Punct de plecare Mahmudia

Creat de dany, Ianuarie 28, 2014, 09:04:52 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Mihaif99

Daca nu ai inca acele cutii de care vorbea Rumpi, temporar doar, merge sa legi cu curele blocuri mari de polistiren sub banchete. In felul acesta barca e nescufundabila, iar daca se umple cu apa ai de dat mult mai putina apa afara. Un ispol serios, si o galeata sunt esentiale.
Cutiile sunt cele mai bune, pentru ca poti tine lucruri uscate in ele. Doar sa file solidare cu barca.

bradutzu

tocmai asta e ideea
sa se bucure de delta in conditii de siguranta ceea ce presupune sa nu plece prea departe: Uzlina, canalele: Dunavat, Dranov, perisor, etc dar in acelasi timp pentru noi delta inseamna stat la cort in natura si eu plec in buzunar si cu banii pentru amenda de campare(nu a fost cazul pana acum) pentru ca eu vreau la cort!
Am pescuit odata pe Razelm la salau si mi-a placut tare de tot! ce ar fi sa ii sugerez lui Dany sa mearga sa il exploreze? ptr ca e superb!
si la pensiune dk sta sau la cort langa masina tot ii trebuie un cort in barca ptr ca el cu barca lui pleaca dk se poate dar nu stie daca se mai intoarce conform planului sau trebuie sa astepte sa cada vantul pe vreun mal oarecare!
Sa auzim numai de bine!

Rumpi

In varianta base-camp plus pescuit in zona (pe o raza 10km) eu personal as prefera pensiunea (chit ca e mai scumpa) si nu cortul. Pe langa confort motivul principal ar fi siguranta lucrurilor mele. Cu o barca serioasa iti poti muta tot echipamentul in salbaticie unde vrei dar in conditiile date asta nu se poate. Oricum pana la urma e decizia lui Dany asa ca alimentati-l cu coordonate GPS unde doarme si unde baga batu-n apa, poate mai ia o barca.

@Dany

Merci de aprecieri, poate o sa ajungem si la o partida de pescuit, de ce nu. Pe vremuri am avut chiar si permis de pescuit dar pur si simplu nu am "microbul". Daca nu m-am infectat in atatia ani traiti printre pescari nu cred ca o sa se mai intample. Dar asta nu inseamna ca nu stau cu placere pe malul apei (sau in barca) si ma uit la voi cum pescuiti. Felicitari de barca.

Pupezica

Ma bag si eu in vorba, desi nu sunt nici pescar si nici cu "padela" nu le am ...  :) :) :)

In opinia mea, daca se ia in calcul ca si punct de insertie in Delta, Mahmudia, este destul de periculos sa parcurgi distante asa de lungi cum am vazut ca au fost propuse pe acest topic, cu o barcuta mica. Vorbesc din experienta, intru-cat eu am facut tot ce povestiti voi pe aici cu o gonflabila de la Decathlon si cu un Mercury de 10 CP, dar fara sa pescuiesc.

Sfatul meu, in fapt propunerile mele ar fi urmatoarele:

1. Se poate ajunge cu masina pana pe malul Canalului Dunavat, recte exact pana in Cotul Lipovenilor. Tabara (malurile sunt inalte) si ai la dispozitie o lume intreaga de canale linistite care dau in Lipoveni si chiar o iesire sigura pe Razelm

2. Se poate trece cu bacul la Mahmudia pana pe vis-a-vis  ;D ;D ;D pe malul stang al Dunarii si de acolo se poate merge cu masina (drum de pamant) pana pe Litcov. Tabara (maluri inalte, padure care ofera protectie) si de acolo se poate explora in siguranta toata puzderia de lacuri mari si mici, japse neumblate, etc, functie de cunostinte si de nivelul apei. In acea zona (Litcovul pescaresc) se poate vb cu vreun pescar pentru securitatea lucrurilor, contra niscaiva palinca...

Cat despre locurile de pescuit, stiu si eu cateva insa va las pe voi... Cam atat.  ;D ;D ;D
Apa sub chila si vant din pupa !!!

dany

Multumesc pupezica,am sa iau in considerare propunerea ta,si sfaturile mai ales...Si acum pt. pescarii din barca la crap:Cum faceti voi monturile de crap?...plecati de la lanseta ,mulineta,fir ,plumb, carlige si ....momeala evident.Nu am pescuit in zona niciodata si as vrea totusi sa prind de-o saramura.Intreb, pt.ca difera metodele de pescuit de  pe siret cu cele din delta .Sa pun oarece boabe de porumb la macerat cu ceva scofeturi?Multi pescuiesc la porumb cu fir de par,sau mamaliga[mie mi-ar surade prima varianta,dar ma supun si accept orice sfat].Acum ,daca vreti sa dati din casa pe forum,daca nu pe privat macar.Haide-ti nu va sfiiti!!!!

iulian_cioclin

Anual fac un concediu la Murighiol, locul unde se intersecteaza Dunarea cu canalul Dunavat (dar pe Dunare stau).
In fiecare an am prins intre 30-60 kg ciortan (nu am luat mai mare de 4.700 kg) Alte specii le consum pe balta nu ajung cu ele acasa.
Folosesc cu precadere arici ca in montura de mai jos cu mentiiunea ca folosesc 3 carlige si nu folosesc mamaliga (folosesc TTX si diferite nade, modelez cocolosul sub forma de stavilopod). Nadesc zilnic cu vreo jumate de galeata de graunte lasate la inmuiat ce le amestec cu clisa (noroi) de pe malul apei... sa se duca rapid jos s sa ramana acolo. (este curentul destul de puternic, folosec plumbi cam de 100 gr.) Mai pun si cate o lanseta cu plumb si carlig pe care trag 3 boabe inmuiate in prealabil (fara fir de par)

teo pes

Citat din: iulian_cioclin din Martie 01, 2014, 06:38:23 PM
Anual fac un concediu la Murighiol, locul unde se intersecteaza Dunarea cu canalul Dunavat (dar pe Dunare stau).
In fiecare an am prins intre 30-60 kg ciortan (nu am luat mai mare de 4.700 kg) Alte specii le consum pe balta nu ajung cu ele acasa.
Folosesc cu precadere arici ca in montura de mai jos cu mentiiunea ca folosesc 3 carlige si nu folosesc mamaliga (folosesc TTX si diferite nade, modelez cocolosul sub forma de stavilopod). Nadesc zilnic cu vreo jumate de galeata de graunte lasate la inmuiat ce le amestec cu clisa (noroi) de pe malul apei... sa se duca rapid jos s sa ramana acolo. (este curentul destul de puternic, folosec plumbi cam de 100 gr.) Mai pun si cate o lanseta cu plumb si carlig pe care trag 3 boabe inmuiate in prealabil (fara fir de par)

trec prin zona in sus si n jos anual !spune mi te rog ,ce pensiuni sau ale cui sunt locatiile de pe mal la intrarea din sf ghe in dunavat ?
Viata i grea !!  Dar trece !!

iulian_cioclin

Daca vorbesti de pensiunea aia mare galbena, frumoasa cu gazon pe langa ea.... este a unei cucoane din Bucuresti si este cu circuit inchis. Nu te poti caza asa pur si simplu. Eu am avut ocazia sa ajung pe acolo cu ocazia unei conjucturi legata de pescuit.

dany

A SOSIT TIMPUL!!!!Miercuri sunt la Mahmudia!!!!Sunt dat peste cap complet.Facem o echipa mixta 2+2+1....deci:camioneta+6 locuri;2 corturi;barca ;D,scule;lazi frigorifice;cutii polistiren[astea cu alimente si lichide+momeala perisabila],etc.......Sper sa fie prelata de mars[tip cort]gata.Am facut la repezeala cadrul din 2 cabluri de guvernare[vechi se-ntelege]bagate prin pexal la capete cu balamele[modificate] de la duba unei dacii papuc legate intre ele cu panglici[cordeline].,si ca prelata un cort mai vechi croit si taiat,cusut de un nene croitor de la mine din oras...o s-o vedeti in pozele din delta pe care am sa le fac.Sunt extrem de bulversat cand va scriu aceste randuri,sunt duuuuuuuuuuuuus.Care din voi este prin zona sau are stiri de pe acolo,rog sa-mi spuna si mie ce se poate prinde de-o saramura.Are rost sa-mi iau si scule de spining pt. stiuca sau sa raman pe stationar.E  vorba de 4-5 zile si as vrea sa le folosesc la maxim.Somnul mai rasarit la ce se baga acum? dar crapul?.Trebuie sa citesc pe indelete si sa-mi iau notite chiar, cu cele scrise de voi.Barca este mult mai sigura acum dar datorita gastii am sa o folosesc numai in zona[maxim 10 km,sau mai putin,habar n-am....]Mai scriu maine ca acum sunt prea la cald[abia am primit vestea]Poate mai vine careva pe acolo dintre voi,am sa am un rachiu de tescovina,pt. musafiri se-ntelege  ;)Da-ti de stire!!!!

ionitzady

Dany bv tie , eu atat i-ti spun ,la Braila apa este tulbure arunci paie si faci chirpic , nici-un pescar nu a mai plecat din baza si nu vad imbunatatire prea curand. Sa ne povestesti de pe acolo

dany

Nea TITI ,croitorul,a facut treaba f. buna.Am pus prelata pe cadrele facute de mine din cabluri si pexal,cum am mai zis,si sa intind prelata....surpriza...cadrele mele au inceput sa se curbeze si ramaneau asa curbate ::)...Am facut treaba de mantuiala,eu si inovatiile mele bagami-......Repet.Croitorul le-a lucrat bine dar eu am dat-o de gard.O dau frumusel jos si merg fara nici o prelata,mai astept sa mai gasesc niste teava de inox si sa-mi fac ceva ca lumea.Si asa se anunta vreme frumoasa  :D;daca v-a fi soare am o umbrela de popa[sau de  ;D. presedinte,cum vreti]adica imensa,si am sa ma folosesc de ea,numai vantul sa nu bata tare,caci se transforma in vela.In rest,am inceput pregatirile...

Gabytzu

Noroc ,
Acum doar ce am venit din delta , pestele nu trage, apa tulbure ..... am inteles ca trage ceva stiuca pe Bogdaproste

Fir intins!

dany

Plecam marti spre miercuri,sa fim la galati sa prindem bacul de 5,30 dim.Dest.a ramas Mahmudia si am vrea sa trecem Sf. gheorghe si sa pescuim cum intri pe bratul vechi[este acolo  o insulita de nisip]. Poate mai aveti noutati,va rog!

Pupezica

Citat din: dany din August 11, 2014, 06:04:11 AM
Plecam marti spre miercuri,sa fim la galati sa prindem bacul de 5,30 dim.Dest.a ramas Mahmudia si am vrea sa trecem Sf. gheorghe si sa pescuim cum intri pe bratul vechi[este acolo  o insulita de nisip]. Poate mai aveti noutati,va rog!

Desi este in scadere, Dunarea este totusi fff crescuta pentru aceasta perioada a anului ( + 221 cm la Tulcea pe data de 10.08.2014). Insa vine "din spate" apa mare, cu + 39  cm crestere la Giurgiu si + 30 cm crestere la Oltenita.

Insulita respectiva este o insula in toata regula situata chiar la intrarea aval pe Marea Bucla a Uzlinei, pe malul drept. Insa, la cote apropiate de + 250 cm, ea se acopera complet. Insulita se intinde... pana in mijlocul Dunarii, poate chiar mai mult, insa este apa mica de pe un mal pe altul. Atentie la "santul" destul de adanc pe aceste cote care desparte insulita de malul drept al Dunarii !!!

Acum, luand in considerare faptul ca nu sunt pescar, emit si eu cateva pareri ...

1. Locul nu mi se pare bine ales, macar pentru faptul ca nu am vazut pe nimeni pescuind acolo, niciodata.
2. Eu nu stiu daca aveti barca voastra, insa acolo sunteti "un pic" prizonieri fara barca, avand "in spate" amenajarile piscicole ale Domnului Gaina si in fata... Dunarea.
3. Nu stiu care este regimul "insulei" formata prin taierea Dunarii noi (insula cuprinsa in Marea Bucla a Uzlinei), daca nu este concesionata complet...
4. In weekend-urile calde, oamenii din Mahmudia vin EXACT ACOLO, cu mic cu mare, sa faca baie.
5. Pe toti pescarii (in sensul ca aveau undite  :) :) :)  ) i-am vazut campand pe malul drept al Dunarii Noi. Insa trebuie sa stii ca PE TOT PARCURSUL MALULUI DREPT si pe o buna parte din malul stang, pe Dunarea Noua aval Mahmudia, este o intreaga padure scufundata in apa, ceea ce face sa creasca exponential consumul de plumbi si de monturi. Am dat si eu de cateva ori pe-acolo, evident n-am prins nimic, insa, intr-o iarna, la fiecare aruncare pierdeam cate o montura. "Partida" de pescuit s-a terminat in jumatate de ora... :D :D :D
Apa sub chila si vant din pupa !!!