15 lei in orice supermarket si te tin o luna.Nu vreau sa compar cu un webasto ca ma ia ameteala...

radu andritoiu

Zodiac

Cel mai bun mod de incalzire s-a spus deja dar nu a fost discutat mai deloc ! Fara flacara deschisa , fara consum de oxigen , fara gaze emanate , fara gauri in barca , fara butelii(bombe) , fara montat tubulaturi , fara acumulatori de 100 de kile ! Un generator mic de 1500-2000 de W si cu o aeroterma electrica . Sper ca se intelega ca generatorul sta...afara ;D !

In plus e multifunctional ...se incarca in paralel acumulatorii de la barca , telefon , aparat foto , lanterne cu acumulatori , etc. si se poate asigura si iluminatul in perioada de gatit/etc. care necesita mai multa lumina .
Daca ne deranjeaza zgomotul :
- ii putem construi pe barcile cu spatiu un "adapost fonic"
- putem sa-l folosim doar pentru a incalzi pe moment , urmat de o imbracaminte din polar/fleece si un sac de dormit bun(nu din puf ca se uda repede si nu mai tine cald). Sacul de preferinta dublu pentru cine are buget !
Mentionez ca am folosit la cort pana pe la minus 5 grade cam toate aparatele pe gaz de la simplu pana la unele de fite , cu cel clasic era sa murim asfixiati ...era sa luam si foc iar cu cele catalitice desi era mai putin fum...consumau oxigen . Nu e de joaca !
Spor !

teo pes

Cu banii astia merge ca focul un webasto air top 2000, cu generatorul sa ai un sa l pui pe mal,sa tragi cablu,sa l pazesti, si prima conditie sa stai legat de mal !!si cu bazaitorul in barca cum dracu sa pescuiesti!? :o.
Viata i grea !!  Dar trece !!

bbl81

vad ca generatorul ii 1800 si ceva de lai. webasto ii aproape 3000 ron. nu ii chiar acelasi pret. eu chiar as fi interesat de un webasto pentru barca.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"