Sfaturi achizitie barca

Creat de thevlach, Octombrie 18, 2024, 09:57:26 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

thevlach

Va salut, intentionez sa achizitionez o semicabinata sh, de preferat din Suedia, Germania, Olanda.

Pana acum vreo 3 luni am folosit o gonflabila cu motor de 5cp de care sunt foarte multumit si care imi oferea mobilitate mare, insa in urma unui accident mi-am rupt glezna urat de tot si recuperarea pare ca va fi de lunga durata, asa ca exclus carat in carca pe perioada asta. Saturat de uitat in tavan cat timp am fost imobilizat, mi-a incoltit ideea de a cumpara o barca semicabinata de vreo 5 m pe care sa o tin pe apa din primavara pana in toamna si am remarcat ca in tarile enumerate mai sus barcile sunt mai ingrijite.

Daca ma poate ajuta cineva cu informatii, insemnand la ce trebuie sa fiu atent ca sa pot inmatricula in Romania o barca si un peridoc aduse din Suedia. Am inteles ca daca barca a mai fost inregistrata in una dintre tarile UE este mai usor si nu mai trebuie declaratie de conformitate. Nu stiu daca suedezii inregistreaza barcile, am inteles ca sunt tari, precum Italia, in care nu se inregistreaza. Tot asa, am vazut ca in Suedia au trailere de 30 kph, 80 kph etc si nu stiu daca acestea pot fi inmatriculate aici.

Banuiesc ca este mai usor de adus si inmatriculat din Germania sau Olanda, insa barcile suedeze mi se par mai seaworthy, asta tinand cont ca intentionez sa ies si pe mare.

Va multumesc pentru orice informatie!