Etansant rezervor

Creat de gabriel.c, Mai 26, 2020, 10:51:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

gabriel.c

Salutare,așa cum discutam într-un topic precedent la un rezervor nou de benzina vreau sa înfiletez un stut de alimentare cu benzina spre motor.
Problema e ca nu știu cu ce sa fac etanșarea filetului dintre stut și rezervor. (Ceva teflon?)Dacă aveți vreo idee de ceva pasta blocanta rezistenta la benzina.
Mulțumesc.

syRebekah

Cel mai simplu montezi priza în partea superioară a rezervorului, unde nu este lichid decât accidental, şi nu se scurge gravitaţional. După amorsare nu mai contează.

Rezervorul de polietilenă de la aeroterma diesel a venit cu o presetupă metalică cu ceva garnitură, dar nu l-am testat deoarece am conectat aeroterma la rezervorul motorului.
fost ghrt.

gabriel.c

Nu era rău sa fac alimentarea motorului pe deasupra dar am făcut-o deja in partea de jos .Sus a rămas doar aerisirea și alimentarea cu carburant din stație.

Alex1958

Salut,
Nu ai control pe materialele din comert. Daca intrebi un negustor iti va spune ca pasta lui e buna la orice, ceea ce nu este neaparat adevarat.
O garnitura din metal moale (cupru de exemplu) iti va rezolva problema.
Inteleg ca ai doar un orificiu in rezervor. Filetezi portiunea de racord care strapunge rezervorul (evident ca materialul racordului trebuie sa fie tare), pui garnituri de metal moale de o parte si de alta a peretelui, inca cate o saiba de otel si strangi tare cu piulita si contra-piulita.
Daca ai dubii, pune o fotografie cu ceea ce ai pe rezervor acum si mai vorbim.
Toate cele bune!

gabriel.c

Am făcut la strung niște piese din aluminiu cu interiorul filetat pe care le-am sudat de rezervor .In piesele astea vreau sa  infiletez stuturile de alimentare /aerisire.

cristizz

gabriel.c

Gaura  de aerisire e de 3/8 iar aia de alimentare e de 1/4.
Din câte văd eu despre niturile  astea ele acoperă găuri. Eu vreau sa infiletez in ele ceva.
Cam așa

pete

ai incercat cea mai simpla metoda cu canepa? fara pasta sau vopsea. doar canepa din aia mai moale si fibra mai fina

Alex1958

Citat din: gabriel.c din Mai 27, 2020, 03:42:19 PM
Am făcut la strung niște piese din aluminiu cu interiorul filetat pe care le-am sudat de rezervor .In piesele astea vreau sa  infiletez stuturile de alimentare /aerisire.
Salut,
Scuza-ma, n-am retinut, rezervorul este din aluminiu, nu?
Piesele de aluminiu sunt sudate prin interiorul rezervorului? Intreb asta caci afara vad o placa de intarire dar nici un fel de sudura.
Daca inca nu le-ai fi sudat ti-as fi recomandat ca piesa din aluminiu strunjita sa aiba terminatie pentru racordare furtun. Asa cam ai inutil de multe imbinari: una-sudura piesei de perete, a doua imbinarea piesei cu viitorului racord de furtun. Ai putea folosi banda de teflon la etansare cu viitorul stut, dar trebuie sa ai grija sa nu se desfaca din cauza vibratiilor, deci verificare periodica. Sa tii bine cu ceva de piesa de aluminiu cand infiletezi viitorul racord sa nu se foarfece sudura piesei cu peretele.
Bafta!

gabriel.c

@pete :n-am încercat încă nimic ,abia am sudat rezervorul și am zis sa întreb întâi ce e mai bun și ce sa mai folosit.
@alex : da ,rezervorul e din aluminiu,piesa filetata e sudata din exterior (poza aia era dinaintea sudurii)
ideea cu piesa la strung e f buna dar deja am sudat piesele filetate pe rezervor.
Inițial meseriașul a sudat niște capete de teava direct din rezervor dar erau șubrede rău (teava subțire ca așa trebuie la furtun)și de aceea am zis ca fac o ghidușie cu filtrarea ....
Dar se pare ca m-am cam păcălit din nou. Mai caut soluții de etanșare dacă nu încerc cu ceva șnur de calt teflonat

pete

alta metoda simpla. garnituri de clingherit. gata facute sau home made.
avand indemana materialele necesare, am bagat in benzina atat teflon de instalatii (banda) cat si cateva garnituri de plastic si de cauciuc. de curiozitate le las pana maine sa vad

kama3

Eu as face o piesa filetata la interior, suficient de groasa, pe care as suda-o pe interior.
Filet exterior pe piesa exterioara si apoi infiletate una in alta.
Cand sudezi, sudezi cu piesele infiletate.
Apoi orice garnitura sau calti de canepa rezolva problema etanseitatii

gabriel.c

@kama 3 :deja așa am făcut .piesele filetate interior (alea tip ciuperca din fotografia 1)
Apoi piesele (stuturile cu filet exterior )le infiletez in alea sudate deja.
Intrebarea este cu ce etansez filetele între ele ?

grig67

loctite snur de matase teflonat si nu mai ai nici o problema stiu ce spun lucrez in domeniu 40 50 lei tubul

gabriel.c

@grig67:e același ca pt Instalatii gaze etc.?