sfaturi barca lotus 490 convert (dima si fii) galati

Creat de alexandru, Ianuarie 10, 2012, 08:38:18 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

alexandru

Salutare!! Sunt nou pe forum si vreau si eu sa imi dati un sfat!! Vreau sa imi achizitionez o barca si m-am oprit la barca lotus 490 i se mai spune si lotus minor facuta de dima si fii!! Ce parere aveti despre astfel de barca ?? am vazut pe aici pe forum comentarii despre lotus dar numai despre modelul major si despre acest model nici un comentariu!! Eu dispun de un motor de 15 cp , si vreau sa aflu cat mai multe lucruri despre aceasta barca . Cam cum se comporta pe dunare ?? Este vreun posesor a acestui model , sa plimbat cineva cu o astfel de barca sau stiti pe cineva care are o astfel de barca?? Vreau sa spun ca barca are urmatoarele caracteristici si am gasit-o pe site la marina-braila:
pecificatii
Lungime :   4.89 m
Latime :    1.48 m
Pescaj :    0.25 m
Inaltime Totala:   0.83 m
Greutate :    120 kg
Numar persoane:   5
Motorizare Maxima(kW) :    15
Motorizare Maxima(CP) :    20
Lungime Cizma Motor:   l

Astept sa va exprimati opinia  despre barca sau daca nu sa imi spuneti o alta barca la care sa ma uit si care ar merge bine cu un motor de 15 cp . Daca v-ati plimbat cu barca sau sunteti posesor sau cunoasteti pe cineva cu astfel de barca spuneti ce parere aveti despre ea si puteti pune si alte poze cu barca .
Mentionez ca barca din poza este barca de care va spun ci nu lotusul major.

bradutzu

Salut
Despre aceasta arca am auzitnumai de bine si mai mult de atat astept sa se incalzeasca sa o si conduc pentru ca are un prieten una cumparata in toamna si echipata cu un motor Honda., 20 cp luat odata cu barca
Dk nu iti iei barca pana atunci revin cu impresii dupa ce o conduc!
Sa auzim numai de bine!

alexandru

Multumesc ! Te astept cu pareri dupa ce ai mers cu barca. Eu vreau sa imi iau tocmai prin vara.

bradutzu

Citat din: alexandru din Ianuarie 13, 2012, 07:42:58 PM
Multumesc ! Te astept cu pareri dupa ce ai mers cu barca. Eu vreau sa imi iau tocmai prin vara.
ok
si eu abia astept sa o conduc sincer sa fiu
in momentul asta este o optiune si pentru mine aceasta barca daca nu reusesc sa adun mai multi bani sa iau o salupa
apropo daca vrei sa vezi mai multe despre aceasta barca vezi ca a facut vali o super clasificare/comparativa intre modelele concurente din acest segment in unul din topicurile despre alegerea barcilor
eu asa am ajuns pe aici si dupa ce am citit am decis sa imi fac si cont

Sa auzim numai de bine!

alexandru

sigur nu o confunzi cu lotusul major??? Din ce am vazut din clasificarea lui Vali acest model de barca nu apare ci doar un model asemanator care este mai mare si anume lotus major .

bradutzu

Eu stiu ca dima si fiii au 2 modele
lotus de 5 m ce merge cu motor pana in 25cp
nufarul cu un bord mai inalt ce necesita o motorizare mai mare cred ca are si o lungime mai mare dk nu ma insel
eu personal am fost in bazinul nou la un moment dat si am vb cu o doamna de acolo si la capitolul"derivata de lotca" nu am retinut sa aiba mai mult de 2 modele oricum pe mine nu ma intereseaza dkt lotusul pe care sa il echipez cu un motor de 20 cp  ;) cu toate ca ink ma gandesc si la o Laguna 480 cu toate neajunsurile ei cu tot
vezi ca ptr motor peste 5 cp iti trebuie si permis de condus ambarcatiuni asa ca dk nu ai deja probabil ar fi bine sa il iei inainte de barca mai ales ca dk ai permis atunci ai posibilitatea sa conduci barci ale cunoscutilor pentru ca la sfarsit sa iti iei barca care ti se potriveste tie
Sa auzim numai de bine!

alexandru

Da am permis!! Deci daca am permis pot sa probez barcile de la constructor??? ???

bradutzu

eu cand am fost la constructor au spus ca o pot conduce/testa dar la momentul respectiv era pbarca de teste in delta la pescuit! ramane de vazut ce iti vor spune si tie (eu nu am mai incercat ulterior ptr ca ink nu am toti banii) sau daca o maiau la apa dat fiind ca sezonul e cam mort la Dunare

Sa auzim numai de bine!

alexandru

Salutare! Intr-un sfarsit dupa multe intrebari pe ici pe colo am reusit sa acizitionez barca care mi-o doream  si anume barca despre care am facut eu postul pe forum (Lotus 490). Acum astept  sa ii fac proba si sa se mai dezghetea apele. Cred ca pentru 3-4 persoane cu un motor de 15-20cp se descurca excelent pentru delta mentionand ca pe placuta barcii se admite maxim 15 cp . Oricum multumesc tuturor care au raspuns pe topic si daca vor sa imi puna intrebari  sunt oricand disponibil.

Captan

Laurentiu N.

PescarulC

Salutare ! Dragi forumisti  am si eu o intrebare .Posed si eu o barca lotus 490(lotus minor) facuta de dima si fii si as vrea sa achizitionez un motor de 25 cp pentru aceasta barca. Nu imi fac probelme cu inmatriculatul ci singura problema este ca daca barca poate sa suporte un astfel de motor??  Vreau sa mentionez ca in acte constructorul recomanda un motor  de 15 maxim 20 cp. Astept de la voi impresii si sfaturi despre acest lucru. Exista vreum risc??

Vali

Salutare si bun venit pe forumul capcompas.ro.

In proiectarea si constructia unei barci de serie, cum este si Lotusul 490, pentru a avea asigurate calitatile nautice si de siguranta, se aplica niste standarde specifice, uniforme la nivel european. Astfel, intr-unul din standarde se specifica alegerea puterii maxime a motorului in functie de dimensiunile barcii, in altul calculul esantionajului, adica a grosimii materialului corpului in functie de solicitarile la care va fi supusa barca etc.

Ratiunile economice ale producatorului ii impun acestuia consumul optim (a se citi minim) de materiale pentru obtinerea rezultatului dorit, adica o barca potrivita pentru nisa careia i se adreseaza, in cazul nostru o barca de Dunare, pentru pescuit sau agrement. Valoarea maxima de 20 de cai putere a motorizarii ne arata urmatoarele:
- grosimea materialului (laminatului de fibra de sticla) in zona fundului a fost calculata pentru vitezele si implicit presiunile pe fundul barcii care se obtin cu un motor de maxim 20 de cai
- grosimea si ranforsarea oglinzii a fost la fel calculata pentru greutatea, vibratiile si impingerea dezvoltate de un motor de 20 de cai.

In consecinta, pentru exploatarea barcii in conditii de siguranta, si pentru pastrarea garantiei (daca mai exista), ar fi bine de respectat limita de 20 de cai a puterii motorului. Totusi, fiindca traim in Romania, si romanul e inventiv :), exista numeroase cazuri in care barcagiii si-au montat motoare mai mari decat prevedea cartea tehnica a barcii. Multi din cei care au procedat astfel si-au consolidat barcile, in zona fundului si oglinzii, pentru a face fata solicitarilor mai mari, dar au fost si multi care nu le-au modificat, si in timp au aparut crapaturi la oglinda, crapaturi ale fibrei pe fund, sau chiar rupturi ale oglinzii. E adevarat ca puterea motorului in multe cazuri era mult mai mare decat putea duce barca.

Parerea mea personala: daca as intentiona sa montez un motor de 25 de cai pe un Lotus 490, as reface calculele pentru respectiva motorizare, apoi as consolida fundul si oglinda, pentru a fi sigur ca barca va fi exploatata in siguranta. Reversul e ca barca va deveni greu re-vandabila, si in plus nu va fi totusi optimizata pentru noua putere (ar trebui practic reproiectata total). Totusi, pentru utilizarea atenta in regim de amator, poate fi o solutie buna.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

HaiHui

Salut Vali, te rog mult spune-mi te rog parerea ta despre ROMCRAFT 510 (http://www.romcraft.ro/ro/romcraft_510.php),intentionez sa cumpar una si parerea ta credema cantareste mult.
Multumesc mult. ???