Intersecta-m-as cu Yo-Zuri .....

Creat de modi, Ianuarie 08, 2014, 11:59:56 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

modi

Citat din: Mihaif99 din Martie 10, 2014, 07:12:34 PM

Am ignorant cu buna stiinta ca este batz de musca, dar sa vedem cum merge cu un centrepin Okuma Aventa.

Iti spun eu : va merge de minune ! Important este sa fie "pe mana ta" , sa te impaci tu bine cu "combo-ul". Sa ai precizie, finete si senzitivitate in recuperare si-n drill, ..... alea-alea .

S-a perpetuat total eronat in mintea pescarului faptul ca tre' sa aibe "scule-de-scule" ca sa poata fi numit "PESCAR" . Scule noi , aratoase , de firma . Aiurea !
Am vazut in concursuri sportivi ce-si facusera lansete custom care sa-i ajute in performanta, dar vorbim aici de alt nivel in pescuit. Si cu toate astea n-am inteles exact ce inseamna acest "custom" pana nu ne-a aratat unu' cum arunga jigul in bambina lasata sa pluteasca ...... de 8 ori din 10 (!!!!!).

Tot in concursuri am vazut baieti ce dadeau ( fabulos de altfel ) cu bete de musca . Adevarat , erau muscari cu experienta , stiau exact cum sa dea cu ele . Si-n mod special , le echipasera cu multiplicatoare . Dar asta-i deja alta poveste . O dezvoltam in alt topic .

...........................................................

Revenim la ale noastre ..... Acum doi ani plecam in delta super dotat! Aveam o Abu Garcia Fantasista , un Mike Iaconelli si , pentru jiguri grele , o Sakura Mazzera ( o "galagie" de bani ! ) .

Fantasista a cedat din spigot la o cumatra de fo trei kile , Iaconelli arunca "oriunde, numa' unde voiam eu ... nu" , Mazzera mi-a calcat-o unu intr-o seara in tabara . Drept pentru care i-am "confiscat" una dintre sculele de le-avea la el . O Zhibo ( chinezarie ) de 2,4 . Aveam de gand sa-mi termin sejurul cu ea urmand ca ulterior sa i-o inapoiez si sa-mi dea banii pe Mazzera .
Insa atat m-am indragostit de Zhibo incat i-am cerut , inspre marea lui incantare , sa mi-o dea definitiv in schimbul Mazzerei si sa ramana .... "pace"!

In Bucuresti mi-am cautat imediat si modelele 2,1 si 2,7. Le-am gasit la un pret de aprox 150 ron fiecare. Le-am echipat cu Abu Garcia 101-i si 301-i si vreau sa spun ca "le-as turna in plastic si le-as pune pe perete" la cat de drag imi e de ele . De toate trei !

Mai al dracu , la 2,1 i-am rupt eu ( din prostie ) varful intre primul si al doilea inel . Afla ca acum are aceeasi senzitivitate ca inainte , insa mi-a crescut precizia sensibil iar varga a devenit una dintre cele mai rapide lansete de spinning de le-am avut vreodata in mana . E o bijuterie .

Personal m-am "vindecat" de fite . Atat vreau , sa dau la peste in conditiile in care sa ma simt eu bine , nu sa etalez prietenilor ..... husa mea plina de scule smechere . Prefer sa-i "imbolnavesc" cu drilluri spectaculoase !  ;) ;) ;)

Si ca sa nu parasim total topicul , ...... naluca face toti banii ! Naluca , jocul pe care i-l impui , si nu in ultimul rand .... un fir performant . Senzitiv si cu elongatie medie ( evident , asta la nylon ) .

George , interesanta forma voblerelor , insa insist , ..... nicio naluca din lume nu imita obletele ca Vibe-ul de-l caut eu scos din sarite ! Si nu ma refer doar la forma si culoare , ci si la evolutia in apa ! Consider ca aia-i cea mai importanta ! Mult mai importanta decat orice design .

Intersect

Modi uite ce am gasit....Iti dai seama ca imi fac comanda,daca tot le-ai laudat  :D .Sunt curios ce comentarii o sa aud de la prietenii mei cand o sa ma vada cu elicopterul pe balta  ;D
Born to fish,forced to work!!!

rover.marius

Salut.
Sa stii ca au mers bine chestiile pe care le-ai prezentat in poze la stiuca. Am vazut prezentarea lor la PV TV facuta de Malin Musatescu dar pe ghiol la Cormoran.

Intersect

Salut,Modi mi le-a aratat prima oara,cand nu mergea nimic isi facea elicopterul intrarea  :D

rover.marius

Si pescuiati pe balti naturale sau pe ghioluri contra cost pentru ca si acest aspect conteaza. Functionau ? Adica se prindea stiuca la ele ?

Intersect

Cred ca pe natural,nu cred ca ii place nici lui sa pescuiasca pe privat (cel mai bine ne spune el)eu nu le-am folosit niciodata dar o sa imi cumpar si vedem.Trebuie sa prinda stiuca.

rover.marius

Am inteles. Poate ne spui si noua cum funtioneaza cand vei pleca la pescuit.

modi

Mihaif99

Citat din: Intersect din Martie 13, 2014, 09:22:21 AM
Modi uite ce am gasit....Iti dai seama ca imi fac comanda,daca tot le-ai laudat  :D .Sunt curios ce comentarii o sa aud de la prietenii mei cand o sa ma vada cu elicopterul pe balta  ;D

Sunt misto, se numesc spinnerbait, in fine astea sunt buzzbait, si se prinde stiuca si bass cu ele.   Sunt weedless, nu se prea agata si pot fi pescuite cu tot felul de tehnici.
Cele albe sunt excelente pt stiuca primavera si vara devreme. Vorba aceea. Poate sa fie orice culoare, atata timp cat e alba :)

rover.marius

Salut.
Ai incercat la ele sa pescuiesti la stiuca. Sunt curios.

Mihaif99

Citat din: rover.marius din Martie 13, 2014, 04:11:51 PM
Salut.
Ai incercat la ele sa pescuiesti la stiuca. Sunt curios.

Daca ma intrebi pe mine, da, am incercat, si am prins. Dar prefer spinnerbaits, cu linguri lungi ca frunza de salcie.  In fine, judecata mea e foarte subiectiva.  Cred ca faca vrei stiuca mare elicopterul asta e foarte bun.  Am vazut stiuca mare mai mult urmarind decat atacand. Poate tehnica mea e de vina. Asigura-te ca faci in 8 in apa cand ajungi cu buzzbait-ul langa barca.

rover.marius

Si eu raman adeptul la lingurite si voblere. Poate candva voi incerca dar atat timp cat jucariile la care pescuiesc dau roade, poate nu tot timpul, raman cu ele.

modi

Citat din: Mihaif99 din Martie 13, 2014, 04:00:13 PM

Sunt misto, se numesc spinnerbait, in fine astea sunt buzzbait, si se prinde stiuca si bass cu ele.   Sunt weedless, nu se prea agata si pot fi pescuite cu tot felul de tehnici.

Mihai , e randul meu sa spun ca ai concentrat in doua fraze cat se poate spune macar intr-o brosura , daca nu intr-o carte ............

Am ferma convingere ca daca o partida la stiuca pare a-ti fi total ratata , daca ceva ti-o poate salva , ei bine , acel ceva sunt "nenorocirile" astea "elicopteroide" . La fel , am convingerea ca nicio stiuca sanatoasa la cap si doar flamanda se poate repezi la "ASPERSORUL" asta . O va face doar enervata fiind peste masura cand aceasta naluca-i tranziteaza enervant teritoriul . ( de altfel am mai vorbit "live " asta cu colegii cand s-a putut ) . Deja vorbim despre altfel de atractie ce-o impune o naluca stiucii , nu doar hranirea , dar tot asa , asta-i alta poveste . O dezvoltam in alta parte ............

Whatever , cand mi se spunea ca "daca nu pica la nimic , un spinnerbait iti poate salva partida" nu credeam . Intre timp m-am convins ca asa este . Si nu am sa fac mai mult "lobby" acestei naluci decat am facut-o pana acum . N-are , fiecare , decat sa testeze pe timpul si pe rabdarea sa ce spun eu . Personal insa consider ca stiu ce spun .......

Buzz-fucking-baiturile astea "ozenistice" m-au scos din "foame" si din "umileala" cand totul parea pierdut .......

Enjoy !

...............................

Si inca ceva : n-ar trebui sa dezvoltam subiectul intr-un topic consacrat ? P-acilea e cu ..... YO-ZURI , alea-alea !

Intersect

Modi o sa fac comanda imi iau tot ce trebuie.
Mihai daca mai sti elicopteroide din astea trimite-ne si noua te rog sa ne mai cultivam pt ca sunt sigur ca sunt mult mai multe de spus despre naluci.
Cum spune si Modi cu acordul lui Vali desigur curatam topicul si rastrangem informatia intr-o sectiune noua.
Mihai de ceva timp am inceput sa pescuiesc cu echipament de baitcasting bat Mike Iaconelli Daiwa medium heavy multiplicator daiwa fir textil.Am invatat sa dau cu el adica m-am indragostit nu se compara cu pescuitul traditional.
Cred ca ai mai multa experienta ca si mine,vreau sa imi iau un echipament de baitcasting cel mult medium am gasit multiplicatorul asta ce spui de el http://www.tacklewarehouse.com/Lews_BB-1_Pro_Series_Speed_Spool_Casting_Reel/descpage-BBOP.html?from=w2fish si cu ce bat s-ar concubina cel mai bine?
Multumesc mult.

Mihaif99

Salut Intersect.

Eu dau exclusiv cu spinning reel pentru ca baitcastigul mi se pare o perversiune :)

1- mie imi place manerul mulinetei pe stanga. Dintr-un motiv pe care nu il inteleg, mulinentele de baitcasting sunt pe drepata, asadar, ca sa iai un "left" trebuie sa platesti premium.
2- mulineta trebuie reglata bine, in functie de ce vrei sa arunci. Pe aici e comun sa umbli cu 3-4-5 lansete identicie , fiecare reglata la perfectie cu un anumit tip de naluca. Nu mai schimbi nalucile, schimbi lasetele.
3- nalucile mele preferate sunt silicoanele si jig-urile. Nu am nevoie de precizia baitcastului