Canoe build strip

Creat de iliviu, Aprilie 29, 2011, 10:18:22 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

iliviu

De curand am inceput constructia unei canoe. Formele le-am primit "spre folosinta" de la Bogdan Ion si din cate stiu, planul a fost conceput de catre Orafaz. Deci, se poate spune ca e o "productie" in care Orafaz e scenaristul iar Bogdan a pus la dispozitie "studiourile de filmare", iar eu voi monta scenariul si ma voi juca cu "actritele". Principalele actrite din filmul asta sunt: Sipca, Rasina si Tesatura.

Pentru inceput, am transformat 10 scanduri de brad (4m lungime si 2.5 cm grosime) in sipca de grosime 9 mm si latime 20 mm. Intentia a fost sa le fac de 6 mm grosime dar tamplarul a masurat gresit si au iesit de 9. Stiu ca asta o sa-mi dea mult de furca dar sper sa ma descurc. Dupa ce au stat la uscat timp de 3 luni, cred ca sunt suficient de uscate sa pot lucra cu ele.
Deocamdata am aliniat formele si am aplicat pe conturul lor inca o sipca de 1 cm grosime, urmand ca in cel mai scurt timp sa incep sa aplic sipca.
O sa revin cu fotografii pe masura ce inaintez cu lucrul.

Schulze Surfrider 15-115hp

iliviu

Din pacate nu am mai putut posta la acest subiect din motive bine'ntemeiate.  Daca in primavara eram entuziasmat ca a venit caldura si pot sa incep sa lucrez la caiac si la canoe, ei bine, chiar in ziua in care m-am intors de la Jurilovca, am avut o mare surpriza. In cele doua zile cat am fost plecat la Jurilovca, acasa a avut loc un consiliu de familie, si s-a hotarat ca prioritate de grad zero construirea unei mici piscine pt. copii.  Iar pe locul unde montasem deja formele pt. canoe, s-a hotarat amenajarea unei mici terase de vara. Chiar daca initial nu am fost de acord, am fost destul de intelept incat sa nu ma opun unei forte muult superioare ( copii, nevasta, parinti, pana si cainele avea lacrimi in ochi).
In fine, am pus caiacul si canoea deoparte si m-am apucat de treaba, treaba ce mi-a ocupat toata vara, fapt pt. care nici la TID n-am putut sa merg.
Acum ca am terminat cu gospodaria, o sa incep sa lucrez si la canoe, si poate pana la urma o iesi ceva.

Pana la poze cu canoea , cateva poze cu ce mi-am ocupat toata vara.

Vali

Super fain :). Important e ca ai facut o chestie care are legatura tot cu apa. Iar cainele cred ca trebuie dresat, sa-ti mai tina partea si tie :P.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

lipan

În plus ai unde să testezi canoea, când ai terminat-o.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

monica.lidia

D-nule iliviu, intrati cu discutia pe un teren minat ;D, v-ati gandit ce se va intampla daca si alte sotii de barcagii citesc despre canoea (piscina) dvs? Sa nu-i vedem pe barcagii convertidu-se in altceva ::).
Personal, subsemnata asteapta detalii tehnice despre intrerpinderea dvs din vara(a se citi piscina) ca sa stie ce sa-i ceara braconierului :).
Felicitari si balaceala placuta.
Nu plange pentru ca s-a terminat, bucura-te pentru ca s-a intamplat.

iliviu

Citat din: monica.lidia din Octombrie 17, 2011, 09:26:14 AM
...
Personal, subsemnata asteapta detalii tehnice despre intrerpinderea dvs din vara(a se citi piscina) ca sa stie ce sa-i ceara braconierului :).
...

In principiu, nu e mare scofala, dar mie mi-a luat toata vara ca am lucrat singur si doar cateva ore /zi, dupa ce veneam de la servici, plus ca pe langa bazin am mai amenajat si un sopron pe post de terasa de vara.
Informativ, ca detalii tehnice, ar fi:
-Buget 2000 de euro;
-Lungime 6m;
-latime 4m;
-adancimea apei, 1.5m intr-un capat si 1.7m in celalalt;
-volum 36mc;
-1.4m in pamant si 0.5m deasupra.

Necesar materiale:
-30 tevi rectangulare de 4x2.5x600cm;
-12 foi de tabla de 200x100 cm si grosime 1.5mm;
-20 foi de tabla de 200x100 cm si grosime 1mm;
-500 de nituri;
-2 pachete de electrozi;
-10 kg de anticoroziv special pt. chestii ingropate in pamant (Eurodez se numeste si au la www.europlastic.ro);
-pensule pt. tevi si trafalet pt. vopsit tabla;
-84 mp de burete pentru parchet de 5-6 mm grosime;
-25 ml de poliplan de 2.5 m latime plus 2 cutii de adeziv (www.polytex.ro);
-pompa de recirculare , filtru nisip, duze, skimer;
-20 de scanduri, 6 dulapi,  trase la abric pe o fata si date bine cu bait;

Ideea e proprie si consta in urmatoarele:

Se construieste un schelet metalic din teava rectangulara de 4x2,5x600cm(30 tevi). Dupa ce se sapa o groapa de 1.4 m adancime, se introduce scheletul in groapa. Se captuseste cu tabla de 2x1m prin nituire. Pe fund tabla de 1,5mm grosime(12 buc) si pe laterale de 1mm(20 buc). Toate se degreseaza bine si se vopsesc cu anticoroziv imediat cum sunt cumparate.
Linerul, este de fapt poliplan, dar se preteaza foarte bine pt. ca e panzat si destul de rezistent. Am comparat cu linerul montat la o piscina de firma si pot sa spun ca ala "original" e mai subtire, mai slab ca material si muult mai scump, comparativ cu poliplanul.Chiar si tabla de la o piscina de firma e mai subtire (0.5mm).
Peste tabla, inainte de liner, se lipeste burete din acela de pus sub parchet. Cat mai gros. Eu am pus un strat de 6mm pe laterale si doua straturi de 6mm pe fund. Se gaseste sub forma de role la 1- 1.5m latime.
Poliplanul se gaseste la sul la latimea de 1.8m sau 2.5m. Se muleaza si se lipeste foarte bine cu adeziv.
Mai raman pompa, filtrul, skimerul si duzele de aspiratie/refulare. La Dedeman se gasesc pompe de 6mc/h cu filtru de nisip de 25 kg, cu furtune, o duza de aspiratie si una de refulare incluse, la 750 lei. Am pus doua. Una pe o parte si una pe cealalta. E f. important ca pompele sa filtreze un volum cat mai mare de apa pe ora.
Apoi, cu  20 de scanduri si 6 "dulapi" se captuseste partea de deasupra solului (opera moarta, cum s-ar zice... ), si gata.

stavride

Poze din timpul constructiei...exista?
Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.

byteworks

Citat din: monica.lidia din Octombrie 17, 2011, 09:26:14 AM
Felicitari si balaceala placuta.

Cocuta are ditamai piscina la o aruncatura de bat, nu trebuie decat sa dezlipiti braconierul de la lucru, ca drumul il stie singur.

iliviu

Citat din: stavride din Octombrie 17, 2011, 03:28:52 PM

Nu mai am pozele. Au fost facute de fii-mea cu telefonul, dar daca nu le-am descarcat cand trebuia, le-a sters din greseala.

purjulius

Super buna ideea cu piscina...trebuie pusa in practica. Felicitari!!

razvan

si despre canoe ce se mai stie??

iliviu

...canoea?
I-am facut loc in garaj, si m-am apucat de treaba. Mare lucru n-am facut la ea, ca a trebuit sa termin caiacul inceput anul trecut. As vrea ca anul asta sa pun macar toata sipca si poate sa o slefuiesc putin. Problema e ca nu mai am deloc concediu si incepand de azi se innopteaza devreme, asa ca, ... :(
Oricum, pe masura ce inaintez cu lucrarea mai pun si cate o poza-doua.

iliviu

Citat din: lipan din Octombrie 17, 2011, 09:15:42 AM
În plus ai unde să testezi canoea, când ai terminat-o.

...pana sa testez canoea, am testat caiacul ;)

Citat din: stavride din Octombrie 17, 2011, 03:28:52 PM

...am mai gasit cateva.

iliviu

am mai facut un pas,

iliviu

Ieri si azi am profitat de vremea frumoasa si am mai facut cate ceva la canoe. Adica, un strat epoxy pt. impregnare si o slefuiala cu slefuitorul.
I-as fi pus si un rand de fibra dar cred ca e mai bine la primavara.