Parerea mea :
1 - am mai spus , electricul este cea mai putin potrivita varianta pentru Dunare . In mod special pentru o cursa de asemenea lungime .
2 - termicul ridica problema consumului .
3 - cea mai buna varianta in cazul asta ramane deriva , usor ajutata din vasle . Eventual , pentru manevre scurte , barca sa fie echipata cu un motoras . De altfel este si cea mai frumoasa dintre cele trei variante . Evident , durata expeditiei creste .
Referitor la PF : acum doi sau trei ani ne-am confruntat cu o nazbatie de lege in zona Giurgiu . Pe langa Permis Pescuit , Permis Navigatie , P.G. si alte alea ce le stiam necesare , ni s-a cerut si ..... Permis de Agrement Nautic pe zona de Frontiera . Uluiti am cerut detalii . Noi nici nu aveam habar de existenta acestuia !
Sa aflam ca , de la pichet la pichet , la libera alegere a comisarului sef al fiecaruia , se putea cere asa ceva . Am incercat sa-l convingem pe acesta ( Comisar Sef Gostinu ) ca nu avem nevoie de asa ceva avand toate celelalte documente perfect in regula . Am fost ''concediati" scurt cu un argument destul de bine pus la punct : intrucat nu avem barci cu posibilitate de comunicare in regim nautic ( RND ) nu putem transmite semnale - echivalente manevrelor ce aveam sa le facem pe apa - celorlalte ambarcatiuni de gabarit . Argumentul a continuat prin a ni se pune in observatie faptul ca fiecare pichet raspunde pe zona sa si de siguranta circulatiei navale si-a tuturor participantilor la asta .
Am fost nevoiti sa depunem cerere ( repet , la Gostinu , singurul pichet care ne mai ceruse asa ceva pana atunci ) pentru obtinerea acelui Permis .
De atunci insa niciodata nu m-am mai confruntat cu situatia asta . Habar n-am daca mai este ( sau daca a fost vreodata ) valabil .