Ajutor decizie barca

Creat de Gabytzu, Ianuarie 29, 2014, 08:47:44 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bradutzu

felicitari si sa te poarte fara evenimente peste tot pe unde iti doresti!
Sa auzim numai de bine!

Vali

Citat din: Gabytzu din Februarie 05, 2014, 11:34:29 PM
Salutari ,
M-am decis si am comandat barca nufar de la dunarea nautica . sa speram ca se respecta termenul de livrare. Am inteles ca sunt neseriosi la capitolul timp executie .

Eu sincer i-as lasa sa-si faca treaba in ritmul lor, fara sa ma cramponez prea tare de termenul de executie.
E iarna, afara e frig, iar ca sa se lucreze bine in poliester, cel mai important e sa nu se grabeasca treaba.

La laminarea in poliester, ca sa se lucreze eficient e nevoie de un spatiu aerisit (stirenul eliminat la polimerizare e foarte nociv).
Ca sa aerisesti pe timp de iarna o hala, pierzi toata caldura pe care o faci cu greu. Iar daca nu e destul de cald inauntrul spatiului de lucru, nici lucratorii nu au randament, nici rasina nu polimerizeaza in termenul ei standard.

Totusi, intr-un fel e mai bine de facut o barca din poliester cand afara e mai rece, fiindca rasina polimerizand mai lent, se face mai bine legatura intre straturile de fibra (aplicarea rasinii se face "umed pe umed", adica primary bond). Cine se pricepe, bineinteles ca poate obtine si vara un corp laminat perfect, dar pentru asta e nevoie in primul rand de timp.

Exista 3 conditii care nu pot fi satisfacute simultan in fabricatia de barci, si asta e valabil la fabricatia oricarui lucru:
1. repede
2. calitativ
3. ieftin
Nu ai cum sa satisfaci toate 3 conditiile odata. Daca vrei repede si ieftin, nu ai calitate. Daca vrei repede si calitativ, nu va fi ieftin. La fel, daca vrei calitativ si ieftin, nu va fi repede.

Eu de exemplu am renuntat sa mai lucrez la termen, tocmai din cauza grabitilor, acum lucrez exclusiv pe stoc, pe banii mei. Decat sa am discutii inutile, mai bine imi fac treaba cum stiu, iar palma se bate exclusiv cand barca e gata.

Din cauza celor de mai sus, cel mai nociv lucru e sa pistonezi un fabricant in poliester ca sa-ti faca barca repede. La un moment dat e posibil ca relatia sa se degradeze, si cel mai bine e de pastrat relatii bune, fiindca nu se stie cand va fi ceva de lucru sau de modificat la barca.

Nu e ca la masini, sa faca robotii treaba, manopera de calitate e cea mai importanta la barci. Iar orice fabricant va dori sa ofere in primul rand calitate, ca sa nu-si dea singur de treaba dupa ce a dat barca clientului.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

corsarul

Citat din: Vali din Februarie 06, 2014, 08:28:59 AM
Cine se pricepe, bineinteles ca poate obtine si vara un corp laminat perfect, dar pentru asta e nevoie in primul rand de timp.

Nu ca m-as pricepe....dar vara, la o temperatura de peste 35C cu plus, e nasoala treaba !
Atunci apar "gogosile"  ;)

Gabytzu

Gabytzu

Salutare,

Nu am intereseaza sa fie gata repede ca oricum nu am ce face cu ea pana la 15 martie . au tot timpul pana atunci .
Vreau sa fie facuta ok fara graba , azi am mai dat un tel sa ii intreb si sa ii rog daca au posibilitatea de a intarii oglinda , nu se stie pe viitor poate un motor mai mare si sa fie intarita bine.
Nu vreau sa ii stresez.

multumesc tuturor pt sfaturi . va mai tin  la curent cand am noutati

Gabytzu

Salutare,

Astazi am intrat in posesia barci , care dupa asteptarile mele este super . Cei de la fabrica au fost de cuvant , au onorat comanda la timp .
Acum astept o zi frumoasa sa pot sa o probez.

multumesc tuturor ce mi-au fost alaturi cu sfaturi .

dany

Inca un ''barcagiu'' fericit.Sa te bucuri de ea .Sa ne-o prezinti si noua cu ceva dimensiuni,detalii...eventual pretul si bineinteles poze! Felicitari!

Gabytzu

Multumesc,

Lungime 5 m
latime 1.70m
greutate 170kg

1700 e cu tot cu pupitru cu parbriz si lonjeroane la pupa

cristiantutuianu

Sa o stapanesti sanatos !Sa aduci poze cand se aduna brigada  ;)

Gabytzu

multumesc frumos Cristi, 

pun niste poze dupa ce trece ploaia , ca acum are prelata pe ea

Gabytzu

Buna seara ,

am revenit cu cateva poze , am reusit cand a facut ploaia o pauza .
cand voi da prelata jos mai pun si alte poze.

dan dragos

pune te rog niste poze cu podeaua barcii.
multumesc

Cristy

Sa o stapanesti sanatos!
Mai mult -
Sa te distrezi cu ea la diverse partide de pescuit sau simple plimbari pe apa.

Gabytzu

Gabytzu

Si o poza din interiorul barcii