"3 - cea mai buna varianta in cazul asta ramane deriva , usor ajutata din vasle . Eventual , pentru manevre scurte , barca sa fie echipata cu un motoras . De altfel este si cea mai frumoasa dintre cele trei variante . Evident , durata expeditiei creste .
am testat deriva (cu barca mea) ajutata cu 2 padele si la un ritm usurel spre comodidate am scos o viteza de 3.9-4.6km/h. eram 4 persoane cca 380kg + 45l benzina fara bagaj.la acesta viteza ar fi necesare cc7 zile pt acoperirea distantei. anul trecut in mai, am coborat 3zile in deriva pe valciu de la giurgeni pana la gropeni dar nu ne grabea nimeni si alocasem 6 zile pt distractie. de la gropeni am urcat pe dunare returul la giurgeni si am campat o noapte pe orbu. daca a fost frumos..............no coment 
In masura in care va puteti aranja timpul liber, cred ca ar fi mai frumos de scazut viteza si de lungit calatoria.
La 30 km/h foarte multe din frumusetile unei astfel de calatorii trec nevazute.
Am programat si eu de 2 ani traseul Bazias-Marea Neagra, insa la o viteza data de vela si de curentul Dunarii : 11-14 km/h . 70-90 km pe zi si cate un popas de toata frumusetea.
N-am avut insa niciodata atat timp la dispozitie . Desi cei aproximativ 1000 km pot fi parcursi in 14 zile, calatoria fiind lunga trebuie sa ia in considerare o toleranta de 2 zile la saptamana. Asta inseamna 18 zile, o vacanta pe care n-am avut-o niciodata in viata mea, dintr-o bucata

.
Pentru voi e destul de lejer de parcurs, insa credeti-ma, la o viteza mai mica va veti intoarce acasa cu infinit mai multe bucurii in suflet

.