Certificat conducator ambarcatiune de agrement Categoria B

Creat de Jethro, Martie 05, 2020, 12:02:10 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Jethro

Salut!
Cf. site-ului ANR in fisa de evaluare pt. Cat. B apare un EXAMEN de diferenta.
Stie cineva ce reprezinta aceasta diferenta? E posibil sa fie de la C la B? (vezi attach)

Florio

Citat din: Jethro din Martie 05, 2020, 12:02:10 AM
Salut!
Cf. site-ului ANR in fisa de evaluare pt. Cat. B apare un EXAMEN de diferenta.
Stie cineva ce reprezinta aceasta diferenta? E posibil sa fie de la C la B? (vezi attach)

Examenele de diferență sunt date de către cei care au deja o categorie de permis și aplică pentru o alta. Atunci nu se mai susține examenul din materia pentru categoria ce deja o are, ci din materia pentru categoria la care aspiră.

Jethro

Pai asta zic: Daca am C-ul dau doar navigatie maritima pt. B? Asta nu inteleg.

Florio

Citat din: Jethro din Martie 05, 2020, 08:01:09 PM
Pai asta zic: Daca am C-ul dau doar navigatie maritima pt. B? Asta nu inteleg.

Da, materia care se suprapune nu se mai dă la diferență.
Lindor știe să explice mai detaliat, dl. comandant are școală de navigație :)
La B nu e doar COLREG ci cursuri de prim ajutor, legislație, LRC-GMDSS

Jethro

D-nul Comandant Lindor lamuriti-ma dom'le si pe mine: Am D,C,S GMDSS-LRC. Ce imi mai trebuie da dau B-ul. Si mai ales la ce dau?
Traiti!

syRebekah

Salut Liviu

Cel mai probabil examenul acela îl dai, alături de celelalte examene pentru B, dacă te-ai înscris la B având D-ul de 2 ani. Dacă te înscrii cu C-ul, dai doar examenele respective. Deci nu îţi mai bate capul.
fost ghrt.

s/y Lindor

Ce spune Gheorghita e corect, dar traim in Romania si fiecare intelege legile in felul lui, deci recomand sa iei informatii de la capitania unde vrei sa dai examenul, deobicei sunt amabili si dau toate relatiile prin telefon, cursurile pentru B , trebuiesc urmate inainte de inscriere . Am o nelamurire, pentru ce ai nevoie de B, vrei sa participi la regate pe post de skipper? daca nu, pentru uz casnic e suficient ce ai si e valabil oriunde in Europa.

Jethro

Stiu ca e suficient dar am fost in ianuarie la o conferinta cu reprezentantii firmelor de charter din Grecia si se pare ca din 2021 Grecia o sa ceara op. radio si B pt mai mult de 6 Nm (sau RYA coastal skipper) pt. skipper de charter. Ma informez din vreme sa nu ma ia pe nepregatite si eventual pana atunci sa iau si B-ul, care e oricum mai ieftin decat RYA. Merci de raspuns.

syRebekah

fost ghrt.

s/y Lindor

Citat din: Jethro din Martie 06, 2020, 07:51:39 PM
Stiu ca e suficient dar am fost in ianuarie la o conferinta cu reprezentantii firmelor de charter din Grecia si se pare ca din 2021 Grecia o sa ceara op. radio si B pt mai mult de 6 Nm (sau RYA coastal skipper) pt. skipper de charter. Ma informez din vreme sa nu ma ia pe nepregatite si eventual pana atunci sa iau si B-ul, care e oricum mai ieftin decat RYA. Merci de raspuns.
Din cate ii cunosc eu pe greci fac totul sa castige bani , nu sa-i piarda, masura asta ar fi in totala contradictie cu spiritul grecesc. atata timp cat le dai o suma consistenta garantie, sunt si asigurati, le-ai platit charterul - e - ok restul sunt maruntisuri - re carnet coducator, GMDSS - LRC. La noi foamea autoritatilor e mare si ar putea impune asa ceva, problema e ca la noi nu ai ce face la mai mult de 6 Nm de mal, chiar daca pleci la bulgari. Parerea mea.

Jethro

De asta se plangeau si operatorii de chartere. Nu ei vor asta. Autoritatile vor. Deocamdata la stadiu de proiect.

syRebekah

După părerea mea chestia asta se va implementa doar dacă cer foarte insistent asigurătorii. Apoi, Grecia este o ţară balcanică cum suntem şi noi, va dura. În afară de lege, trebuie şi norme de aplicare, apoi industria nu va accepta să se aplice brusc etc.

Cruiser's Association nu a postat nimic, aşa că nu cred că e ceva serios. Mă tem că ai fost la una din multele conferinţe organizate ca să mai toace nişte bani nişte băieţi buni dintr-un ONG? :) Desigur, dacă vrei să ai B-ul apoi A-ul, no problem.

fost ghrt.

Jethro

Si eu sper sa nu se aplice prea curand. Conferinta a fost cu participare moka. Proprietarii de firme de charter din Grecia au vrut sa-si promoveze ofertele in RO.