Ajutor decizie barca

Creat de Gabytzu, Ianuarie 29, 2014, 08:47:44 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dan dragos

saluatare,
eu am un nufar de la dima si fii pe care am un motor de 30 cp.
nu stiu exact ce diferente sunt intre dunarea nautica si dima. am luat de la dima din motive ce tin de comunicare cu firma

barca are capacitati nautice si de incarcare net superioare lagunelor pana in 535, nu m-am dat cu 565 dar aia e alta mancare de peste - fund dublu. inclusiv modul in care a fost lucrata mi se pare mai ok.

are capacitate mare de incarcare (mai ales daca iei modelul cu doua banchete), inaltime mare (aprox 90 pe prova) latime 170 cm. de cate ori m-am dat cu ea si am prins valuri de la ambarcatiuni mai mari/puternice m-am jucat pe ele, le-am luat si pe prova si pe lateral si nu am avut senzatia ca imi intra apa in barca, deasemeni anul trecut prin noiembrie am fost cu ea in zona isac si uzlina pe valuri mari si  vant puternic si pot sa spun ca a fost f ok. te simti in siguranta cu ea

pentru o iesire in famile sau pescuit la spinnig 3 persoane se misca bine cu 30 cp dar daca mergi 4 insi la pescuit cu bagaje, etc trebuie sa fortezi motorul. cred ca un 40 cp ar fi ok in aceste conditii. ca fapt divers - am vazut astfel de barci cu motoare de pana la 90, probabil facute pe comanda.

cu fund dublu nu am vazut niciuna pana acum in schimb am vazut alte doua variante pentru acesta: placa lemn, placaj, osb!? prinsa in fibra pe fund sau doua varange paralele de la oglinda si pana la basul din prova. este corect varange ? cred ca asta o hotarasti cand dai comanda.
dima si fii au si console, cred ca in jur de 700 ron

daca vrei sa pui motor mai mic de 30 ia  Barca de la vali. initial asa am vrut si eu dar eram grabit si vali inca mai lucra/proiecta la ea la vremea respectiva.

Gabytzu

multumesc frumos pt raspuns.
O voi folosi in delta pescuit , plimbare cu un motor 40-50 cp .
m-am mai dat cu barci Lagune , dar sare multa apa si ajung la destinatie ud.

ionitzady

Gabytzu sa inteleg ca ai deja motorul de 50cp

Gabytzu

bradutzu

pai dk ai in plan motor de 40 - 50 cp mai bine te orientezi catre o salupa mica care este mai placuta dpdv al confortului dar mai putin practica dpdv al incarcatului de bagaje!
salutari
Sa auzim numai de bine!

Gabytzu

Salut
Am una de mahon de 4,1 m care am tras-o pe dreapta . era ok ca barca , spatiul din ea era mic. Doua persoane si bagaj era acceptabil.
Vreau ceva mai mare care sa pot sa ma duc la pescuit plimbare si sa nu stau inghesuit . Aici este problema + aveam un motor de 25 cp 2 t si consuma in deplasament 13-15 l/h .

Vali

Citat din: Gabytzu din Ianuarie 29, 2014, 05:09:58 PM
Barca iese din fabrica cu dublu fund . am vb acum la dunarea nautica.

Acum mi-am adus aminte, dupa ce am citit si ce a scris Dan Dragos: ceea ce ei numesc dublu fund e o placa de osb, lata de 20-25 cm, fixata cu fibra si rasina pe interior in zona chilei. Asa procedeaza si unii si ceilalti, si scopul e de a intari fundul barcii sa nu mai flambeze (fundul fiind plat, daca nu e consolidat flambeaza). Sper sa nu fie cazul si la ei cum am intalnit pe vremuri pe la Spat, sa gasim beton turnat in chila :D.

Treaba asta cu placa de osb pe chila are ca avantaj ca barca ramane mai usoara decat daca ar fi avut paiol etans si varange. Iar ca dezavantaje, nu mai are rezerva de flotabilitate pe care i-ar fi dat-o spatiul de sub paiolul etans, si nici aceeasi soliditate a zonei operei vii, data de sistemul de varange.

Daca barca are 2 banchete transversale in zona centrala, se mai intareste totusi. Si sistemul cu 2 longitudinale de fund din fibra, mentionat de Dan Dragos, rigidizeaza fundul destul de bine. Oricum, pentru utilizarea lor, ambele barci sunt bune si facute suficient de sanatos. Barcile cu dublu fund tip paiol etans si varange sunt deja la alta gama de preturi - mai mari, de exemplu Forward, Corsar etc.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Gabytzu

am inteles.
Sa fac pasul si sa o iau sau sa mai astept si sa iau altceva ?

multumesc anticipat,

sopvalentin

Vezi ca Vali are si a doua varianta de barca,cea destinata pt. motoare mai mari si glisaj.vorbeste cu el.

Vali

Gabitzu, cel mai bine astepti pana se moaie putin afara, si apoi incerci sa faci o proba cu barca. Eu asa as face, si in plus m-as lamuri si despre calitatea fabricatiei.
Cred ca Nufarul de la Dunarea Nautica e o barca buna pentru ceea ce-ti doresti, mai ales ca e printre cele mai ieftine la capacitatea ei de incarcare.
Daca nu as fi avut alte obligatii, te-as fi invitat sa te dai si cu barca mea, care e chiar mai ieftina. Dar am inteles ca esti grabit, iar eu in primavara asta am mult de lucru pentru alti baieti.
Orice ar fi, tine-ne la curent cu evolutiile, si daca putem, te vom ajuta sa-ti iei barca cea mai potrivita.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Gabytzu

multumesc, cel mai bine ami astept putin sa se mai indrepte vremea, si ma duc sa fac o proba .
Super detaliat "cum se naste o barca"  si constructia propriu-zisa . Felicitari Vali !!
Tinem legatura poate cand vei avea timp vad si eu pe viu cum se construieste . multumesc

Vali

Multumesc Gabitzu, esti oricand invitatul meu, indiferent ce barca iti vei cumpara :).

Cristy

@Gabytzu
Incearca si uitate si la BlackSea a celor din Tulcea. Am observat ca sunt foarte multe asemenea barci in toata delta si cu o motorizare de 40cP zboara...; iar ca pret este tot pe acolo. Poate mai poti negocia putin si scoti pupitrul odata cu barca.
Cel mai bine este sa te dai cu ele apoi sa decizi.

Gabytzu

Multumesc . cu nufarul m-am dat acum un an si mergea ok cu un suzuki de 40 cp .
Black sea nu am testat .

Gabytzu

Salutari ,
M-am decis si am comandat barca nufar de la dunarea nautica . sa speram ca se respecta termenul de livrare. Am inteles ca sunt neseriosi la capitolul timp executie .