Prop Guard - garda elice

Creat de Mihaif99, Mai 14, 2012, 07:11:40 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Modelul asta ''cusca''  necesita gaurirea aripioarei.

timberland0910

Citat din: dany din Septembrie 22, 2019, 07:51:00 PM
Modelul asta ''cusca''  necesita gaurirea aripioarei.

nu necesita gaurirea aripioarei .. se fixeaza in suruburi in exteriorul aripioarei . Platbanda de inox e mai lata decat aripioara cu 2 cm . "cuşca " am fixat-o cu banda dubluadeziva sus si jos pe aripioara pt a evita zgarieturile pe motor , dupa care am strans cu suruburi de 8mm

timberland0910

Citat din: mariusm piesenoi111 din Septembrie 22, 2019, 05:09:14 PM
Intrebarea este: se bagă careva sa facă?
Ca eu vreau negreșit:)dar fără găuri în talpa ca pierd 9ani și 10luni de garantie :)

daca doresti te pun in legatura cu baiatul ce mi-a facut mie propguard-ul ..  iti pun si o poza mai tarziu sa iti faci idee cum se prinde de cizma

sofinel65

Dar cele de cumparat din material plastic nu sunt bune ?
O barcă este o gaură în apă, înconjurată de fibră de sticlă, în care arunci bani ...

timberland0910

Citat din: sofinel65 din Septembrie 23, 2019, 07:03:27 PM
Dar cele de cumparat din material plastic nu sunt bune ?

eu pt motorul meu nu am gasit..+ ca am iesit mai ieftin din inox ...am.platit doar materialul

mariusm piesenoi111

Sigur....te rog mult
Multumesc frumos

sofinel65

Sunt si eu interesat , pune o poza te rog .
O barcă este o gaură în apă, înconjurată de fibră de sticlă, în care arunci bani ...

stefand600

A mers cineva prin bradis care are echipat asa ceva pe motor?  Eu am vazut asa ceva mai mult la barcile de salvare. Ma gandesc ca sunt utilizate pentru protectia celor care sunt in apa sa nu-i raneasca cu elicea.
Stefan D

dany

Era un film pe youtube cu un ''diliu'' ce mergea cu barca pe o apa de munte  si avea o furca asemanatoare cu a mea  la elice pt. protectie....si avea si de ce  caci apa era mica si pietroaie la greu.

Alex1958

Citat din: stefand600 din Septembrie 24, 2019, 01:21:40 PM
A mers cineva prin bradis care are echipat asa ceva pe motor?  Eu am vazut asa ceva mai mult la barcile de salvare. Ma gandesc ca sunt utilizate pentru protectia celor care sunt in apa sa nu-i raneasca cu elicea.
Salut,
In bradis des nici cu elicea libera nu treci, daca ii mai pui si altceva pe langa-nici atat!
Protectia cu "guler" I dreptul elicei e pentru inotataori.
Pe cand foloseam un motor mic de 8 CP asta avea o protectie de sarea din apa cand loveai. Buna, n-am schimbat decat o elice, care mai avea si stift....
La cele mari ideea este sa mergi f incet pe unde banuiesti ceva...

timberland0910

Citat din: mariusm piesenoi111 din Septembrie 23, 2019, 09:22:20 PM
Sigur....te rog mult
Multumesc frumos

scuze de intarziere . nu trebuie gaurit nimic la motor . Am lovit puternic de s-a rabatat motorul de cateva ori si n-am avut nici o dauna

scm_ro

Frumos, din pacate nu se aplica la cei care avem trim hidraulic. Exista ceva variante ca sa le facem si noi sa sara?

Intersect

Citat din: scm_ro din Septembrie 25, 2019, 11:50:42 AM
Frumos, din pacate nu se aplica la cei care avem trim hidraulic. Exista ceva variante ca sa le facem si noi sa sara?
Mergi tare si dai intr-un obstacol submers daca ai noroc sare :) ,glumesc nu iti doresc experienta asta.
Acum cativa ani am dat intr-un obstacol submers la limita intrarii in glisaj,destul de multe rotatii si am reusit sa sparg cizma plus elicea dusa pe pustii.
La momentul respectiv am cautat o protectie adecvata pentru elice si am ajuns la schema atasata mai jos si la modelul vandut pe cabelas.
Cu timpul am vazut ca orice protectie montata afecteaza foarte mult performantele motorului (vb de motoare peste 20 cp),cele de tip cusca sunt folosite ca protectie
a persoanelor aflate in apa si afecteaza manevrabilitatea plus efectul de dragging.
Cel mai usor am scapat de diferite protectii cumparand elice din inox,destul de resistente la loviri involuntare. Daca iau un obstacol care a reusit ca sa imi sparga cizma greu ca sa
gasesti o protectie ca sa salveze motorul.
Cusca confectionata de catre timberland ma duce cu gandul ca la o lovitura mai zdravana nefiind prinsa in suruburi de placa antiventilatie va sari si ea va fi cea care va distruge elicea.

Mai am montata protectia asta https://www.westmarine.com/buy/megaware--skegguard-suzuki--12792438?mrkgcl=481&mrkgadid=3076579626&cm_mmc=PS-_-Google-_-GSC%3ENonB%3EProduct%2520Type-_-12792438&product_id=12792438&creative=108421551724&device=c&matchtype=&network=g&gclid=EAIaIQobChMIsKrNyfLr5AIVDY7ICh2S5A9zEAQYAyABEgLLE_D_BwE

https://www.gator-guards.com/products/keelshield-kevlar?variant=14122049306679
Born to fish,forced to work!!!

timberland0910

Cusca confectionata de catre timberland ma duce cu gandul ca la o lovitura mai zdravana nefiind prinsa in suruburi de placa antiventilatie va sari si ea va fi cea care va distruge elicea.

Mai am montata protectia asta https://www.westmarine.com/buy/megaware--skegguard-suzuki--12792438?mrkgcl=481&mrkgadid=3076579626&cm_mmc=PS-_-Google-_-GSC%3ENonB%3EProduct%2520Type-_-12792438&product_id=12792438&creative=108421551724&device=c&matchtype=&network=g&gclid=EAIaIQobChMIsKrNyfLr5AIVDY7ICh2S5A9zEAQYAyABEgLLE_D_BwE

[/quote] 

cusca nu are cum sa miste decat 2-3 milimetri stanga dreapta + ca ea e fixata cu dubluadeziv 3 m de 2 mm si sus si jos ...m-am chinuit o ora sa tai cu cutterul intre aripioara si platbanda cuştii cand am demontat-o .. am.lovit foarte tare de 2 ori anu asta . o data un bustean ,ca l-am vazut in spate cand s-a intors si o data ceva colt de stanca de aproape s-a oprit batca 😂 . Nu s-a miscat de loc cusca. de asta imi era frica si am.facut semne cu marker-ul si la demontare tot la semne era . eu nu am.simtit nici o modificare a manevrabilitatii barcii .

Intersect

Citat din: timberland0910 din Septembrie 25, 2019, 03:13:50 PM

cusca nu are cum sa miste decat 2-3 milimetri stanga dreapta + ca ea e fixata cu dubluadeziv 3 m de 2 mm si sus si jos ...m-am chinuit o ora sa tai cu cutterul intre aripioara si platbanda cuştii cand am demontat-o .. am.lovit foarte tare de 2 ori anu asta . o data un bustean ,ca l-am vazut in spate cand s-a intors si o data ceva colt de stanca de aproape s-a oprit batca 😂 . Nu s-a miscat de loc cusca. de asta imi era frica si am.facut semne cu marker-ul si la demontare tot la semne era . eu nu am.simtit nici o modificare a manevrabilitatii barcii .
Daca esti multumit de ea si nu afecteaza cu nimic inseamna ca ai facut o alegere foarte buna,super tare.
Born to fish,forced to work!!!