ABC- ul navigatiei cu panze.

Creat de gadiel, Noiembrie 22, 2011, 09:44:05 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ghrt

Cred că reînnoirea este gratuită. Oricum nu mai trebuie făcut cursul. Dar, dacă a apucat să expire, trebuie din nou cursul.

Folosirea staţiei este obligatorie când ieşi din port. Aici se aplică legea statului, deci un alt pavilion mai permisiv nu ajută.
Legea s-a mai modificat şi acum are un text ciudat, ar fi obligatoriu doar în afara apelor naţionale (art. 8 din Ordinul 527/2016: Posesorii certificatelor internaționale de conducător de ambarcațiune de agrement , indiferent de clasa certificatului, care navighează în afara apelor maritime naționale și, respectiv, căilor navigabile interioare ale României trebuie să dețină un certificat GMDSS.).

gadiel

Sa inteleg ca daca vreau sa navighez in apele romanesti nu este neaparat nevoie sa am cursul facut?

ghrt

Nu neapărat tu, dar trebuie să aibă cursul GMDSS una din persoanele de la bord. Dacă ieşi singur, da, trebuie să ai cursul, deoarece ieşirea şi intrarea din port se anunţă prin VHF la căpitănie.

IceC

Citat din: ghrt din Martie 24, 2017, 05:54:53 PM
Nu neapărat tu, dar trebuie să aibă cursul GMDSS una din persoanele de la bord. Dacă ieşi singur, da, trebuie să ai cursul, deoarece ieşirea şi intrarea din port se anunţă prin VHF la căpitănie.

Este lege? Ca nu am gasit nicaieri scris

ghrt

Da, este un ordin ANR din 2009. E postat de bibicu13 (Andy Erceanu) pe Barcaholic.

IceC

Multumesc....mai caut

L.E. Am gasit regulamentul portuar nr 31732/2012 care la domeniul de aplicare spune: "Prevederile prezentului regulament privind siguranta navigatiei, intrarea si iesirea navelor, transportul de persoane cu navele, protectia mediului si managementul deseurilor se aplica si in portul de agrement Tomis, celelalte prevederi privind transportul de marfuri, incarcarea/descarcarea navelor, accesul si circulatia nu se aplica, acesta fiind un port deschis publicului pentru activitati de agrement si sportive"

"Intrarea si iesire"  si "accesul si circulatia" nu se refera la acelasi lucru?

ghrt

Vezi avizul catre navigatori 2/23.10.2009. E afişat în fiecare port turistic.

pelicanul

@IceC
Actele normative românești sunt faimoase pentru lipsa de claritate, dar daca vrei să ai o imagine obiectivă de obicei ajută mult să știi care e treaba în teren.
În cazul de față cred că "accesul și circulația" se referă la automobile și pietoni. Accesul autovehiculelor este controlat și restricționat pe platforma portuară a portului Constanța. În Portul Tomis poți să parchezi la liber la doi pași de cheu, care este plin de terase, baruri etc. Adică "este deschis publicului pentru activități de agrement și sportive "! :)

George563

Iesirea din port se poate anunta pe statie sau la telefon. Cel putin in marina tomis la toate pontoanele sunt afisate numerele de telefon a capitaniilor.
Stie cineva cum schimbam certificatul GMDSS , si ce este necesar de facut. In toamna va expira si al meu si as dori sa-l reinnoiesc

gadiel

Trebuie reinoit inainte de a expira , daca nu, trebuie facut din nou cursul.

gadiel

gadiel

http://yachtfocus.ro/ambarcatiune/scheepsmakelaardij-goliath/112227/edel-3/

Barcile astea sunt functionale la anii astia sau  trebuie investit in ele o caruta de bani?

ghrt

Reînnoirea certificatului GMDSS este descrisă pe site-ul ANCOM.

Thor

Citat din: ghrt din Martie 26, 2017, 08:28:25 PM
Reînnoirea certificatului GMDSS este descrisă pe site-ul ANCOM.

Saptamana trecuta am depus ,,documentația" (poză 3/4, copie CI, certificat original) pentru prelungirea valabilității. Am telefonat astăzi sa intreb cît dureaza si o ,,tanti" țâfnoasă rău și nef... mi-a spus că trebuie să fac un curs pentru ,,reîmprospătarea cunoștințelor", că nu se prelungește automat. Eu, de pe site-ul lor n-am înțeles așa. I-am spus să-mi răspundă oficial. Mi-a spus că voi primi răspunsul, pe mail, in 30 de zile. Tocmai bine, in luna mai expiră. Să și-l bage in...

s/y Lindor

atentie, tanti are dreptate, trebuie facut un curs de reimprospatare, daca expira trebuie sa faci cursul din nou, ei facregulile tu joci cum zic ei, va recomand sa nu depasiti termenul de expirare, cu stima