Alegere motor 60-90 CP

Creat de Vanika, Iulie 19, 2021, 06:05:07 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vanika

Rog cunoscatorii sa ma ajute in alegerea unul motor pentru o barca de aluminiu de 5m, 500 kg.
Personal as opta pentru un Suzuki de 80-90 CP, a 2-a optiune ar fi Yamaha. Multumesc.

asdepica

Daca vrei sa cumperi nou, si eu as alege suzuki la plaja asta de putere. Atat suzuki (70-90 cp), cat si Yamaha (70-100 cp), respectiv Honda (60-100 cp) sunt motoare in 4 cilindri cu injectie. Cilindree 1500 - 1600 cmc. Suzuki in jur de 150 kile, celelalte 2 in jur de 170. Pret de lista? Yamaha si honda peste 9500 euro, Suzuki in jur de 8000. Concluzia mea? Suzuki cu 20 kile mai usor si cu aproape 2000 euro mai ieftin.
P.S. Sigur ai nevoie de un motor asa mare? Ce motorizare maxima recomanda producatorul?

Vanika

Maxim 115 CP, maxim 190 Kg. Un Suzuki de 90 CP e undeva la 7000-7400 euro fara TVA. Problema e ca nu are nimeni pe stoc niciun model indiferent daca e Suzuki,Yamaha sau altceva.

RaduD

500 kg inseamna o barca grea... nu ai specificat tipul, utilizarea, incarcatura tinta etc si as fi tentat a spune (la prima citire) ca ar tb sa te orientezi spre maxim ... Ia in considerare si reprezentanta apropiata de locatia ta.

Vanika

E o barca deschisa din aluminiu UMS 545DC. O sa o folosesc pentru plimbari si pescuit desi nu nu cred ca are asa mare importanta.
Vad ca Pronauntica apare ca reprezentanta in Tulcea la Suzuki si Evinrude.

mdascalu

Salut,
Parerea mea este sa cumperi varianta maxima de motor suportata de barca, nu conteaza firma, desi si eu a-si alege Suzuki. Daca pui 90 de cai, cand va fi incarcata, motorul nu te va multumi, o sa-l vinzi in pierdere si sigur vei lua apoi motorul maxim.
Cu stima,
mdascalu

asdepica

Merge bine cu 90. Am vazut niste filmulete. Iar suedezii o echipeaza in marea majoritate cu 90, din ce am vazut. Ma refer la prima echipare.

asdepica

Citat din: Vanika din Iulie 21, 2021, 10:47:14 AM
E o barca deschisa din aluminiu UMS 545DC. O sa o folosesc pentru plimbari si pescuit desi nu nu cred ca are asa mare importanta.
Vad ca Pronauntica apare ca reprezentanta in Tulcea la Suzuki si Evinrude.
Euronautica Bucuresti sunt reprezentanti Suzuki si evinrude. Parca au si in Tulcea, daca nu ma-nsel. Pe saitul lor, pretul 2021 la un Suzi 90 e 7450+TVA.

Vanika

Pana la urma am comandat Suzuki de 90CP, cu livrare undeva prin octombrie. Din pacate n-am reusit sa cobor pretul, e criza mare la motoare. Astia de la Euronautica ma intreaba acum de tipul casetei de comanda, lungimea cablurilor necesare, precum si pasul preferat pentru elice si sincer sa fiu habar nu am. Am cerut si eu mai departe dar pana primesc un raspuns, poate ma ajuta cineva de aici. Multumesc.

gabriel.c

Salut ,eu zic să-ți comanzi ca directie una hidraulica ,cu pompa aferentă ,o Elica cu  pe 17  (ca sigur va merge) și apoi la proba pe apa poate o să-ți completezi "stocul "cu încă una pe 19 dacă vezi ca ai încă rezerva de putere .Cabluri dacă știi unde amplasezi mansa  măsori distanța  pana la motor + 30 cm .
Cam așa am făcut eu și a mers.
Dar mai așteaptă ai alte păreri aici ca vin de la oameni cu experiența mai mare ca a mea.

Vanika

La cabluri din pacate nu pot masura, barca e doar comandata si ar trebui sa vina prin septembrie. Cu directia m-am lamurit, barca va avea directie hidraulica. Am mai citit cate ceva legate de elice...banuiesc ca ar fi ok una de 19 si eventual mai iau dupa una de 17.
Multumesc.

Vanika

gabriel.c ai avut dreptate, furnizorul mi-a zis tot asa la elica, una de 17. La cablu cica e nevoie de unul de 13 ft, aproximativ 4 metri.Mai departe ramane sa astept pana prin septembrie-octombrie. Multumesc tuturor pentru ajutor.

gabriel.c

Cu plăcere ,eu te sfătuisem de o Elica pe 17 ca eram sigur ca o sa o folosești oricum cand barca va fi încărcată pentru ieșiri lungi la pescuit sau cu max de persoane admise .
Cu siguranța că o să-ți cumperi si una de rezerva (neaparat necesar ) iar dacă cu aia de 17 motorul ajunge la turații maxime poți încerca si cu una pe 19.

Vanika

La elica imi puteti face o recomandare ? Material, fabricant, etc. Multumesc.
Ieri am facut prima achizitie, am montat carligul pe masina. La restul mai am de asteptat.

gabriel.c

Salut,eu mergând mai mult pe lacuri din zona mea și Delta am preferat aluminiu ca material. Elicele pe care  le am sunt una original evinrude și  2 de la Solas .
Sunt poate ceva diferențe la calitatea lor între ele dar cu siguranța sunt si la bănuți.