Ajutor decizie barca

Creat de Gabytzu, Ianuarie 29, 2014, 08:47:44 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Gabytzu

Noroc,
Ma gandesc sa cumpor o ambarcatiune  nufarul , dar am inteles ca este facuta de doua firme : dima si fii (convert )  si dunarea nautica (corsar).

Poate ma ajuta cineva sa iau o decizie, barcile au urmatoare specificatii:

1.ambarcatiune nufarul facuta de dunarea nautica , avand urmatoarele specificatii:
Lungime 5.00 m
Latime 1,80m
Inaltime constructie 0.75 m
Pescaj 0.22m
Greutate 150-160 kg
Bord liber 0.53m
Putere maxima motor 40 c
Certificare D3
Nr persoane 6
Pret in varianta standard 1500e
Pret varianta cu pupitru si parbriz 1600e
TVA inclus
Timp de lucru 10-12 zile

2.Ambarcatiu nufarul facuta de convert :
Lungime 5.0m
Latime 1.70m
Pescaj 0.30m
Inaltime totala 0.82m
Greutate 140 kg
Certificare C
Nr persoane 6
Pret varianta standard 1500 e+ TVA
Timp lucru 15 zile

O voi folosi pt delta . Rar o iesire pana la plaja sf gheorghe .
Sunt in dilema, nu stiu ce sa aleg .Poate ma sfatuieste cineva .

Multumesc anticipat

Betto

Cea mai buna barca este aceea care ti-i ales-o pentru scopul propus.
,,Profesioniştii" obişnuiţi cu bărcile, au observat si au analizat  noile bărci construite din aluminiu, in scopul de a fi 100% utile pescarilor, atât ca mijloc de transport cat si ca locaţie din care sa pescuiască.
Folosirea aluminiului, aduce bărcilor, următoarele avantaje;
- aluminiul este mult mai uşor si mult mai durabil decât alte materiale.
- oferă un raport greutate rezistenta la şocuri mecanice mult peste performanţele fibrei de sticla
- este mai economic, si nu necesita operaţiuni mari de întreţinere
- bărcile din aluminiu au capacitate de transport mărita, in comparaţie cu greutatea bărcii.
- pescajul extrem de mic.
- o barca din aluminiu intra in glisaj mult mai rapid decât o barca fabricata din alte materiale, iar impreuna cu izolatia de spuma poliuretanică, barca este insumersibilă.
- aluminiul poate fi vopsit cu aceleaşi vopseluri folosite in industria automobilelor, ceea ce oferă un confort si o supleţe aparte.
-este rezistenta la intemperii.
- este uşor vandabila la un preţ bun chiar si după mai mulţi ani de folosinţă.
- bărcile din aluminiu au performante ridicate, chiar si cu motorizări relative mici (exemplu barca din aluminiu intra in glisaj, cu 2 persoane la bord, cu un motor cu putere de 5CP).
  Profesioniştii aleg bărcile din aluminiu.
Uite un model de barca perfect pentru mine.   
( http://legendboats.com/boat/ultralite/models/12-ultralite-overview/ )
  Daca eşti interesat pentru o barca buna si ieftina din aluminiu, contactează-mă. 

Gabytzu

Ar fi fost buna o barca de aluminiu dar barcile la 5 m sunt destul de scumpe si bugetul e destul de mic .(2000 e) multumesc de sfat

Vali

Salut Gabytzu si bun venit pe forum.

S-a mai discutat despre Nufarul si la aceste topicuri:
http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,355.0.html
http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,230.msg5109.html#msg5109

Personal nu am avut ocazia sa ma dau foarte mult cu acest tip de barci, dar din ceea ce am constatat, sunt niste barci utilitare reusite, cu capacitate mare de incarcare. Diferenta dintre ele este minora dpdv al designului si dimensiunilor (cea de la Dunarea Nautica e putin mai "rotofeie", cea de la Dima e putin mai supla).
Nu sunt barci concepute exclusiv pentru glisare, cu toate ca gliseaza destul de ok.
Ca si calitate a fabricatiei, sunt destul de apropiate, ambii fabricanti avand experienta si lucrand atent.

O chestiune de interes ar fi daca barca e dotata sau nu din fabricatie cu sistem de varange+paiol , adica dublu-fund. Din ce-mi amintesc, omologarea barcii prevede dublul-fund, care de obicei e o cerinta de ranforsare a zonei fundului in caz ca se folosesc motoare mari, pentru contracararea presiunilor mai mari din zona de fund, mai ales la o barca avand fund plat. Acum nu stiu daca barca pleaca sau nu cu dublu fund de la firma, dar pana acum am vazut si barci fara, si barci cu dublu fund.

Poate iti ofera colegul Dan Dragos mai multe amanunte, el avand aceasta barca de la Dima si Fiii (Convert).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Mihaif99

Citat din: Gabytzu din Ianuarie 29, 2014, 08:47:44 AM
Noroc,
Ma gandesc sa cumpor o ambarcatiune  nufarul , dar am inteles ca este facuta de doua firme : dima si fii (convert )  si dunarea nautica (corsar).

Poate ma ajuta cineva sa iau o decizie, barcile au urmatoare specificatii:

1.ambarcatiune nufarul facuta de dunarea nautica , avand urmatoarele specificatii:
Lungime 5.00 m
Latime 1,80m
Inaltime constructie 0.75 m
Pescaj 0.22m
Greutate 150-160 kg
Bord liber 0.53m
Putere maxima motor 40 c
Certificare D3
Nr persoane 6
Pret in varianta standard 1500e
Pret varianta cu pupitru si parbriz 1600e
TVA inclus
Timp de lucru 10-12 zile

2.Ambarcatiu nufarul facuta de convert :
Lungime 5.0m
Latime 1.70m
Pescaj 0.30m
Inaltime totala 0.82m
Greutate 140 kg
Certificare C
Nr persoane 6
Pret varianta standard 1500 e+ TVA
Timp lucru 15 zile

O voi folosi pt delta . Rar o iesire pana la plaja sf gheorghe .
Sunt in dilema, nu stiu ce sa aleg .Poate ma sfatuieste cineva .

Multumesc anticipat

Eu personal, as vorbi in privat cu Vali.
Barca construita de el,  am avut ocazia sa merg cateva zile in 2012, si sa vad cum se comporta atat incarcata cat si descarcata, pe apa lina, dar si pe valuri serioase. Concluzia: este o barca superba. 
Barca vine in 2 variante,  se incadreaza in bugetul tau, iar constructia, (cel putin la barca cu care am fost eu) este mult superioara nu numai barcilor din Romania, dar si barcilor de fibra cu motor  de aici din Canada (in general fibra tocata spreyata). Rezultatul este o barca foarte usoara pentru dimensiuni extrem de generoase, usor de customizat (deschisa in interior), etc. Am petrecut ore cu Tudor in port la Sf Gheorghe sudiind fiecare ambarcatiune. Trebuie sa soun aici ca Tudor a cercetat aproape fiecare barca produsa in Ro inainte de a decide asupra barcii produse de Vali.
Din punctul meu de vedere, barca lui Vali este barca perfecta pentru Delta si lacurile mari din Romania. Trebuie sa vezi cum se comporta aceasta barca, cu 3 persoane, la varsarea bratului Sf Gheorghe in Mare, cand marea este agitata heheeee. Ce barca :)

PS:
Vad ca in timp ce scriam a postat si Vali. Cu bun simt si la obiect, nici nu mentioneaza barca sa.
Tin sa spun ca desi nu ascund ca sunt prieten cu Vali, opinia mea este obiectiva. Ce vreau sa spun este ca nu ma inteleg cu el asupra a ceea ce postez. Este pur si simplu ceea ce cred eu prin prisma experientei mele. Daca barca aceea construita de el nu m-ar fi impresionat foarte mult, as fi preferat sa nu vorbesc de ea.

bradutzu

eu iti pot spune ca are un coleg de servici(de la Dima si fiii) echipata cu un honda de 20cp si zice ca se misca foarte bine! ink nu m-am intalnit cu el pe ape sa o vad personal cum merge!
Barca asta a fost una din alegerile mele inainte sa o gasesc pe asta pe care o am dar in acelasi timp vezi ca Vali produce si el barci si nu arata rau de loc! Cauta pe site: Cum se naste o barca sa iti faci o idee!
Salutari
Sa auzim numai de bine!

Gabytzu

multumesc tuturor .
Citisem acum ceva timp despre barcile astea dar nu gasisem exact raspunsul si m-am gandit ca poate reusesc prin acest nou post sa vad la ce optez.
Am vorbit cu cei de la dunarea nautica si mi-au tot dat informatii m-am sfatuit si cu iei , prima data optasem pt lotus dar m-au intrebat pt ce o folosesc si mi-au recomandat nufarul ca este mai inalta si mult mai ok pt delta .

Gabytzu

Barca iese din fabrica cu dublu fund . am vb acum la dunarea nautica.

Vali

Ca sa fii mai sigur, intreaba-i daca ai posibilitatea sa faci o proba pe apa cu barca, cu toate ca din ce stiu, cei de la D.N. nu au oferit pana acum asa ceva. Cei de la Dima stiu ca aveau o barca disponibila pentru probe la Marina Braila.

Am scris asta fiindca, din auzite, si subliniez doar din auzite, barca de la Dima s-ar misca mai bine decat cea de la D.N.
Eu nu am avut ocazia sa ma dau cu aceste 2 barci avand motorizari similare, deci nu pot face vreo recomandare. Mai ales ca prefer sa ma abtin cand e vorba de producatori de barci, pentru a pastra obiectivitatea.

Treaba buna e ca barca are dublu fund din fabricatie, prin asta se intareste fundul si se obtine si o podea neteda si comoda pentru a circula lejer in barca. Poate in timp ne poti da mai multe detalii, daca te decizi la aceasta barca. Spor la achizitie :).

PS: Multumesc colegilor pentru ca m-au recomandat, astept sa termin examenele si sa mai treaca viforul de afara, abia astept sa ma apuc din nou de treaba ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Gabytzu

As opta pt D.N pentru ca are consola . recomandati alta barca .
multumesc petru sfat.
Cand ma decid revin cu informatii .

Vali

Din cate imi amintesc, parca si Laguna 535 de la Spat avea consola ca dotare optionala. Din pacate, nu stiu in ce stare mai e firma Spat, la un moment dat s-a inchis, a dat oamenii in somaj, am inteles ca ar incepe din nou activitatea in primavara asta.

Gabytzu

Multumesc  , sunt intr-o dilema mare stiu c-am ce as vrea dar decizia e mare ....
Vreau ceva cu motorizare de 40 cp pt pescuit sportiv, familie .

Vali

Inteleg ca e si graba mare. Adica banuiesc ca la venirea caldurii barca trebuie sa fie deja cumparata, echipata si gata de drum. Nu stiu ce sa spun decat ca e cel mai bine de probat mai multe barci, iar in functie de senzatia proprie facut pasul cumpararii.

Eu de exemplu nu prea agreez arhitectura barcilor fund plat si bordaj imitatie in clin, cum sunt Laguna, Lotus, Nufar si inca unele. Asta deoarece am alta parere despre cum ar trebui conceputa o barca de glisare (majoritatea cerintelor sunt descrise in detaliu in topicul colegului Fritz despre carenele de glisare: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,965.0.html .

Bineinteles ca asta e strict parerea mea, si sunt multi alti barcagii care apreciaza mai curand o barca avand fund plat si bordaj imitatie in clin, decat o barca in V cu redane longitudinale. Din cauza asta cea mai buna e tot o proba personala cu barca dorita.

Gabytzu

Am sa dau maine telefon celor de la marina braila sa vad daca se poate face o proba .
Asa as vrea sa se intample, cand da caldura sa fiu pe apa .
Multumesc

bica77

Citat din: Betto din Ianuarie 29, 2014, 01:10:45 PM
Cea mai buna barca este aceea care ti-i ales-o pentru scopul propus.
,,Profesioniştii" obişnuiţi cu bărcile, au observat si au analizat  noile bărci construite din aluminiu, in scopul de a fi 100% utile pescarilor, atât ca mijloc de transport cat si ca locaţie din care sa pescuiască.
Folosirea aluminiului, aduce bărcilor, următoarele avantaje;
- aluminiul este mult mai uşor si mult mai durabil decât alte materiale.
- oferă un raport greutate rezistenta la şocuri mecanice mult peste performanţele fibrei de sticla
- este mai economic, si nu necesita operaţiuni mari de întreţinere
- bărcile din aluminiu au capacitate de transport mărita, in comparaţie cu greutatea bărcii.
- pescajul extrem de mic.
- o barca din aluminiu intra in glisaj mult mai rapid decât o barca fabricata din alte materiale, iar impreuna cu izolatia de spuma poliuretanică, barca este insumersibilă.
- aluminiul poate fi vopsit cu aceleaşi vopseluri folosite in industria automobilelor, ceea ce oferă un confort si o supleţe aparte.
-este rezistenta la intemperii.
- este uşor vandabila la un preţ bun chiar si după mai mulţi ani de folosinţă.
- bărcile din aluminiu au performante ridicate, chiar si cu motorizări relative mici (exemplu barca din aluminiu intra in glisaj, cu 2 persoane la bord, cu un motor cu putere de 5CP).
  Profesioniştii aleg bărcile din aluminiu.
Uite un model de barca perfect pentru mine.   
( http://legendboats.com/boat/ultralite/models/12-ultralite-overview/ )
  Daca eşti interesat pentru o barca buna si ieftina din aluminiu, contactează-mă.
eu sunt interesat de o barca de aluminiu stil sl 410 daca ai la dimensiunea asta sa-mi spui si mie si la ce pret