DIY Scule&Accesorii

Creat de cristiantutuianu, Februarie 11, 2014, 03:15:49 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cristiantutuianu

Azi faceam surf (pe net )si am dat de un site romanesc care are tot felul de minuni pentru constructii si reparatii de ambarcatiuni am dat de:
   Trafaleti din material textil. Trafaleti din plastic si alama, diferite marimi. Trafaleti forme speciale pentru colt, spirala, diferite marimi.
Hai sa vad  :o preturi modele pdf-ul .catalogul nimic nici o poza  pret ioc.
Hai sa caut pe gooagle roller for fiberglass work  opaaa stai ca am gasit ceva
http://i113.photobucket.com/albums/n236/kbisher/MGF%20Gypsy/Image0.jpg
aha e homemade .....( imi aduceam aminte de ce "vorbeam" aseara pe http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1071.msg17781.html#msg17781    si imi spuneam in gand trebuie sa imi fac si eu cleme )........stai nenicule ca nu am doua maini stanga >:( si trec si imi fac si eu  un roller for fiberglass
Fac un tur de orizont in atelier ...o vizualizare 3D  ...mental ordinea operatiunilor ...gata trec la treaba ...si iata ce a iesit .

Asa ca cine are "utilaje" ;D ;D ;D facute in regim homemade utile pentru  constructia de barcutze e invitat sa le prezinte  :D

p.s.  :o super am dat de inca un maner ....de trafalet

dany

Explica ,dezvolta,bucataleste-ti trafaletul,si arata ce si cum....Am facut ieri ,din metal fireste,o ditamai clema,babana frate cu surub de presa de rulmenti[d=22mm].Am ceva de lucru cu ea si-mi trebuie putere mare de strangere. Am sa-i fac o poza ,cand s-o putea,asa urata cum este ,dar solida ....i-mi aduce aminte de o tipa grasa cu putina mustata ;D

cristiantutuianu

Uite desfacut  se poate curata inlocui saibele
Tija metalica are 6mm grosime .....am dat filet  am bagat o piulita o saiba ( pe calibru la tija) dupa care un "snop" de saibe care au fost curatate de cauciuc  :o da au fost saibe cu garnitura de cauciuc ...se folosesc cu autoforante la acoperisuri parca .saiba are diametrul exterior de 19mm si e ...concava  am pus una cate una asa  :o ()  :o si am incheiat cu o saiba si o piulita 

вы понимаете,

dany

Ma gandeam ca ai pus saibe,dar in prima poza nu se vedea forma lor[doua concave puse fata in fata]..O treaba buna deocamdata.S-a vedea in practica cum lucreaza.O sa trebuiasca spalata mai des,daca faci pauze in timpul lucrului ,de pus intr-o cutie cu acetona sau diluant,depinde cu ce lucrezi,sau otet chiar [e f.bun cand lucrezi cu poliesterica]

cristiantutuianu

Urmatorul il fac cu saibe .....am gasit ceva  de 20mm diametrul exterior care  le asez  intercalate cu saibe de diametrul exterior ...mai mic.La asta am "rola"  de 45 mm. lungime.
O sa spun cat de multumit sunt ......il bag in"paine" chiar saptamana asta.

Ciby

Am si eu scule facute in casa, mai m-am laudat cu ele si ma mai laud, ca-mi place!

Vreo doua invertoare de sudura, special concepute sa mearga cu electrod de frasin pe placaj de mesteacan, pentru ipoteticele proiecte prezentate la barca perfecta pentru Delta:

Inca una fara izmene

Si semnatura, sa nu cumva sa am probleme de copyright

Si sa nu-l uit pe primul, da' astuia nu-i mai dau chilotii jos

corsarul

Citat din: dany din Februarie 11, 2014, 04:53:17 PM
O sa trebuiasca spalata mai des,daca faci pauze in timpul lucrului ,de pus intr-o cutie cu acetona sau diluant,depinde cu ce lucrezi,sau otet chiar [e f.bun cand lucrezi cu poliesterica]

Eu le ard...si apoi le curat cu peria de sarma !

Apropos de scule pentru fibra :
-trafaletii i-am facut din suruburi...de la metric 12 in sus(gauriti pe mijloc)
-ca si foarfeca de taiat fibra, cea mai buna este foarfeca de tuns oi. Nu radeti ! Probati! ;)
Cei care lucreaza cu fibra, cunosc ca este aproape imposibil sa nu naclaiesti foarfeca in timpul lucrului.
Ei bine, cu foarfeca asta, n-ai treaba....si chiar daca nu mai "merge" o arzi si gata. ;)

Mihaif99

Citat din: Ciby din Februarie 11, 2014, 07:59:08 PM
Am si eu scule facute in casa, mai m-am laudat cu ele si ma mai laud, ca-mi place!

Vreo doua invertoare de sudura, special concepute sa mearga cu electrod de frasin pe placaj de mesteacan, pentru ipoteticele proiecte prezentate la barca perfecta pentru Delta:
.....

Nu vinzi vreunul, ca ma intereseaza si pe mine. Merge vorba ca numai cu d-astea  poti sa iti construiesti barca aceea.
Dau oricat!

cristiantutuianu

Citat din: corsarul din Februarie 11, 2014, 08:06:18 PM

Eu le ard...si apoi le curat cu peria de sarma !

Apropos de scule pentru fibra :
-trafaletii i-am facut din suruburi...de la metric 12 in sus(gauriti pe mijloc)
-ca si foarfeca de taiat fibra, cea mai buna este foarfeca de tuns oi. Nu radeti ! Probati! ;)
Cei care lucreaza cu fibra, cunosc ca este aproape imposibil sa nu naclaiesti foarfeca in timpul lucrului.
Ei bine, cu foarfeca asta, n-ai treaba....si chiar daca nu mai "merge" o arzi si gata. ;)
Salut corsarul
La suruburi m-am gandit si eu........ dar nu am avut la indemana ...... ;) trebuie sa merg la piata . Foarfeca de tuns oi bun asa ,azi am in program sa ajung la tara sigur gasesc acolo Multumesc de informatie  ;)

corsarul

Cu placere Cristi !  ;)
Suruburile le duci la un strungar sa le gauresca...in rest folosesti manere de la trafaleti !
P'astea le arzi de j'de mii de ori.
Eu m-am "intepat" cu unul "brenduit"...era din aluminiu, si in foc, s-a bulit  >:(.
Ca sa spal cu acetona, nu renteaza ...ca-i scumpa !  ;D
Cu foarfeca de tuns oi, NU glumesc...este cea mai buna ! Ia sa incerci cu o altfel de foarfeca, si sa vezi ce injuri  :)
Uite o poza cu niste scule "muncite"!  ;D

corsarul

Citat din: cristiantutuianu din Februarie 11, 2014, 04:06:36 PM
.. si am incheiat cu o saiba si o piulita 

Nu vreau sa te descurajez, dar cand o sa incepi sa "roluiesti" fibra, o sa ai surpriza, sa se desfaca piulita !
I-ti spun din experienta !
Dar se "aranjeaza" cu aft de sudura in capul trafaletului, in asa fel incat sa prinda si piulita !
Inca ceva !...trebuie sa incerci, ca trafaletul tau, asta sau altul, sa nu aiba margini metalice (aschii), care sa agate fibra atunci cand "roluiesti"...altfel, iar o sa injuri,
Aftul sa-l polizezi !  ;)

Ciby

Buna observatia cu aschiile! Se vede experienta Corsarului.
Suruburile pot fi slefuite cu smirghel pe strung pentru a scapa de aschii, cand le duci la gaurit.

cristiantutuianu

Citat din: corsarul din Februarie 12, 2014, 08:06:02 PM
Citat din: cristiantutuianu din Februarie 11, 2014, 04:06:36 PM
.. si am incheiat cu o saiba si o piulita 

Nu vreau sa te descurajez, dar cand o sa incepi sa "roluiesti" fibra, o sa ai surpriza, sa se desfaca piulita !
I-ti spun din experienta !
Dar se "aranjeaza" cu aft de sudura in capul trafaletului, in asa fel incat sa prinda si piulita !
Inca ceva !...trebuie sa incerci, ca trafaletul tau, asta sau altul, sa nu aiba margini metalice (aschii), care sa agate fibra atunci cand "roluiesti"...altfel, iar o sa injuri,
Aftul sa-l polizezi !  ;)
Salut corsarul
Trebuie sa iti multumesc de sfaturi  .NU ma descurajezi cu nimic ...poate suna  pompos dar incerc sa vada putin mai departe cand fac ceva ..nu ma opresc la gata "l-am facut"   sa zic asa ,,,,,il intorc pe toate partile ..la surpriza legata de piulita i-am dat de cap .Am dat si comanda de foarfeca ... ;)
Ciby suruburile o sa le slefuiesc la manutza , ca au  8) emigrat toti strungari din Constanta ...am dat de unul la o regie autonoma dar ...stiu ca de ,costa dar nu cat cere el  fratioare  .
Ehe cate am eu in colivie  ::)de facut la strung ...sa fiti voi sanatosi !

cristiantutuianu

Dispozitiv de ascutit daltii cutite de rindea.L-am facut pe 14 vinerea trecuta ...m-a pocnit inspiratia si nevoia dupa ce am vazut pe net tot felul de jig-uri pentru.
Folosesc smirghel de diferite granulatii care il intind pe o bugata de geam gros.
Nu imi vine sa cred ce repede se ascute lama (in poze e o bucata de fierastrau mecanic pe post de lama) pot sa ascut lama, la un unghi de 25 de grade 30 grade  (astea sunt unghiurile la care se ascut prima data la 25 dupa care la 30)

bbl81

Citat din: corsarul din Februarie 12, 2014, 07:04:13 PM
Cu placere Cristi !  ;)
Suruburile le duci la un strungar sa le gauresca...in rest folosesti manere de la trafaleti !
P'astea le arzi de j'de mii de ori.
Eu m-am "intepat" cu unul "brenduit"...era din aluminiu, si in foc, la luat dracii  >:(.
Ca sa spal cu acetona, nu renteaza ...ca-i scumpa !  ;D
Cu foarfeca de tuns oi, NU glumesc...este cea mai buna ! Ia sa incerci cu o altfel de foarfeca, si sa vezi ce injuri  :)
Uite o poza cu niste scule "muncite"!  ;D

multumesc pt ideea cu foarfeca. comandat, si azi am primit-o. ma apuc de treaba.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"